Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Spitalul Suceava, dotat cu 125 de cititoare de carduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai importantă unitate medicală din judeţ, Spitalul Suceava, s-a dotat cu cititoare de carduri, aşa cum cere legea. Spitalul a achiziţionat 125 de astfel de dispozitive care vor fi distribuite în fiecare sector în care se eliberează documente medicale pentru pacienţi, respectiv servicii de Urgenţe şi Internări Cronice, secţii şi ambulatorii de specialitate.

Aşa a informat directorul adjunct medical, doctorul Tiberius Brădăţan, care a arătat că pentru fiecare cititor de carduri spitalul a plătit câte 200 de lei. În perioada imediat următoare, firma care a livrat dispozitivele va instala şi softul şi va face instruirea personalului, astfel încât de la 1 mai noul sistem să poată fi implementat.

De la 1 mai, pacienţii asiguraţi nu vor mai putea beneficia de servicii medicale dacă nu prezintă cardul de sănătate doctorului care îi consultă, indiferent că este vorba de medicul de familie sau de specialist. Odată activat, cardul va fi folosit ori de câte ori pacientul merge la doctor, la farmacie, la spital sau la un laborator de analize medicale sau de imagistică medicală, iar PIN-ul va fi introdus de asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical subvenţionat de stat, pentru validarea şi apoi decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

În cazul spitalizării, cardul va fi introdus în cititor atât la internarea cât şi la externarea pacientului, pentru ca în acest mod să fie evidenţiată perioada de timp în care asiguratul a fost spitalizat şi în care nu pot fi decontate alte servicii medicale. Card de sănătate vor avea inclusiv persoanele imobilizate la pat sau care nu se pot deplasa din diferite motive, dar care sunt asigurate. Aceşti pacienţi intră în posesia cardului de sănătate ca toţi ceilalţi asiguraţi, prin Poştă sau prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, dar, având în vedere că este vorba de situaţii speciale, cardurile lor vor fi activate de aparţinători, care cu această ocazie vor stabili şi codul PIN. Tot aparţinătorii vor putea folosi cardul pentru a cumpăra medicamentele necesare pacientului imobilizat la pat, deoarece pe acest document electronic există un câmp unde poate fi trecut numele unei alte persoane decât proprietarul cardului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, dotat cu 125 de cititoare de carduri.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava, dotat cu 125 de cititoare de carduri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   >:)) trimis de
(16 feb 2015, 14:08:54
hopa, si cam cata spaga a luat nea Caisa asta ca sa doteze spitalul cu cittitoar de carduri ca se zvoneste in oras ca e mare spagar pe lumea asta .... parca ar fi frate cu Biasanu!
2.   Mare adevar graiesti trimis de
(16 feb 2015, 14:12:11
@angelaiordanis ..... mare adevar graiesti, asa se zvoneste ca ia spaga si de la vi si de la morti , nu exista om care trece prin mainile lui sa nu-i de un ciubuc acolo, promite marea cu sarea, etc.

S-au platit 200 de lei pentru un citiro ...,. de aici macar 50 de lei la el in buzunar/bucata X 125 buc = 6250 lei , un mizilic pentru el !
3.   Marele spagar trimis de
(16 feb 2015, 14:14:07
cine-i marele spagar,
cel mai tare-n buzunar,
cere bani si de la morti,
si mai cere de la toti,
carne oua si multi bani
sa traiasca la multi ani!
4.   Aha trimis de
(16 feb 2015, 15:11:03
cumva si-a tras un vaccin sump ...
5.   :) trimis de
(16 feb 2015, 15:12:22
Lasă-ne doctoraşuleeeee, ai făcut cu soţie-ta o harababură din unitatea de primire la urgenţe. Din afacerea asta cu 125 de cititoare de carduri câţi bani îţi rămân?
6.   Pârţar trimis de
(16 feb 2015, 15:15:21
Cum s-a ajuns Tiberius Brădățan director medical al unității sanitare? Știe cineva?

Ca un 'bun' coleg ce a fost și-a săpat colega Doctorița Motan punându-i bețe în roate, ea fiind foarte bolnavă nu a mai avut puterea să se 'lupte' cu acest specimen, a cedat presiunilor, parșiveniilor care s-au exercitat asupra sa din partea stimatului doctor și a scumpei lui soții care a vrut să-l vadă cocoțat pe scaunul de Director după cum m-a informat un bun prieten din spital.

așa se fac AFACERI ÎN FAMILIE DOM'LE! Familia Brădățan

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei