Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Investiţii

Dotarea laboratorului de la Policlinica Bethesda, completată cu două aparate noi, de ultimă generaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Investiţii în aparatură modernă la Policlinica privată Bethesda, unde dotarea laboratorului a fost completată cu un analizor automat pentru probe de coagulare şi un analizor automat de urină.

Odată cu achiziţionarea acestor echipamente, primul în valoare de 32.000 euro, iar al doilea de 7.000 euro, laboratorul din cadrul Policlinicii Bethesda poate să asigure aproape toată gama de analize pe care o cere piaţa din domeniul medical.

Dr. Ştefan Puşcaşu, managerul Policlinicii Bethesda, a informat ieri că “Analizorul automat pentru probe de coagulare este un aparat de ultimă generaţie, cu fiabilitate şi un grad ridicat de corectitudine a rezultatelor. Din punct de vedere clinic, echipamentul este foarte util mai ales pentru specialităţile chirurgicale, având în vedere că toţi bolnavii care necesită operaţii trebuie să-şi facă testele de coagulare. Aparatul este deosebit de util şi pentru monitorizarea bolnavilor aflaţi în tratament cu anticoagulante”.

Referindu-se la analizorul automat de urină, medicul a informat că este vorba de un echipament cu o capacitate de lucru de 225 de probe pe oră şi o capacitate de memorie de 2.500 de teste, care, de asemenea, garantează corectitudinea rezultatelor.

 

Dotare de ultimă oră şi pentru cabinetul ORL, pentru o acurateţe mai mare a diagnosticului

Policlinica Bethesda a îmbunătăţit şi activitatea derulată de cabinetul ORL prin cei trei medici de specialitate, doctorii Claudia Ionesi, Cristina Stoican şi Radu Gheorghiu, la dispoziţia cărora a fost pus un aparat nou, ultramodern, ce asigură o precizie mai mare a diagnosticului. Echipamentul reprezintă o investiţie de 35.000 de euro şi cuprinde, pe lângă partea de mobilier, un monitor, patru endoscoape, un fibroscop, instrumentar, aspirator.

Dr. Claudia Ionesi a precizat: “Endoscopia ne ajută să vizualizăm zone foarte ascunse, de la nivelul nasului, din zona cavumului sau a laringelui, mai dificil de examinat prin metoda convenţională. Endoscoapele sunt de mai multe grade, în funcţie de zona pe care vrem să o examinăm. Avem un endoscop de adulţi, unul de copii, un otoscop. Fibroscopul este un endoscop flexibil care asigură o vizualizare foarte bună a tuturor zonelor. Este nevoie de o anestezie minimă de contact, care nu presupune injecţii, ceea ce înseamnă că şi pacientul colaborează mult mai bine. Şi pentru endoscopia rigidă este nevoie de o anestezie minimă, prin anemizarea fosei nazale cu o soluţie cu anestezic şi un vasoconstrictor local. Astfel, se permite o vizualizare de la intrarea în fosa nazală şi până în spatele fosei, în cavum, cavumul fiind o zonă foarte dificil de examinat, unde de foarte multe ori apar tumori, ceea ce înseamnă că şi diagnosticul precoce este foarte important”.

Unitul ORL, unic în Suceava şi Botoşani, are şi posibilitatea de a stoca imagini, ceea ce le permite medicilor să compare ultimele examinări cu cele anterioare.

 

Diplome pentru Bethesda

Activitatea performantă derulată de Policlinica şi Spitalul Bethesda a fost recunoscută prin două diplome - locul I la cifra de afaceri şi locul II la profitul brut - în topul naţional al firmelor private, pentru Regiunea Nord Est, pe domeniul activităţii de asistenţă spitalicească. Dr. Ştefan Puşcaşu, managerul de la Bethesda, a declarat: “Asta presupune o activitate nu neapărat de afaceri sau profit, ci de adresabilitate, ca număr de pacienţi rezolvaţi, ca număr de pacienţi care au beneficiat de serviciile Policlinicii şi Spitalului Bethesda. Este un semn încurajator pentru noi şi în acest sens continuăm politica de a face investiţii, de a ţine pasul cu ce este mai nou în domeniu şi de a oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dotarea laboratorului de la Policlinica Bethesda, completată cu două aparate noi, de ultimă generaţie.
 Vizualizări articol: 6260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dotarea laboratorului de la Policlinica Bethesda, completată cu două aparate noi, de ultimă generaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti inimos si asta se apreciaza… trimis de
(16 dec 2011, 15:50:09
D-le dr. Puscasu, sunteti de felicitat pentru ceea ce faceti ca manager.

Normal ar fi sa luptati, sa va inconjurati de o echipa de buni specialisti!..

Ce am auzit eu stind pe la programari pe la diferiti doctori, este ca pacientii se feresc urit de dr. de la Urologie si de cel de la Rezonanta nucleara.. si-i pacat!
2.   Felicitari! trimis de
(16 dec 2011, 16:16:38
foarte frumos! aduceti "aparaturi"...pe cand si specialisti? Astept ziua cand se va putea naste in SV cu epidurala; spitalul de stat din Botosani are anestezistul potrivit; gravidutele merg la Iasi pentru nasterea naturala cu epidurala si preturile percepute ar putea motiva si aducerea la SV a unui asfel de serviciu destul de cerut in ultimul timp...
3.   Bravos trimis de
(16 dec 2011, 21:23:23
Felicitari Doctorului Puscasu pentru tot ce a facut pentru medicina suceveana ca sa avem si noi o oaza de asistenta medicala la nivel performant! Tine-ti-o tot asa, domnule doctor. Ca pacienta, va sunt recunoscatoare pentru serviciile de inalta calitate pe care le oferiti!
Mult succes!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei