Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP

Medicii suceveni, în alertă din cauza virusului Ebola

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ebola, care provoacă una dintre cele mai îngrozitoare boli din lume, a intrat în atenţia medicilor suceveni, după ce o epidemie fără precedent cu acest virus de temut a izbucnit în Africa de Vest, iar acum riscă să se răspândească şi în alte zone de pe glob, inclusiv în Europa, unde există deja semnale îngrijorătoare în acest sens.

Spitalele din judeţ şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au primit ordin de la Direcţia de Sănătate Publică să raporteze de urgenţă toate cazurile suspecte de febră virală hemoragică, dată de virusul Ebola, a informat ieri purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

Boala provoacă sângerări la nivelul ochilor, urechilor și nasului, din gură și rect, inflamații ale ochilor, durere în piept, erupții cutanate, convulsii, comă și delir, iar specialiştii spun că pentru contaminare este suficientă o simplă atingere. Nouă din zece persoane infectate cu Ebola mor în chinuri înfiorătoare, fără ca oamenii de ştiinţă să fi putut dezvolta până acum un vaccin sau un tratament specific împotriva acestui virus.

De câteva luni, epidemia de febră virală hemoragică face ravagii în Africa de Vest, acolo unde până acum s-au înregistrat peste o sută de cazuri, majoritatea soldate cu decese.

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că între 1976 şi 2012, virusul Ebola a provocat moartea a 1.554 de persoane din totalul de 2.345 la care infecţia a fost confirmată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii suceveni, în alertă din cauza virusului Ebola.
 Vizualizări articol: 6035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Medicii suceveni, în alertă din cauza virusului Ebola3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei