Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2014 - Anul XIX, nr. 146 (5655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la 1 iulie

55 de medici dentişti îi vor trata gratuit pe suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

55 de medici dentişti din tot judeţul vor acorda servicii stomatologice gratuite pentru copii, vârstnici şi persoanele cuprinse în legile speciale. Acest lucru se va întâmpla de luna viitoare, odată cu intrarea în vigoare a noilor contracte pe care doctorii în cauză le-au semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Aşa se arată într-un comunicat remis ieri presei de preşedintele director general al CAS Suceava, Adela Băişanu, în care se precizează că, de la 1 iulie, 22 de medici dentişti de la oraş şi 33 de medici dentişti de la ţară îi vor trata gratuit pe asiguraţi, atâta timp cât serviciile necesare sunt cuprinse în pachetul de bază. „Bugetul alocat pentru medicina dentară în următoarele şase luni, respectiv iulie-decembrie, este de 1.270.000 de lei, mai mare decât bugetul alocat pentru întreg anul 2012, în valoare de 1.245.000 de lei”, se menţionează în document.

 

Sume între 2.605 lei şi 3.908 lei, pentru fiecare dentist

Potrivit celor comunicate de Adela Băişanu, fondurile vor fi împărţite celor 55 de dentişti în funcţie de gradul profesional şi de localizarea cabinetului - rural sau urban, aşa cum prevăd Normele Contractului cadru. Mai exact, pentru medicul primar bugetul se majorează cu 20%, în timp ce pentru medicul care nu a obţinut grad profesional bugetul se diminuează cu 20%. Pentru medicii din mediul rural bugetul se majorează cu 50%. În acest context, sumele alocate lunar fiecărei categorii de medic se prezintă în felul următor: medic primar rural – 3.908 lei, medic primar urban – 3.907 lei, medic specialist urban – 3.256 de lei, medic urban – 2.605 lei.

Lista dentiştilor care de luna viitoare vor intra în contract cu CAS Suceava  poate fi vizualizată pe site-ul instituţiei.

 

Decontarea serviciilor stomatologice, reluată după mai bine de un an

De menţionat că, în aprilie 2013, statul a sistat decontarea serviciilor oferite de medicii dentişti în cazul copiilor, vârstnicilor sau persoanelor cuprinse în legile speciale, care până la data respectivă beneficiau de tratamente gratuite sau compensate cu 60%. Pentru perioada ianuarie-martie 2013, bugetul alocat de CAS Suceava medicinei dentare a fost de 240.000 de lei. La sfârşitul lunii martie 2013, în contract cu această instituţie se aflau 68 de medici dentişi. În 2012, bugetul pentru acest tip de asistenţă medicală a fost de 1.245.000 de lei, fondurile fiind împărţite între cei 69 de medici dentişti care în 2012 erau în contract cu CAS Suceava. De remarcat că, până la sistarea decontărilor, în aprilie 2013, CAS Suceava alocase lunar medicilor dentişti sume cuprinse între 900 şi 1.700 de lei.

Dentiştii susţin că România este ţara cu cele mai multe persoane care au carii dentare şi în care alocaţiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scăzute, respectiv 0,4 la sută din bugetul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 55 de medici dentişti îi vor trata gratuit pe suceveni.
 Vizualizări articol: 3971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
55 de medici dentişti îi vor trata gratuit pe suceveni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei