Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordin MS

Îmbuteliatorii de apă minerală naturală din judeţ, verificaţi de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controale la îmbuteliatorii de apă minerală naturală din judeţ, efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la ordinul ministerului de resort, în perioada 16-24 iunie. Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile de îmbuteliere, păstrare, preluare şi transport al apei, dar şi personalul angajat.

Anunţul a fost făcut ieri de directorul executiv al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că acţiunile de control vizează compania Dorna Apemin, deţinută de Coca Cola, care are în portofoliu apele Dorna, Izvorul Alb şi Poiana Negri, şi compania Rio Bucovina, care deţine brandurile de apă Bucovina şi La Vitta. Nu sunt supuşi verificărilor îmbuteliatorii de apă de izvor, respectiv Fântâna Mare. „Vom recolta inclusiv probe de apă pentru a stabili dacă proprietăţile sunt identice cu cele înscrise pe ambalaj”, a subliniat şeful DSP Suceava.

De menţionat că o acţiune similară a fost efectuată recent şi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), când, în urma controalelor, au fost opriţi temporar de la comercializare 184.876 de litri şi opriţi definitiv 100 de litri, atât apă plată, cât şi carbogazoasă. Cu ocazia ultimelor verificări întreprinse de ANPC au fost aplicate şi 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.600 de lei.

Începând cu data de 16 iunie, inspectorii sanitari vor demara controale şi la unităţile de turism din judeţ. Responsabilii DSP Suceava vor să afle dacă unităţile care oferă cazare asigură curăţenia în camere, dispun de cele trei rânduri obligatorii de lenjerie şi dacă aceasta este spălată şi dezinfectată cum trebuie. De asemenea, ei sunt interesaţi să afle cum sunt păstrate alimentele, modul şi locul în care acestea vor fi prelucrate. Şi personalul angajat va face obiectul verificărilor, inspectorii sanitari urmărind dacă salariaţii au analizele la zi şi dacă deţin noţiunile fundamentale de igienă. Tot din 16 iunie, vor fi verificate de DSP Suceava ştrandurile, piscinele şi bazinele de înot din judeţ, a declarat dr. Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbuteliatorii de apă minerală naturală din judeţ, verificaţi de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îmbuteliatorii de apă minerală naturală din judeţ, verificaţi de inspectorii sanitari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei