Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicaliştii de la Sanitas nu renunţă la proteste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele medii din Sănătate au demarat ieri acţiunile de protest, conform planului anunţat săptămâna trecută de liderii Federaţiei Sanitas. Ana Ionescu, liderul Uniunii Judeţene Sindicale (UJS) Sanitas Suceava, a informat ieri că o sută de cadre medii din Alba, Arad, Neamţ şi Vrancea au pichetat timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, Ministerul Sănătăţii (MS), în timp ce o delegaţie a protestatarilor a intrat la negocieri cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea.

Ana Ionescu a arătat că au fost purtate mai multe discuţii cu privire la extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, dar şi la creşterea veniturilor personalului medical.

Un alt subiect dezbătut a fost susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturilor bugetate şi vacante din sistemul sanitar, context în care Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă centralizarea tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare.

 

Pichetările ar putea fi urmate de grevă de avertisment şi chiar grevă generală

Negocierile vor continua la finele săptămânii, când a fost programatăo întâlnire între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi ai Federaţiei Sanitas, în cadrul căreia se va stabili un calendar de discuţii privind salarizarea personalului din sistem, a adăugat Ana Ionescu.

Între timp, mişcările revendicative continuă, astăzi şi mâine fiind anunţate alte pichetări în faţa Ministerului Sănătăţii. Protestele de astăzi vor fi susţinute de cadre medii din Dâmboviţa, Bucureşti, Călăraşi şi Ialomiţa, iar cele de mâine de colegi din Brăila, Dolj, Giurgiu şi Olt. Joi sunt programate pichetări la Ministerul Muncii la care vor participa sindicalişti din Bucureşti, Iaşi, Prahova, Vâlcea.

Vineri sunt prevăzute pichetări la Ministerul de Finanţe, susţinute de cadre medii din Bucureşti, Covasna, Ilfov, Buzău şi de sindicalişti de la Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR.

Pichetările vor continua săptămâna viitoare, a mai spus Ana Ionescu, cu menţiunea că sindicaliştii de la UJS Sanitas Suceava sunt aşteptaţi să participe la pichetările din data de 2 iulie, din faţa Ministerului Muncii.

Acţiunile de protest ale Federaţiei Sanitas ar putea fi urmate de o grevă de avertisment în sistemul sanitar şi chiar de o grevă generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la Sanitas nu renunţă la proteste.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii de la Sanitas nu renunţă la proteste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei