Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acizii graşi Omega 3 – indispensabili pentru echilibrul psihic

Acizii graşi omega 3 sunt indispensabili construcţiei membranelor celulare (cu importanţă deosebită în cazul neuronilor), sănătăţii inimii, menţinerii colesterolului la un nivel optim. Când sunt deficitari în alimentaţie, la copii apar fenomene de lipsă de atenţie, incapacitate de concentrare, manifestări de impulsivitate şi agresivitate. La adulţi, deficitul de omega 3, este asociat din punct de vedere terapeutic cu fenomenele infracţionale şi antisociale puternice, cu fenomenele de schizofrenie la tineri şi adulţi, boala Alzheimer şi demenţa vasculară, cu fenomene de pierdere a memoriei evenimentelor recente şi a persoanelor apropiate.

Acizii graşi omega 3 au un rol major şi în terapiilor aplicate în tulburarea cu deficit de atenţie şi sindromul cu deficit de atenţie şi hiperactivitate. Mulţi copii de vârstă şcolară au fost diagnosticaţi cu tulburare cu deficit de atenţie (ADD), iar problemele lor au legătură cu dezechilibre nutriţionale. (Excesul de dulciuri şi unii aditivi din mâncarea nesănătoasă – în special diferitele snack-uri – au fost acuzate în mod deosebit.)  Omega 3 (acizii graşi), sunt de o importanţă extremă pentru funcţionarea creierului. Când copii nu primesc destul DHA (acid docosahexaenoic) şi se încarcă cu grăsimi saturate şi acizi graşi omega 6 din alimentele tip fast food, rezultatul inevitabil îl constituie un dezechilibru al acizilor graşi.

S-a demonstrat că suplimentarea cu DHA din Omega 3 contribuie la ameliorarea echilibrului chimic din creier, asigurând, în acelaşi timp, şi beneficiile generale ale suplimentării cu acizi graşi Omega 3. Se recomandă inclusiv la sugarii alimentaţi artificial să primească un supliment de omega 3 pentru a le asigura o dezvoltare corespunzătoare a creierului şi retinei. Îmbunătăţeşte funcţiile creierului, creşte atenţia, reduce riscul depresiilor. Dezvoltă inteligenţa copiilor, îmbunătăţeşte concentrarea şi memoria Creierul conţine 60% grăsimi şi pentru o funcţionare corespunzătoare are nevoie de Omega 3, în special DHA. S-a demonstrat că persoanele care au o lipsă de omega 3 sunt mai predispuse să sufere de depresie. Consumul regulat de peşte este o metodă bună de prevenire a acestei afecţiuni. Până acum uleiul de peşte (omega 3), este cel mai important dintre toţi nutrienţii pe care i-am putut determina ca fiind necesari pentru funcţionarea sănătoasă a creierului.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Psih. Mihai Moisoiu

psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative
tel: 0753936223
training.reality@gmail.com

Dr. Roxana Ionescu

medic primar
specialist terapii  alternative
director medical policlinica Medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acizii graşi Omega 3 – indispensabili pentru echilibrul psihic.
 Vizualizări articol: 2091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acizii graşi Omega 3 – indispensabili pentru echilibrul psihic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei