Investiții

Spitalul din Humor a dat în funcțiune ambulatoriul integrat de specialitate



Ambulatoriul este deschis timp de șapte ore pe zi, în intervalul 08.00-15.00
Ambulatoriul este deschis timp de șapte ore pe zi, în intervalul 08.00-15.00

Un ambulatoriu de specialitate integrat a fost înființat în Spitalul Orășenesc Gura Humorului. Ambulatoriul a devenit funcțional de la 1 iulie, iar odată cu deschiderea lui managerul Cornel Vieru speră să crească adresabilitatea și să redreseze economic unitatea. Ambulatoriul funcționează la etajul I al clădirii, în șase încăperi care au aparținut serviciului administrativ (mutat acum în spațiile fostului compartiment de Medicina Muncii), și cuprinde cinci cabinete: Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice – dr. Adriana Mihalache, Obstetrică-Ginecologie – dr. Liliana Gemanariu, ORL – dr. Lucreția Niga, Gastroenterologie – dr. Eleonora Lefter și Chirurgie Generală – dr. Doru Mălăncrăveanu.
Potrivit managerului Cornel Vieru, ambulatoriul este deschis timp de șapte ore pe zi, în intervalul 08.00-15.00, iar pacienții se pot adresa cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau direct, în funcție de afecțiunea de care suferă. Consultațiile oferite de specialiștii care lucrează aici nu sunt taxate, serviciile acordate bolnavilor urmând a fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Tichete de masă pentru salariați, din veniturile aduse de ambulatoriu
De menționat că Spitalul Orășenesc Gura Humorului a fost inclus în programul național de diabet zaharat, prin înființarea în cadrul secției Interne a unui compartiment de specialitate cu patru paturi. Totodată, a fost înființat compartimentul ORL, cu un număr de trei paturi, și au fost contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava servicii medicale paraclinice, respectiv ecografie obstetrică-ginecologie, efectuate de dr. Liliana Gemanariu.
Managerul Cornel Vieru speră că noile specialități, care completează oferta de servicii medicale a spitalului humorean, vor atrage pacienții și vor aduce mai mulți bani la buget.
El a subliniat că ambulatoriul nu ar fi fost înființat fără sprijinul primăriei din localitate, care a investit 200.000 de lei în amenajarea spațiului, în mobilier și aparatură. „Sperăm ca din veniturile aduse de ambulatoriu să le putem oferi din nou salariaților tichete de masă. Ei nu mai primesc aceste tichete din 2009, din lipsă de fonduri”, a spus Cornel Vieru.
Spitalul Orășenesc Gura Humorului are 128 de angajați și deservește o populație de circa 65.000 de locuitori, dintre care 22.500 din mediul urban (orașele Gura Humorului și Frasin) și 43.000 din mediul rural (comunele Berchișești, Botoșana, Cacica, Capu Câmpului, Comănești, Drăgoiești, Mănăstirea Humorului, Ostra, Păltinoasa, Pârteștii de Jos, Stulpicani, Valea Moldovei).



Recomandări