Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Argintul coloidal, remediu natural cu aplicaţii complexe

Argintul ca remediu este cunoscut din aplicaţii empirice, dar extrem de eficiente. Începând din secolul 19 argintul a fost utilizat pentru prevenirea bolilor oculare ce afectau nou-născuţii, iar apoi ca substanţă antibiotică, pe cale orală, pentru tratarea virozelor şi a infecţiilor bacteriene.

Argint coloidal înseamnă particule foarte mici de argint desprinse din plăci de argint de înaltă puritate şi care, datorită sarcinilor electrice şi mişcării browniene (mişcare a particulelor de dimensiuni mici aflate în suspensie fluidă), se menţin în suspensie timp îndelungat şi creează o suprafaţă de contact foarte mare, în aşa fel ca, atunci când este utilizată o cantitate mare de ioni, pot interacţiona efectiv cu organismul.

Proprietăţile de bază care fac argintul coloidal foarte important în prezent sunt: Spectrul larg de acţiune de eliminare a virusurilor, bacteriilor, paraziţilor şi ciupercilor microscopice care intră în contact cu el, fiind cunoscut faptul că distruge circa 650 de specii diferite din aceste microorganisme, în vreme ce antibioticele pot distruge în medie 6 tulpini. Mecanismul de eliminare a microorganismelor este cu totul diferit de cel pe care-l au antibioticele, astfel încât nu apare fenomenul rezistenţei, al obişnuinţei (rezistenţa la antibiotice) care determină cazuri de infecţii  greu tratabile, precum şi răspândirea germenilor rezistenţi (germenii de spital).

Se remarcă lipsa efectelor adverse, cum ar fi distrugerea florei microbiene a colonului, deoarece argintul coloidal se absoarbe din gură până în intestinul subţire, fără a ajunge în colon.

Se vorbeşte despre colorarea tegumentului în gri dacă se utilizează argint coloidal în doze mari timp de ani fără întrerupere, însă dozele recomandate de câteva zeci de ml pe zi în concentraţie de 20 ppm (părţi pe milion) este sigură, iar experienţa de milenii nu a arătat nici efecte teratogene şi poate fi folosită în siguranţă de către femeile însărcinate.

Argintul coloidal în apă este deosebit de important pentru persoane cu sistem imunitar slăbit şi chiar SIDA, deoarece efectul lui antibiotic este independent de capacitatea de autoapărare a organismului. Alte persoane care beneficiază de efectele acestui tratament sunt persoanele cu diabet, hepatite cronice, insuficienţă renală, deoarece acestea au sistemul imunitar deprimat şi cu răspuns redus la stimulenţii imunitari.

O importanţă deosebită o are argintul coloidal pentru copiii cu răceli frecvente deoarece ei sunt astfel feriţi de cercul vicios dat de consumul şi apoi de abuzul de antibiotice care, pe măsură utilizării lor, devin din ce în ce mai puţin eficiente, iar pe de altă parte, slăbesc ireversibil sistemul imunitar prin distrugerea florei microbiene benefice din colon.

Există multe alte efecte de altă natură decât cea antibiotică. Reversibilitatea malignizării adică transformarea celulelor tumorale în celule normale, refacerea celulelor în zonele cu arsuri, efect combinat antiinfecţios şi antiiflamator în acnee, efect antiinflamator în bolile cardiovasculare ce se datorează prezenţei inflamaţiilor în pereţii vaselor de sânge, în bolile reumatismale, în artrita septică.

Efectul argintului coloidal este dublu în ulcerul gastro-duodenal prin prevenirea şi eliminarea infecţiei cu Helicobacter pylori, dar şi de stimulare a cicatrizării leziunilor de pe mucoase. Argintul coloidal favorizează digestia, cu efecte pozitive în caz de inapetenţă.

Argintul coloidal pătrunde în sânge din tractul digestiv, începând din gură (de aceea se recomandă ca el sa nu fie băut rapid, ci lăsat cel puţin câteva secunde în contact cu mucoasa bucală) până la intestinul subţire, iar în final se elimină prin urină, devenind un remediu important pentru infecţiile urinare. Acţiunea lui este vizibilă în mod deosebit în infecţiile cronice, care de mult timp trenează şi nu raspund la antibiotice din ce în ce mai puternice. Apa de argint se poate utiliza şi în spălături nazale, prin pipetare în nări, pentru rinite şi sinuzite sau sub formă de aerosoli în bronşite, sinuzite, rinite, pneumonii, dar numai cu aparate de pulverizare cu particule mici.

Argintul participă la numeroase reacţii metabolice, jucând rol de coenzimă. Studiile au arătat că odată cu scăderea nivelului normal de argint (0,001%), scade şi nivelul stării de sănătate.

Argintul influenţează activitatea sistemului nervos, ajutând în insomnii, tulburări de memorie, migrene, distonii neurovegetative, oboseală cronică. Argintul coloidal revitalizează organismul. Alte cercetări ştiinţifice au arătat că prezenţa argintului a permis o reîntinerire remarcabilă a ţesuturilor. Suplimentar, subiecţii studiilor au resimţit aproape unanim o îmbunătăţire a tonusului organismului şi o senzaţie de bunăstare generală. Tradiţia indiană ayurveda, consideră argintul ca un detoxifiant al ficatului şi al splinei şi un purificator al sângelui, un întăritor al minţii şi un antidepresiv, putând fi folosit cu succes în cadrul abordărilor terapeutice ce vizează echilibrarea psiho-afectivă.

Astfel, consumul lui în cadrul unei cure de lungă durată, dinamizează energiile feminine, lunare (yin), armonizând un eventual exces de energie masculină, solară (yang ). Are efect anti-oxidant, anti-îmbătrânire; Acţionează împotriva radicalilor liberi, care determină boli degenerative, inclusiv boala Alzheimer, cancer; Argintul coloidal are rol în bolile organelor genitale: tulburări ale ciclului menstrual, menopauza, la femei; boli ale prostatei, la bărbaţi; gonoree, candidoză; Apa de Argint coloidal are rol în stimularea celulelor hepatice, refacere a oaselor, hipertensiune arterială, palpitaţii, stări de sufocare, amorţeli ale membrelor. Este analgezic în durerile din cancer.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Mihai Moisoiu

psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative
tel: 0753936223
mail: training.reality@gmail.com

Dr. Roxana Ionescu

medic primar
specialist terapii alternative
director medical Policlinica medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argintul coloidal, remediu natural cu aplicaţii complexe.
 Vizualizări articol: 3841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Argintul coloidal, remediu natural cu aplicaţii complexe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei