Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a intensificat acțiunile de control la hotelurile, restaurantele și pensiunile care cazează turiști și organizează mese festive de Paște.
Inspectorii instituției vor să afle dacă unitățile care oferă cazare asigură curățenia în camere, dispun de cele trei rânduri obligatorii de lenjerie și dacă aceasta este spălată și dezinfectată cum trebuie.
De asemenea, ei sunt interesați să afle cum sunt păstrate alimentele, modul și locul în care acestea vor fi prelucrate. Și personalul angajat va face obiectul verificărilor, inspectorii sanitari urmărind dacă salariații au analizele la zi și dacă dețin noțiunile fundamentale de igienă.
Cel puțin trei unități de alimentație publică din județ vor fi verificate zilnic, până de Paște, a anunțat ieri conducerea DSP Suceava. „Toate echipele sunt în teren. Ne axăm pe unitățile din Putna, Sucevița, Voroneț, Mănăstirea Humorului. Ne vom deplasa și în celelalte zone, dar acolo verificările se vor face prin sondaj”, a spus directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiței.