Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adresabilitate

Aproape 2.000 de suceveni au donat sânge în ultimele trei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul persoanelor venite la Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava pentru a da sânge s-a menţinut constant în primul trimestru al anului, cu o medie de 600 donatori pe lună, a informat ieri directorul acestei unităţi, dr. Maria Pilat, care se aşteaptă ca prezenţa la donare să scadă uşor din această lună, din cauza începerii muncilor agricole, a Paştelui şi a zilelor libere din preajma acestei sărbători.

Medicul a arătat că în luna ianuarie s-au înregistrat 680 de donatori, în februarie – 619, iar în martie - 641. Directorul CJTS Suceava a adăugat că până în septembrie activitatea unităţii va continua să scadă, din cauza vacanţelor şcolare şi a concediilor, însă a precizat că necesarul de sânge va putea fi totuşi asigurat, deoarece şi cererea din partea clinicilor, inclusiv a celor din Iaşi, unde se tratează mulţi dintre suceveni, va fi mai mică până în toamnă.

La această oră, potrivit directorului CJTS Suceava, cantităţi deficitare de sânge se înregistrează doar la grupele de sânge cu RH negativ, dar până acum n-au fost urgenţe care să nu fi fost rezolvate.

Maria Pilat a subliniat că deocamdată nu se înregistrează probleme în ceea ce priveşte tichetele de masă acordate drept recompensă persoanelor venite să dea sânge şi nici în ceea ce priveşte necesarul de pungi şi reactivi. În schimb, sunt probleme cu plata facturilor la cheltuielile materiale, cum ar fi lumină, căldură, materiale de curăţenie sau produse de birotică. Singura soluţie pentru achitarea restanţelor este o rectificare bugetară, întrucât bugetul CJTS Suceava, de 876.900 lei, nu ajunge până la finele anului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.000 de suceveni au donat sânge în ultimele trei luni.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 2.000 de suceveni au donat sânge în ultimele trei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei