Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2014 - Anul XIX, nr. 273 (5782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale după vacanţă

Păduchi şi râie, printre copiii de grădiniţă şi din clasele primare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii de grădiniţă şi elevi din clasele primare au fost depistaţi cu diverse boli infecţioase, la întoarcerea din vacanţa pe care au avut-o la începutul acestei luni. Aşa arată datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, ca urmare a controalelor medicale efectuate în unităţile de învăţământ, după data de 10 noiembrie.

Potrivit unui raport dat publicităţii ieri, de conducerea instituţiei, 70 de preşcolari şi elevi din clasele 0 - IV au fost depistaţi cu afecţiuni contagioase ca scabie (râie), pediculoză (păduchi) sau micoze la triajul epidemiologic efectuat odată cu reînceperea cursurilor.

Datele centralizate de DSP Suceava arată că, din cei 24.791 de preşcolari şi elevi (din 220 de unităţi de învăţământ – grădiniţe şi şcoli generale) verificaţi în prima parte a lunii, 182 au fost depistaţi cu diferite boli infecţioase. Astfel, 92 aveau angină (amigdalită), testele de laborator efectuate ulterior arătând că în nici unul din cazuri afecţiunea nu era determinată de streptococ.

 

Tratament gratuit pentru copiii cu râie şi păduchi

Triajul epidemiologic a mai scos la iveală 39 de cazuri de pediculoză şi nouă de scabie. Totodată, la control au fost depistaţi 17 copii cu alte afecţiuni contagioase, precum virozele respiratorii. De asemenea, au fost descoperiţi 22 copii cu micoze şi unul cu scarlatină.

De menţionat că tratamentul preşcolarilor şi al elevilor identificaţi cu scabie şi pediculoză a fost asigurat de Direcţia de Sănătate Publică, medicaţia fiind ridicată de la sediul instituţiei de către medicii de familie şi cei din reţeaua şcolară. Minorii depistaţi la triajul epidemiologic cu păduchi şi râie provin atât de la ţară cât şi de la oraş.

În cazurile de pediculoză, pe lângă deparazitarea celor afectaţi, responsabilii DSP au recomandat şi măsuri de decontaminare a persoanelor din anturaj. După efectuarea tratamentului, la un nou control, doctorii au descoperit că toţi copiii scăpaseră de păduchi şi râie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păduchi şi râie, printre copiii de grădiniţă şi din clasele primare.
 Vizualizări articol: 2252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păduchi şi râie, printre copiii de grădiniţă şi din clasele primare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONSTATARE trimis de
(22 nov 2014, 20:24:42
IATA CA DUPA APROX.70 DE ANI DE LA MARELE,,GALOP DE SANATATE'',TIFOSEY PEDICULOZOVICI CIUMAEV,MAI ARE SI IN ZIUA DE AZI ,,FANI''IN ,,BUCOVINA INFLORITOARE''
CU CARE SE LAUDA NIKY4 PRIN PRESA.HALAL KAKALINKA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei