Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din această lună

Circa 500 de oameni din Crucea au rămas fără medic de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie îngrijorătoare la Crucea, unde, de la începutul lunii, 492 de oameni - 431 asiguraţi şi 79 neasiguraţi - sunt nevoiţi să apeleze la medicii din localităţile învecinate pentru probleme minore de sănătate sau la Serviciul 112, pentru a solicita Salvarea, în cazurile mai grave. În afara faptului că nu mai are cine să-i consulte în caz de nevoie, localnicilor nu mai are nici cine să le elibereze reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere, concedii medicale sau certificate de deces, în timp ce activitatea de vaccinare a copiilor şi de urmărire a gravidelor a rămas, de asemenea, în aer.

Toate aceste neajunsuri au fost provocate de faptul că medicul de familie din Crucea, Gheorghe Matei, figurează cu restanţe la plata contribuţiilor de sănătate, motiv pentru care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a refuzat să-i reînnoiască contractul.

 

Nevoiţi să ceară ajutorul medicilor din localităţile învecinate, Dorna Arini, Broşteni şi Ostra

În aceste condiţii, oamenilor nu le rămâne decât să apeleze la medicii de familie din localităţile la învecinate, Dorna Arini, cu doi medici de familie - Veronica Lupu şi Elisabeta Nadolu - Broşteni, cu trei medici de familie – Aurelia Candrea, Ioan Costaş, Georgeta Tamaş - şi Ostra, cu doi medici de familie -  Ionica Bîrsan şi Emilia Coperza.

„În aprilie, la demararea procesului de contractare s-a cerut certificatul fiscal şi s-a constatat că înregistrează datorii. Medicul poate relua oricând relaţiile contractuale cu noi, şi astăzi, dacă plăteşte. Trebuie doar să îndeplinească condiţiile”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, cu precizarea că pentru serviciile prestate pe baza actului adiţional la contractul încheiat anul trecut, din ianuarie 2013 şi până pe 30 aprilie 2013, CAS Suceava i-a decontat medicului Gheorghe Matei suma de 23.500 lei.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a informat ieri că situaţia celor 492 de oameni din Crucea care au rămas fără medic de familie va fi analizată astăzi, într-o şedinţă comună a DSP, CAS şi Colegiului Judeţean al Medicilor.

De precizat că medicul Gheorghe Matei are restanţe la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în valoare de 11.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 500 de oameni din Crucea au rămas fără medic de familie.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 500 de oameni din Crucea au rămas fără medic de familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un cetatean trimis de
(30 mai 2013, 14:07:57
Domnule medicul din Crucea si-a facut datoria,nu stiu de unde vine datoria aceasta enorma,deoarece de unde a venit a venit fara nicio datorie,exista hartii doveditoare,domnule cetateni din crucea care contribuie la fondul de sanatate,au ramas din cauza casei de sanatate care o sustine pe dna doctor Nadolu Elisabeta,doamna Cristina Rusu,sa numai acuze ca medici nu stiu de une are informatia asta ,dar eu nu am auzit sa eliberez acte pentru cetateni din crucea,si eu sunt pentru desfiintarea caselor judetene de acolo pleaca toata tarasenia si toata badjocura,in primul rand sa-si faca ordin in sistem,ei sa se ocupe de medici,acest medic castiga v-ai si amar aici in crucea.
2.   Sall trimis de
( 8 iun 2013, 10:02:58
Domnii de la cassv,sunt foarte incopetenti,au refuzat sa incheie medicului din crucea,pe motiv abuziv suma acea data din burta doamnei Anda Salagean,pana acum cu 3 ani de zile,taxele lui sunt toate la zi.La fiecare incheiere de contract i sa pus in vedere sa plateasca,si a platit,pentru altfel nu i se incheia contractul,cum sa schimbat culoarea politica,cum i-au gasit medicului din crucea,pana acum a platit 1000 de lei la fondul de sanatate pe anul trecut,dar casa sustine doar un medic sa vina 2 ore sa preia pacienti din zona crucea,pe doamna Nadolu Elisabeta ca sa vin 1 ora de 2 ori pe saptamana,eu as intrebao pe doamna Salagean stie cat este contributia la santate,oricum medicul va aduce dovezi ca de unde a plecat,din judetul ALBA,a plecat fara nicio datorie la stat si nici la fondul de sanatate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei