Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Acţiune caritabilă

Maternitatea Suceava, dotată cu un incubator performant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Organizaţia Salvaţi Copiii, prin filiala Suceava, reprezentată de Camelia Iordache, a echipat ieri secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” cu un incubator performant, achiziţionat în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Bun venit pe lume”. Acţiunea face parte din seria dotărilor anunţate de Salvaţi Copiii pentru 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară. „Cu ajutorul echipamentelor donate, aproximativ 327 de nou-născuţi prematur vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale numai în anul 2013”, a declarat ieri, la Suceava, Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei.

La acţiunea caritabilă de ieri, de la Suceava, a participat în calitate de ambasador al campaniei de strângere de fonduri şi Amalia Năstase, fosta soţie a celebrului tenismen Ilie Năstase. Amalia Năstase s-a arătat impresionată de standardele Spitalului Suceava, apreciind că „este o minune să vezi cum comunitatea locală poate să lase la o parte dificultăţile economice şi să-şi asigure fonduri  pentru spital”. „Am fost în toată ţara şi nu am văzut un spital judeţean ca acesta”, a transmis Amalia Năstase, care s-a declarat mândră de rolul ce i-a fost atribuit în cadrul campaniei „Bun venit pe lume” şi i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în salvarea bebeluşilor născuţi înainte de termen. „Se spune că atunci când năşeşti un copil îţi mai speli din păcate. Închipuiţi-vă ce înseamnă atunci când salvezi un copil, cât de important este ca şi creştin, pentru fiecare dintre noi”, a adăugat Amalia Năstase.

 

Peste un milion de lei, strânşi pentru salvarea copiilor născuţi prematur

Campania de strângere de fonduri „Bun venit pe lume” s-a derulat în perioada octombrie-decembrie 2012, când 42 de angajaţi, peste 120 de companii şi 846 de voluntari Salvaţi Copiii din Craiova, Petrila, Târgu Mureş, Timişoara, Suceava, Vaslui, Mangalia, Piteşti, Piatra Neamţ, Braşov, laşi, Bucureşti şi Ploieşti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalităţii infantile din România. Suma totală strânsă a fost de 1.090.000 de lei, fonduri cu care Salvaţi Copiii îşi va îndeplini obiectivul propus, acela de a dota 15 maternităţi cu incubatoare şi alte echipamente medicale. O parte din banii strânşi vor fi investiţi şi în programe de parenting pentru 2.024 de părinţi şi copii, programe care în judeţul Suceava se vor derula la Gulea - Dolhasca şi Pătrăuţi şi vor ajuta gravidele cu risc să aibă acces la medicii de familie, să primească vitamine şi să beneficieze de condiţii bune la naştere.

La Suceava, campania „Bun venit pe lume” s-a realizat în parteneriat cu Shopping City şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” şi s-a desfăşurat în zilele de 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie 2012. Parteneri media au fost Monitorul de Suceava, Obiectiv de Suceava, Crai Nou, Intermedia TV, Bucovina TV, Plus TV, Radio Top, Viva FM, Radio AS, Tu Şi România, News Bucovina, Oraşul Suceava. Sucevenii au făcut cele mai mari donaţii din ţară, în valoare de 13.260 de lei.

„Dorim să continuăm misiunea noastră de salvare a vieţii nou-născuţilor şi vom continua campania de 2% din impozitul de venit pentru dotarea cu mese radiante a 12 maternităţi din sudul ţării şi realizarea unui centru de pregătire, la Maternitatea Polizu, pentru echipele medicale de neonatologie, pentru intervenţia imediată de la naştere, în cazul naşterilor premature”, a mai spus, ieri, la Suceava, Gabriela Alexandrescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea Suceava, dotată cu un incubator performant.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Maternitatea Suceava, dotată cu un incubator performant4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei