Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Aproape 840 de pacienţi au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava de sărbători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consultaţii pe bandă rulantă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, unde în Vinerea Mare, în Ajunul Învierii şi în primele două zile de Paşte s-au prezentat 838 de pacienţi cu diverse afecţiuni, cifră apreciată de personalul medical ca fiind mare, specifică unor zile obişnuite.

Printre cei trataţi de medicii urgentişti se regăsesc mulţi oameni care au făcut abuz de mâncare şi alcool, persoane rănite în accidente rutiere şi agresiuni însă, în general, cazuri uşoare, care nu au pus probleme deosebite. De altfel, din totalul bolnavilor care de sărbători au ajuns la UPU, doar 174, respectiv 20% dintre pacienţi, au necesitat internare, a informat ieri directorul medical adjunct al Spitalului Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

 

A încercat să se sinucidă în Vinerea Mare

Potrivit statisticilor, de sărbători, cea mai aglomerată secţie a fost Pediatria, cu 31 de cazuri internate, în mare parte copii cu afecţiuni respiratorii.

Printre sucevenii ajunşi la UPU din Vinerea Mare şi până ieri se regăsesc însă şi câteva persoane pentru care sărbătorile pascale au reprezentat un motiv de tristeţe. În această perioadă au fost înregistrate mai multe cazuri de tentative de sinucidere, primul în Vinerea Mare, la ora zece dimineaţa, când un bărbat de 40 ani, din Fălticeni, a încercat să-şi ia viaţa înghiţind o cantitate destul de mare de medicamente. Pacientul, I.T., s-a intoxicat cu antiepileptice şi a fost internat direct la Reanimare.

 

23 de copii, născuţi la Maternitatea Suceava

De menţionat că, din Vinerea Mare şi până ieri, la Maternitatea de pe lângă Spitalul Suceava au venit pe lume 23 de copii, nouă băieţi şi 14 fete. Şapte dintre ei s-au născut prin operaţie cezariană, iar restul pe cale naturală. Copiii au avut o greutate la naştere cuprinsă între 2,380 şi 4,330 kilograme. Primul bebeluş din noaptea de Înviere a fost un băieţel, de 3,300 kilograme, născut la ora 4.10 şi care a primit de la medici nota 9. El a fost urmat la scurt timp de  o fetiţă, cu o greutate de 3,150 kilograme, notată cu 8. În prima zi de Paşte, la Maternitatea Suceava au venit pe lume şapte copii, un băiat şi restul fete. Trei dintre copii s-au născut prin operaţie cezariană şi patru pe cale naturală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 840 de pacienţi au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava de sărbători.
 Vizualizări articol: 2040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 840 de pacienţi au ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava de sărbători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic romanesc trimis de
(23 apr 2014, 13:05:00
tipic romanului "credincios"....tine post...apoi de paste baga in el ca boul i se face rau,bea alcool,injura, se bate la discoteca,etc....apoi urmeaza postul craciunului..aceeasi poveste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei