Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frig

Încă o bătrână cu hipotermie şi degerături, internată la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două bătrâne diagnosticate cu hipotermie şi degerături din cauza frigului au fost internate în decurs de o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, ultimul caz fiind înregistrat sâmbătă, la o femeie de 86 de ani, din Corocăieşti. Pacienta, Elena A., a fost internată la Chirurgie după ce a îngheţat de frig în propria locuinţă, ea suferind o hipotermie uşoară, dar şi degerături la ambele picioare şi mâna dreaptă.

Medicii spun că, în ultima perioadă, numărul cazurilor de hipotermie şi degerături este tot mai mare, iar majoritatea victimelor sunt bătrâni.

Doctorii atrag atenţia că asemenea afecţiuni pot fi fatale la vârste înaintate şi recomandă măsuri de protecţie.

Potrivit specialiştilor, hipotermia este o afecţiune în care temperatura corpului scade sub 35 grade Celsius. Odată cu scăderea temperaturii, pielea va deveni rece şi palidă, ritmul respiraţiilor va fi încetinit, iar pulsul va deveni lent şi neregulat. Dacă expunerea la frig continuă, vor apărea slăbiciunea, lipsa de coordonare, somnolenţa, lipsa de îndemânare şi dificultăţi de vorbire (sub 32 grade Celsius). În cazul în care temperatura corpului scade şi mai mult, persoana va intra în comă şi apoi în stop cardio-respirator.

Degerătura este o leziune determinată de îngheţarea parţială sau completă a pielii şi a ţesuturilor profunde prin expunere la frig. Cele mai expuse părţi ale corpului la degerături sunt faţa, urechile, degetele. Degerăturile pot apărea destul de repede, depinzând de temperatura şi viteza vântului. Persoanele slăbite şi în vârstă, cei suferinzi, cu diferite forme de epuizare, sunt cei mai susceptibili de a suferi astfel de leziuni. La o temperatură mai scăzută de minus 10 grade Celsius, orice ţesut care este amorţit devine expus degerăturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o bătrână cu hipotermie şi degerături, internată la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o bătrână cu hipotermie şi degerături, internată la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei