Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă

Un sucevean suspect de Ebola, monitorizat de autorităţile sanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Baia care s-a întors joia trecută din Sierra Leone, stat african în care evoluează o epidemie de Ebola şi care deţine recordul mondial în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu acest virus mortal, este monitorizat de autorităţile sanitare ieşene privind o posibilă infectare cu virusul Ebola.

Bărbatul locuieşte în Iaşi, unde starea sa de sănătate este evaluată la fiecare două zile de un medic epidemiolog, pentru a se depista eventuale semne de boală, dar fiindcă şi-a exprimat dorinţa de a-şi vizita părinţii care locuiesc în Baia, şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava a intrat în alertă. Directorul acestei instituţii, dr. Ludovic Abiţei, a declarat ieri că până acum bărbatul nu a dezvoltat nici un simptom privind o posibilă infectare cu Ebola, însă legea obligă autorităţile sanitare să monitorizeze timp de 21 de zile toţi cetăţenii întorşi din ţările în care evoluează o epidemie declanşată de acest virus mortal.

„Vom fi informaţi de colegii de la Iaşi dacă vine în judeţ şi vom prelua noi monitorizarea lui”, a precizat ieri şeful DSP Suceava. Dr. Ludovic Abiţei a adăugat că în cazul în care bărbatul va dezvolta un sindrom febril, va fi preluat automat de sistemul de siguranţă naţional şi va fi transportat la un centru special din Bucureşti, pentru a fi supravegheat şi investigat.

Conform unei situaţii publicate miercuri de Centers for Disease Control and Prevention din SUA, 3.700 din totalul de 7.606 cazuri de Ebola confirmate în laboratoarele de specialitate au fost înregistrate în Sierra Leone. De asemenea, din cele 4.910 de decese provocate de Ebola la nivel mondial, 1.500 au fost înregistrate în Sierra Leone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean suspect de Ebola, monitorizat de autorităţile sanitare.
 Vizualizări articol: 2982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean suspect de Ebola, monitorizat de autorităţile sanitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei