Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decontări

Spitalul Judeţean nu mai poate susţine toate cazurile de urgenţă de la Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava funcţionează din octombrie 2012 Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din Suceava, proiect realizat în parteneriat public-privat ce a adus la Suceava două angiografe, unul pentru proceduri de radiologie, iar celălalt, în exclusivitate, pentru cardiologie intervenţională.

Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de către Spitalul Judeţean Suceava, iar pacienţii suferind de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra cost.

Potrivit managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu, „numărul urgenţelor care vin la Centrul de Cardiologie este atât de mare, astfel că nu mai putem suporta costurile tuturor intervenţiilor. E foarte solicitant pentru noi, financiar vorbind, dat fiind faptul că adresabilitatea pacienţilor care sunt trataţi în centru, în regim de urgenţă, a crescut cu mult. Ar trebui ca cei de la centru să identifice o soluţie pentru ca povara noastră să nu mai fie atât de grea. Ar putea să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau să intre într-unul din programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii”.

Acesta a declarat că s-au adresat Centrului de Cardiologie, în regim de urgenţă, pacienţi din Botoşani, Dorohoi, Câmpulung, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei, Botoşani, Dorohoi, Fălticeni, Rădăuţi.

„O să asigurăm decontarea unui număr de intervenţii de urgenţă, poate în cazul pacienţilor din municipiul Suceava. Încă mai cântărin problema”, a mai completat Rîmbu.

Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională a devenit funcţional în luna octombrie  2012, iar până la începutul acestui an au fost tratate 130 de cazuri din care 82 au fost tratate în regim de urgenţă (infarcte acute), fiind decontate de SJU.

Datorită dotărilor, tehnicile operatorii sunt minim invazive, procedura este rapidă, cu disconfort minim, durata de spitalizare este scurtă, iar activitatea curentă poate fi reluată rapid după tratament.

În cadrul centrului lucrează dr. Roberto Haret, de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” şi dr. Mihai Creteanu Jr., de la Spitalul Universitar Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean nu mai poate susţine toate cazurile de urgenţă de la Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spitalul Judeţean nu mai poate susţine toate cazurile de urgenţă de la Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sistemul sanitar e in moarte clinica trimis de
(12 feb 2013, 11:12:44
Sistemul sanitar precum si sistemul de pensii sunt in moarte clinica si nu numai la noi.Evorba de sume extrem de mari,numai in sanatate sunt vreo 4 miliarde euro.Ce se intampla cu acesti bani dumnezeu cu mila.De 22 de ani acest sistem e lasat sa functioneze haotic tocmai pentru a se sifona banul public.Si acuma Nicolaescu in loc sa se ia la tranta cu sistemul putred i-a mai dat o gura de oxigen.E vorba de rahatul ala de coplata care n-are nici o logica.Tot de la papagali sa mai ciuguleasca ceva.Vorba aia putin de la multi devine mult.Romanul plateste fondul de sanatate,apoi papucii de plastic si pelerina,peschesul la doctori si asistente si acuma si coplata.
2.   Trebe de facut dreptate si ...ordine! trimis de
(12 feb 2013, 11:42:47
Asa se intimpla, la romanica, ca cei ce au salariile ori pensiile peste 1000 lei sa fie obligati sa plateasca sau sa li se retina, oriunde, iar cei ce nu au vrut sau au avut alte treburi ,,importante" in loc sa invete sau sa munceasca, s-au multumit cu putin ... sa le vina chilipiruri sa nu plateasca !
3.   Sistemul sanitar e in moarte clinica trimis de
(12 feb 2013, 13:38:33
Da,te referi la asistatii sociali care primesc ajutorul social.Aici sunt cazuri disperate intr-adevar care mor de foame.Dar pentru banii aia ar putea presta munci comunitare(sa curete de ex.zapada).Altii vin sa-si ia ajutorul social sau de somaj cu Mertanu.Cat despre sistemul sanitar ar trebui desfiintate cele 42 de case de sanatate .Din moment ce ai directii sanitare si la fiecare spital un etaj e ocupat de personalul TESA aceste case nu-si au rostul.Cladirile lor ar putea fi vandute sau transformate in gradinite,camine etc.
4.   COMPLETARE trimis de
(12 feb 2013, 14:23:17
IN ZILELE URMATOARE,VOR IESI PROBABIL LA TV NISTE ,,SPECIALISTI'',RANJIND CU GURA PANA LA URECHI[ASA CUM AU FACUT-O SAPTAMANA TRECUTA]SI VOR INCERCA SA ,,COSMETIZEZE''
CELE DIN ARTICOL,CA SI LA STATISTICA BOLNAVILOR DE CANCER,SPRE STUPEFACTIA UNOR SEFI DE SECTII DIN SPITALE.DE CAND FACEM VORBIRE DESPRE UNELE INSTITUTII INUTILE,CONSUMATOARE DE BANI PUBLICI SI DE.......CONSUMABILE!
5.   De inima ...verde ! trimis de
(12 feb 2013, 15:08:48
Caz concret petrecut acum doua saptamani ,unei femei necajite i s-au cerut 120 de milioane ca la vestitul centru sa i se monteze niste stenturi ! Oricit s-a straduit sa faca rost de bani nu a reusit ! A plecat la Cluj unde i s-au montat gratis !!! Iar daca luam la scuturat mafia care s-a format intre membrii societatii comerciale care patroneaza afacerea si cadrele sectiei de cardiologie din spital chiar ca ne-am pune mina in cap de ce am afla asa ca putem folosi expresia in voga a momentului...''mai usor cu pianul pe scari...''
6.   Problema majora a sistemului(sistemelor) trimis de
(12 feb 2013, 17:13:28
Statul nu plateste corespunzator doctorii si atunci inchide ochii la acel lucru care are denumiri diferite:mita,pesches,atentie, de viteza etc.Acest venit este ilegal si neimpozabil si creeaza un precedent periculos.De asemenea multi doctori lucreaza la spitalul judetean ,la un centru de dializa si la o policlinica privata si castiga in jur de 25.000 lei/luna.Ca lucreaza la unitati private e treaba lor dar pe mine ma intereseaza cat sta sa presteze la unitatea de stat cu acest program aglomerat.Aceeasi situatie este si la preoti.Primesc salar de la stat ca bugetari dar in acelasi timp cetateanul plateste sume foarte mari (si fara chitanta)pentru orice slujba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei