Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2014 - Anul XIX, nr. 112 (5621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Declaraţii

Nicolae Bănicioiu sprijină continuarea investiţiilor la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dotarea Spitalului Suceava ar putea fi completată cu un al doilea tomograf, care ar urma să fie achiziţionat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Mai mult, Spitalul Suceava are şansa să fie inclus în programul naţional de tromboliză derulat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care îndeplineşte cerinţele cerute în acest sens.

Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care în după-amiaza zilei de vineri a efectuat o vizită la Spitalul Suceava, unde a fost însoţit de o delegaţie din care au făcut partepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu, managerul Spitalului Suceava, Vasile Râmbu, directorul medical al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan, parlamentarii Ioan Stan şi Ovidiu Donţu.

Alături de Nicolae Bănicioiu s-au mai aflat responsabili de la Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, dar şi o parte din colectivul medico-sanitar al Spitalului Suceava.

 

Spitalul Suceava, inclus din această lunăîn programul naţional de anestezie-terapie intensivă

Ministrul Sănătăţii a vizitat Unitatea de Primire a Urgenţelor, Blocul Operator, secţia de Neurologie proaspăt reabilitată şi noua Unitate de Urgenţe Neurovasculare înfiinţată în cadrul ei. El a informat că Spitalul Suceava, care face parte din categoria spitalelor de interes strategic, a fost inclus din această lună în programul naţional de anestezie-terapie intensivă al Ministerului Sănătăţii, ceea ce înseamnă o suplimentare în perioada imediat următoare a stocurilor de medicamente şi a dotării cu dispozitive pentru pacientul critic. Nicolae Băniciou s-a arătat receptiv la sugestia făcută de conducerea Spitalului Suceava, care i-a cerut sprijinul pentru autorizarea Unităţii de Urgenţe Neurovasculare şi includerea ei în programul naţional de tromboliză, pentru tratarea performantă a accidentelor vasculare cerebrale.

 

„Implicarea Consiliului Judeţean s-a văzut prin tot ceea ce a însemnat investiţii şi supliment financiar”

El a apreciat că Spitalul Suceava s-ar califica pentru includerea în acest program, deoarece după părerea sa „e la standardele conforme pe care le-a solicitat Ministerul Sănătăţii, la nivel european”. „Deci nu cred că veţi avea probleme la obţinerea autorizaţiei”, a transmis Nicolae Bănicioiu, cu precizarea că „e foarte posibil” ca Spitalul Suceava să fie inclus în programul naţional de tromboliză. „Probabil că noi vom modifica programul după luna iunie sau iulie şi atunci am să pot lua în discuţie acest lucru”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a remarcat că la Spitalul Suceava „s-a ales o soluţie bună de management”, opinând că „e o conlucrare bună între manager şi directorul medical, iar implicarea Consiliului Judeţean s-a văzut prin tot ceea ce a însemnat investiţii şi supliment financiar”. „În rest, circuitele sunt funcţionale, igiena este la locul ei, medicaţia nu lipseşte, fiind asigurată în proporţie de 100%. Nu am alte remarci de făcut, când găseşti lucruri bune nu prea ai de comentat. Nu m-aş feri de data asta să adresez felicitări”, a conchis Nicolae Bănicioiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Bănicioiu sprijină continuarea investiţiilor la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Nicolae Bănicioiu sprijină continuarea investiţiilor la Spitalul Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei