Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen promovat

Patru medici noi, la Spitalul Suceava, după concursul din această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Posturile vacante de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava scoase la concurs în această săptămână au fost ocupate. Anunţul a fost făcut ieri, de directorul adjunct medical al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan, care a arătat că în zilele de 3 şi 4 februarie a avut loc examenul pentru ocuparea a patru posturi de medici în specialităţile Chirurgie Generală, Ortopedie şi Traumatologie, Stomatologie Urgenţe şi Radiologie Imagistică Medicală.

Un al cincilea post vacant, de medic la ORL, ar fi trebuit scos la concursul organizat în zilele de luni şi marţi, însă competiţia nu a mai avut loc deoarece nu a putut fi întrunită comisia de examinare. Spre deosebire de celelalte specialităţi, unde concurenţa a fost nulă, pentru acest post vacant s-au înscris doi candidaţi, ale căror cunoştinţe urmau să fie testate şi de două cadre universitare de la Iaşi. Însă, din cauza viscolului şi a ninsorii, medicii ieşeni n-au putut ajunge la Suceava pentru a face parte din comisie, aşa cum cere legea în asemenea cazuri, a explicat dr. Tiberius Brădăţan. Acest concurs a fost anulat, urmând ca procedurile de organizare a competiţiei să fie reluate la o dată ulterioară.

În schimb, toţi cei patru candidaţi la posturile vacante de medic în specialităţile Chirurgie Generală, Ortopedie şi Traumatologie, Stomatologie Urgenţe şi Radiologie Imagistică Medicală care s-au înscris la concursul organizat la începutul săptămânii au promovat examenul.

 

Cine sunt noii medici angajaţi la Spitalul Suceava

Concurenţii au susţinut două probe, una scrisă în data de 3 februarie, şi una clinică, în data de 4 februarie, iar pentru a fi declaraţi admişi trebuiau să obţină la fiecare minim 60 de puncte dintr-un total de 100. Au reuşit să obţină punctajul necesar doctorii Mihai Sorin Petraruc – Ortopedie şi Traumatologie (98 puncte la proba scrisă şi 100 la proba clinică), Andrei Ionuţ Cristof – Stomatologie Urgenţe (97 puncte la proba scrisă şi 100 la proba clinică), Ilinca Trestianu – Radiologie Imagistică Medicală (94 puncte la proba scrisă şi 100 la proba clinică) şi Adrian Nistor – Chirurgie Generală (93,75 puncte la proba scrisă şi 100 la proba clinică).

Angajările la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava continuă, un nou concurs pentru ocuparea a şase posturi vacante de asistente medicale şi trei de îngrijitoare/infirmiere urmând a fi organizat săptămâna viitoare, pe data de 13. Chiar şi aşa, deficitul de personal rămâne mare în unitatea sanitară, iar lipsurile la acest capitol ar putea fi suplinite parţial tot în acest an, potrivit dr. Tiberius Brădăţan. „Urmează noi concursuri pentru că intenţia este de a continua procesul de angajare”, a subliniat medicul.

La această oră, statul de funcţii al unităţii sanitare cuprinde 1.509 posturi, dintre care 1.189 sunt ocupate. Pentru funcţionarea în condiţii satisfăcătoare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ar mai avea nevoie măcar de 219 angajaţi, după cum urmează: 17 medici, 119 asistente medicale, 39 de infirmiere şi 44 de îngrijitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru medici noi, la Spitalul Suceava, după concursul din această săptămână.
 Vizualizări articol: 3454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru medici noi, la Spitalul Suceava, după concursul din această săptămână5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va inconjurati de specialisti! trimis de
( 8 feb 2014, 16:06:36

Speram, ca director de specialitate, sa urmariti sa se reduca consultatiile formale, incompetente, de mintuiala ale unor doctori care au alte treburi prin cabinetele frumos utilate si se cred de neinlocuit ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei