Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 112 (5319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ieri şi astăzi

Demonstraţii de prim ajutor, în parcarea complexului Zamca, cu ocazia Zilelor Medicale ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Demonstraţia practică susţinută de cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în parcarea complexului Zamca continuă şi astăzi, între orele 8.00 şi 14.00, când sucevenii sunt aşteptaţi să afle diverse informaţii despre echipamentele complexe ale SMURD şi ISU, dar şi despre manevrele de reanimare în situaţii de urgenţă.

Acţiunea se derulează în cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei, un eveniment ştiinţific de anvergură naţională, la care sunt aşteptate circa 350 de personalităţi din toate specialităţile medicale. Demonstraţia celor de la ISU aduce în parcarea complexului Zamca cea mai performantă ambulanţă de urgenţă, aflată de curând în dotarea SMURD. Autospeciala va deveni operaţională din această vară şi poate fi văzută în premieră cu această ocazie.

În parcare a fost amplasat şi un spital de campanie, cu o capacitate de până la 15 paturi, unde personalul de la ISU va face câteva demonstraţii de acordare a primului ajutor pe manechinele de resuscitare ale SMURD Suceava. Astăzi, la fel ca şi ieri, în parcarea complexului Zamca se va afla şi o maşină de descarcerare.

 

Duminică, ultima zi a manifestării medicale

Piesa „de rezistenţă” este o maşină de cercetare şi decontaminare chimică, biologică radiologică şi nucleară, aparţinând tot ISU. Autospeciala a costat 470.000 de euro, iar numai anul acesta a participat la şapte intervenţii în judeţ.

Zilele Medicale ale Sucevei au debutat joi, iar la lansarea evenimentului care a avut loc în cursul serii la hotelul Zamca au participat reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, Consiliului Judeţean, ai Primăriei, ai Spitalului „Sf. Ioan cel Nou”, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Casei de Asigurări de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Manifestarea este prezidată de preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, iar duminică va fi ultima zi a lucrărilor. Zilele Medicale ale Sucevei, aflate la cea de-a doua ediţie, au fost organizate şi în acest an de Colegiul Judeţean al Medicilor, sub coordonarea dr. Sorin Hîncu, preşedintele acestei organizaţii profesionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demonstraţii de prim ajutor, în parcarea complexului Zamca, cu ocazia Zilelor Medicale ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Demonstraţii de prim ajutor, în parcarea complexului Zamca, cu ocazia Zilelor Medicale ale Sucevei4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei