Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

L-carnitina, un ajutor preţios în afecţiunile sistemului nervos

L-carnitina este cel mai important stimulator al slăbirii pe calea intensificării arderilor, util pentru persoanelor cu boli hepatice, boli cardiace. Pentru sportivi, înlătură senzaţia de oboseală şi măreşte performanţele sportive.

Boala Alzheimer.Studiile au arătat că o altă formă de carnitină, cunoscută sub numele acetil- L-carnitină (ACL) este foarte importantă în tratamentul bolii Alzheimer, depresia senilă şi pierderile de memorie determinate de vârstă. Acetil - L- carnitina se găseşte în mod natural în organism. Din punct de vedere biochimic, L-carnitina este legată de acidul acetic.

Puteţi utiliza produsele ce conţin L – carnitină, în special pentru întărirea memoriei şi pentru sănătatea creierului. Acetil- L – carnitina acţionează benefic asupra creierului pe mai multe căi. Îmbunătăţeşte metabolismul energetic al celulelor din creier şi ameliorează, de asemenea şi transmiterea impulsurilor nervoase. Este unul dintre puţinele substanţe care îmbunătăţesc comunicarea din cele două emisfere ale creierului şi acţionează şi care un puternic antioxidant pentru neuroni, contribuind la încetinirea procesului de îmbătrânire. Una din trăsăturile unice este aceea că are o structură asemănătoare cu o substanţă numită acetilcolină, un neurotransmiţător extrem de important, necesar pentru diferitele funcţii cerebrale, printre care şi memoria.

Un studiu a demonstrat că acetil – L- carnitină a fost eficientă în cazul persoanelor în vârstă care aveau probleme de memorie. De asemenea, studiile au mai demonstrat şi eficienţa sa în cazurile de depresie senilă. Doza pentru persoanele cu suspiciune de boală Alzheimer este de 500 mg. de 3-4 ori pe zi, între mese. Pentru prevenirea acestei boli, se consideră că este nevoie de 250 mg. pe zi. Această cantitate va contribui şi la optimizarea funcţiilor creierului.

Angina pectorală.S-a constatat de asemenea că pentru prevenirea anginei, L- carnitina este excelentă, alături de coenzima Q10, vitamina E, magneziu, fructele de păducel şi cactus.

Cardiomiopatie. Copii care sufereau de această boală de inimă şi care aveau un deficit de L-carnitină au răspuns favorabil la administrarea de suplimente cu carnitină. Aceasta, împreună cu coenzima Q10, ar trebui utilizată pentru creşterea performanţei cardiace la orice persoană care suferă de cardiomiopatie.

Insuficienţă cardiacă congestivă.Medicii cu orientare către nutriţie recomandă de rutină carnitină pacienţilor care suferă de insuficienţă cardiacă congestivă. Aceasta este o boală în care inima nu reuşeşte să pompeze suficient sânge. Într-un studiu, timp de 45 de zile, unui număr de 21 de persoane cu insuficienţă cardiacă congestivă li s-au administrat 1000 mg de carnitină de 2 ori pe zi, alături de medicamentele convenţionale. Participanţii la studiu au prezentat îmbunătăţiri ale nivelului de colesterol şi trigliceride, ale frecvenţei cardiace, edemelor şi respiraţiei.

Administrare:1 linguriţă mică de plastic (1,5 gr), dizolvat în apă, înainte de orice masă.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

 

Psih. Mihai MOISOIU                             

Psiholog – psihologie clinică

Terapeut - terapii alternative                    

Tel: 0753936223

e-mail: training.reality@gmail.com         

 

Dr. Roxana IONESCU

Medic primar

Specialist terapii alternative

Director medical - Policlinica Medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului L-carnitina, un ajutor preţios în afecţiunile sistemului nervos.
 Vizualizări articol: 2335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
L-carnitina, un ajutor preţios în afecţiunile sistemului nervos3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei