Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diagnostic şoc

Şase suceveni, depistaţi cu HIV/SIDA de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru persoane din judeţ au fost diagnosticate cu HIV/SIDA luna trecută, arată o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, prezentată ieri de conducerea instituţiei, acestea fiind ultimele cazuri înregistrate în judeţ în acest an.

Datele centralizate de DSP arată că ultimii patru suceveni depistaţi cu teribila maladie sunt o femeie de 21 ani, din zona Fălticeni, un bărbat de 46 ani, din zona Suceava, un bărbat de 31 ani, din zona Fălticeni, şi o femeie de 46 ani, din zona Suceava.

Aceleaşi statistici precizează că, în total, de la începutul anului, şase persoane din judeţ au fost diagnosticate cu HIV/SIDA. Astfel, în 2014, au mai aflat că suferă de teribila maladie un bărbat de 52 ani, din zona Fălticeni, şi un bărbat de 36 ani, din zona Suceava, ambii depistaţi în luna februarie.

 

196 de seropozitivi, dintre care 165 sub tratament, în judeţ

Dacă pentru şase oameni din judeţ anul 2014 a însemnat începutul suferinţei, pentru un alt sucevean anul în curs a însemnat sfârşitul acesteia. Evidenţele DSP arată că, de la începutul lui 2014, o persoană seropozitivă a murit. Astfel, potrivit statisticilor, HIV, virusul imunodeficienţei dobândite care provoacă SIDA a omorât în acest an o femeie din zona Gura Humorului, în vârstă de 25 ani, la care diagnosticul de boală a fost pus în 2005. Tânăra făcea parte din aşa numita generaţie SIDA, adică aceea a copiilor infectaţi cu virusul HIV la sfârşitul anilor '80, în urma transfuziilor de sânge netestat, şi a murit în luna ianuarie a acestui an.

La ora actuală, numărul seropozitivilor din judeţ este de 196, dintre care 165 urmează un tratament de specialitate, care este subvenţionat de stat, restul pacienţilor tratându-se în clinicile universitare Iaşi şi Cluj sau refuzând pur şi simplu terapia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase suceveni, depistaţi cu HIV/SIDA de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase suceveni, depistaţi cu HIV/SIDA de la începutul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei