Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2014 - Anul XIX, nr. 263 (5772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Încă o amendă pentru pensiunea la care au apărut cazurile de toxiinfecţie alimentară cu Salmonella

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sancţiuni pe bandă rulantă aplicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava în cazul toxiinfecţiei alimentare cu Salmonella de la Vatra Dornei. După o primă amendă de 3.000 de lei aplicată pensiunii din localitatea Şaru Dornei la care au fost semnalate cazurile de îmbolnăvire, apărute printre invitaţii unei cumătrii, inspectorii sanitari au mai dat ieri o amendă de 2.000 de lei aceleiaşi unităţi. De această dată motivul a fost legat de calitatea necorespunzătoare a apei potabile, analizele de laborator arătând că apa de la pensiune, care se vrea una cu pretenţii, era contaminată cu diferiţi germeni periculoşi pentru sănătate.

Ieri, o amendă a fost aplicată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi cofetăriei de la care au fost comandate prăjiturile servite la cumătria organizată la pensiunea din Şaru Dornei. Este vorba de o unitate de patiserie cunoscută în oraşul Vatra Dornei, care are magazine proprii şi în Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Gura Humorului. Aici, amenda a fost de 1.000 lei, iar neajunsul pentru care a fost emisă a constat în angajarea unei persoane care nu avea analizele medicale la zi.

 

Intoxicaţia cu Salmonella, confirmată deja la cinci din cei opt bolnavi

Opt persoane, printre care și o fetiță în vârstă de 9 ani, s-au îmbolnăvit şi au ajuns la spitalul din Vatra Dornei după ce în urmă cu două duminici au mâncat la restaurantul de patru stele al unei pensiuni cu renume din localitatea Şaru Dornei. Pacienţii au început să prezinte frisoane, febră, crampe abdominale, grețuri, vărsături și diaree, la câteva ore după ce au participat la o cumătrie organizată la această unitate.

Cazul a ajuns în atenția reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, iar până ieri intoxicaţia cu Salmonella a fost confirmată la cinci din cei opt bolnavi.

Toate cele opt persoane au povestit că, acum două duminici, au fost la o cumătrie la o pensiune cunoscută din zona Vatra Dornei, din localitatea Șaru Dornei. O familie din comuna Panaci a organizat cumătria bebelușului lor la pensiunea respectivă, înțelegându-se cu administratorii unității la un meniu cu trei feluri de mâncare, iar părinții să aducă băuturile alcoolice, sucurile și prăjiturile.

Cumătria a avut loc duminică, iar la câteva ore după ce s-a terminat, au început să apară deja primele cazuri de invitați care acuzau dureri de burtă, unii dintre ei ajungând la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o amendă pentru pensiunea la care au apărut cazurile de toxiinfecţie alimentară cu Salmonella.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o amendă pentru pensiunea la care au apărut cazurile de toxiinfecţie alimentară cu Salmonella0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei