Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lecţia inundaţiilor

Ucraina iese din apă şi nămol scoasă de armată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vecinii noştri din raioanele Cernăuţi şi Hliboca au început cu toate forţele reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii. Răvăşiţi de revărsările Prutului şi Siretului, care au năvălit peste gospodăriile oamenilor cu viituri care au ajuns până la 7 metri, ucrainenii s-au mobilizat ca în situaţie de război. Prima grijă a fost ca sinistraţii să primească hrană, apă şi medicamente, apoi s-au apucat să facă curăţenie după dezastrul lăsat de ape, cu armata şi cu voluntari şi să restabilească toate canalele de comunicaţie.

În raionul Hliboca, cel mai apropiat de graniţa cu România, comisarul de armată Iurii Vasilievici Bulici ne-a spus că are 500 de militari mobilizaţi în raion.

Ieri dimineaţă, câţiva militari care aveau cel mult 19 ani decolmatau albia unui râu peste care se terminase de reconstruit un pod distrus de apele învolburate. Podul de beton cu două benzi a fost reconstruit în doar două zile, solid, pentru a putea suporta greutatea utilajelor mari care îl traversau pentru a ajunge în alte zone afectate de inundaţii. „Până la amiază, la noi în raion vor fi gata două poduri şi îl începem pe al treilea”, ne-a spus şeful administraţiei regionale Hliboca, Petru Panciuc.

La el în raion 25 de poduri au fost ruinate, au fost inundate 258 de case, cinci comune au fost izolate complet şi au fost evacuate 168 de persoane.

Din păcate, la Hliboca au fost şi victime, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi un copil.

Pagubele materiale se ridică, la o primă evaluare, la 18 milioane de dolari numai în Hliboca.

 

Prima tranşă de ajutoare în Ucraina – între 200 şi 1000 de dolari

Grigore Cozac al lui Arcadie are 61 de ani şi ieri avea casa şi curtea încă pline de mâl. Abia mai are putere să vorbească. Ne spune că tatăl lui a fost în armata română şi a murit în Ungaria. Locuieşte singur şi are o pensie de 120 de dolari. Îşi plânge munca luată de ape şi îngropată în mâl şi afirmă că fără ajutorul statului nu va avea niciodată puterea să refacă nici măcar jumătate din ce a avut.

„Situaţia este sub control, problemele se vor rezolva conform programului stabilit. Avem la lucru circa 4000 de oameni, oameni de la administraţie, voluntari şi soldaţi, nu mai sunt case izolate, legăturile telefonice şi rutiere au fost refăcute, alimentarea cu energie electrică s-a reluat. Statul a aprobat un avans pentru ajutoare financiare de 200 de dolari pentru fiecare persoană care a avut casa inundată, de 500 de dolari pentru cei care au avut casele afectate mai grav şi de 1000 de dolari la cei cu casele distruse. Fiecare familie în care a fost un deces din cauza inundaţiilor primeşte 21.000 de dolari. Banii au ajuns deja la administraţia regională, urmează ca azi şi mâine să fie distribuiţi”, ne-a mai spus Petru Panciuc.

 

100 de milioane de dolari doar pentru reconstrucţia drumurilor din regiunea Cernăuţi

La Cernăuţi, prin decret prezidenţial, a fost decisă situaţie excepţională. Guvernatorul de Cernăuţi, Vladimir Kuliş, ne-a prezentat, ieri, situaţia regiunii pe care o conduce: cele mai grave inundaţii din ultima sută de ani, cu 11 morţi, o persoană dispărută, 197 de localităţi afectate, 40 de poduri, dintre care unele strategice, au avut de suferit, 297 de case distruse complet, peste 10.000 de persoane evacuate şi 53.000 de animale moarte.

Cadavrele animalelor trebuie îndepărtate cu rapiditate, în caz contrar Cernăuţiul riscând să se confrunte cu probleme sanitare serioase. Inundaţiile au declanşat şi alunecări de teren, care pot provoca în continuare pagube.

În oraş, podurile solide au rezistat, au fost inundate însă cartierele din apropierea Prutului şi bazarul din Cernăuţi, cel mai mare din Europa de Est.

Pentru cei care au trecut Prutul spre bazar, le spunem că nivelul râului a ajuns, conform militarilor, la nivelul podului.

„Apreciem că sunteţi astăzi aici pentru ca populaţia din ambele părţi ale graniţei să ştie situaţia reală în urma stihiei care s-a abătut asupra Bucovinei. Cu ajutorul dumneavoastră, Europa va putea să vadă situaţia reală din această regiune”, a declarat Vladimir Kuliş în faţa delegaţiei ziariştilor din România.

El a precizat că pagubele în regiunea Cernăuţi depăşesc 300 de milioane de dolari şi că de 100 de milioane de dolari are nevoie numai pentru reconstrucţia drumurilor.

Banii pentru drumurile din Cernăuţi au fost direcţionaţi deja de guvern de la alte proiecte, din alte zone.

Conform guvernatorului, populaţia din regiunile neafectate s-a mobilizat foarte bine şi a venit în sprijinul sinistraţilor, la fel ca şi armata şi organizaţiile de voluntari. De asemenea, firmele care lucrează la refacerea drumurilor şi podurilor în zonele sinistrate o fac gratuit şi tot gratuit vor fi refăcute şi casele distruse.

 

 

Sâmbătă noaptea, Prutul nu s-a putut trece nici cu amfibiile

 

Ieri, raionul Putila era în continuare izolat, dar de pe aeroportul din Cernăuţi se făceau transporturi regulate de apă, alimente şi medicamente cu elicopterele.

Un alt raion extrem de grav afectat a fost Noua Suliţa. Şeful Departamentului de protecţie a populaţiei în situaţii de urgenţă, lt.col. Anatoli Dutka, ne-a spus că cel mai afectat a fost raionul Putila, iar al doilea, ca amploare a pagubelor, a fost Noua Suliţa.

În satul Tărăşuţi din acest raion apa a ajuns până la 5-7 metri.

Lina Godian are 30 de ani şi doi copii. Soţul i-a murit în urmă cu 10 ani şi îşi creşte copiii cu ajutorul tatălui ei, cu care locuieşte în aceeaşi curte. Zidurile casei au rămas în picioare, dar în casă apa i-a distrus tot. O echipă de militari a venit după amiază să o ajute să cureţe curtea. Femeia este nemulţumită de ajutorul dat de stat, pe care îl consideră mult prea mic faţă de nevoile oamenilor.

„Am auzit că se dau câte 1000 de grivne (200 de dolari) şi tona de ciment e 1500 de grivne. Casa se desface, nu am putut salva nimic şi ne dă 1000 de grivne?! Mai bine să nu ne dea, decât să ia norodul în râs”, a spus Lina Godian.

Ea recunoaşte că autorităţile i-au avertizat din timp că vor urma inundaţii, dar foarte mulţi oameni au refuzat să-şi părăsească locuinţele pentru că n-au crezut că Prutul va veni atât de mare şi va mătura tot în cale.

Svetlana Evghenia, locţiitorul preşedintelui administraţiei din raionul Noua Suliţa, ne-a povestit cum în noaptea de 26 spre 27 iulie viteza Prutului era atât de mare încât nici cu amfibiile nu au putut trece pentru a ajunge în zonele mai tare afectate, de la graniţa cu Republica Moldova.

„Sâmbătă noaptea am vrut să trecem cu amfibiile ca să ajungem în satele Mămăliga, Costiceni şi Draniţa, dar Prutul era aşa de rapid, că nu am reuşit. Doar cu catamaranele am trecut”, a declarat femeia.

 

 

Cei mai buni experţi din Ucraina lucrează deja la proiectele noilor diguri, baraje şi poduri

 

În Noua Suliţa au ajuns ieri 200 de militari, cu corturi şi camioane-spitale de campanie pentru a începe reconstrucţia satelor.

„Priorităţile noastre acum sunt curăţenia, dezinfecţia fântânilor, despăgubirea completă a celor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor şi reconstrucţia comunicaţiilor. Folosim armata la înlăturarea efectelor inundaţiilor. Ceea ce s-a întâmplat acum a arătat că nu am fost suficient de pregătiţi să facem faţă acestor cataclisme şi fără o acţiune în comun cu vecinii noştri nu vom putea lăsa nimic urmaşilor noştri. Toate construcţiile care se vor face de acum în albiile râurilor- poduri, baraje, diguri se vor construi luând în calcul urgia care a avut loc. Cei mai buni experţi proiectanţi din Ucraina sunt deja aici şi fac calcule pentru viitoarele construcţii hidrotehnice”, a fost concluzia guvernatorului de Cernăuţi.

La finalul întâlnirii cu presa din România, Vladimir Kuliş a ţinut să transmită regretele şi compasiunea sa familiilor din Suceava care au avut de suferit în urma inundaţiilor de săptămâna trecută.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucraina iese din apă şi nămol scoasă de armată.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ucraina iese din apă şi nămol scoasă de armată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   X trimis de
(31 iul 2008, 11:06:15
romania...trezirea
2.   Adevar trimis de
(31 iul 2008, 11:15:25
in romania nu ai sa vezi asa ceva ! suntem prosti , zgarciti si neorganizati !si mai suntem si hoti !
2.1  RE: Adevar trimis de
(31 iul 2008, 11:47:18
totul porneste de la sefime , toti stau cu mana in san , se uita si atat nimeni nu pune mana , lipseste spiritul de solidariatate , politia , jandarmii ,armata , politia de frontiera ,constructorii pot sa puna mana si ei sa ajute la reconstructia satelor distruse si a drumurilor , podurilor ,lipsa de organizare , haos total + lipsa de bani , dar in viata nu inseamna totul banul , mai trebuie vointa , la asta ne intrec ucrainenii , rusii care au o vointa de fier , ..puscariasii pot fi scosi si ei la munca , li se pot reduce pedepsele !
2.2  RE: Adevar trimis de
(31 iul 2008, 12:12:36
totul porneste de la sefime , toti stau cu mana in san , se uita si atat nimeni nu pune mana , lipseste spiritul de solidariatate , politia , jandarmii ,armata , politia de frontiera ,constructorii pot sa puna mana si ei sa ajute la reconstructia satelor distruse si a drumurilor , podurilor ,lipsa de organizare , haos total + lipsa de bani , dar in viata nu inseamna totul banul , mai trebuie vointa , la asta ne intrec ucrainenii , rusii care au o vointa de fier , ..puscariasii pot fi scosi si ei la munca , li se pot reduce pedepsele !
3.   Hmm trimis de
(31 iul 2008, 11:24:37
Nu`i nimic mai rau decat sa fii mai in urma ca rusul...
4.   Lui , gigi , tembelu' ! ! ! trimis de
(31 iul 2008, 11:33:13
Cineva te-a depistat ca fiind un BOU ! Nu este adevarat,tu esti doar un mic tembel ! ! !
5.   Hhhhhhhhhhhooooooooooootttiiiiiiiii trimis de
(31 iul 2008, 11:33:45
in romania asa o sa fie in continuare pana ce nu scapam de hotii din parlament lasa ca isi fac ei salariile mari si pensiile lor si prostimea ramane la fund
6.   Fftffgf trimis de
(31 iul 2008, 11:36:42
astai viata nai cei fare

6.1  RE: Fftffgf trimis de
(31 iul 2008, 12:37:35
Corect: asta-i viata, n-ai ce-i face.....
7.   X trimis de
(31 iul 2008, 11:37:20
primarul din campulung moldovenesc nu face nimik nu stiu cine la mai ales si pe asta lasa oamenii neajutorati si rade de necazul lor
8.   Hahahha trimis de
(31 iul 2008, 11:48:16
dar cine lucreaza ma la ucraineni,fat frumos din lacrima? cum adica podul a fost reconstruit in 2 zile ? e batman in zona ? hancock ? superman ? hai ma lasati vrajeala
8.1  RE: Hahahha trimis de
(31 iul 2008, 12:18:05
ai habar de constructii ?sa te duci la muls vaca grajdarule !

orice se poate construi in cel mai scurt timp , dar trebuie vointa ,materiale de constructie , utilaje si forta de munca ! si sa nu fie hoti care fura materiale de constructie , un santier de constructie

trebuie sa aibe un maistru de santier care trebuie sa supravegheze indeaproape lucrarea de arta (podurile ), drumurile!
8.2  RE: Hahahha trimis de
(31 iul 2008, 18:59:12
ai auzit mah, de poduri din pontoane?

Nu cred...pentru ca ai fost prea ocupat sa te uiti la Superman, Hancock si alte rahaturi pentru copii...:D
9.   Invatati de le ucrainieni trimis de
(31 iul 2008, 12:08:17
pana nu punem mana la munca nu o sa se faca nimic , ucrainienii nu se tem de munca. Romanii se pricep doar la furat nu si la munca (majoritatea, nu toti,sa se inteleaga).La noi din pacate ''Pestele se impute de la cap!''..........
10.   Ce vrajeala :))))))) trimis de
(31 iul 2008, 12:09:53
cum sa faci un pod din beton in 2 zile mah??? cand se stie ca betonul se intareste in minim 21 zile....... tre sa fii cretin sa crezi asa o aberatie....
10.1  RE: Ce vrajeala :))))))) trimis de
(31 iul 2008, 12:38:48
prostule , podul il faci in 2 zile , iar peste o luna il redai circulatiei !betonul intr-o luna se intareste !

10.2  RE: Ce vrajeala :))))))) trimis de
(31 iul 2008, 12:54:35
proasta-i mata meltene! "Podul de beton cu doua benzi a fost reconstruit �n doar doua zile, solid, pentru a putea suporta greutatea utilajelor mari care �l traversau pentru a ajunge �n alte zone afectate de inundatii."

10.3  RE: Ce vrajeala :))))))) trimis de
(31 iul 2008, 16:40:40
Oameni buni, doar pentru ca voi ati facut beton la lopata asta nu inseamna ca le stiti pe toate. Internetul este vast... folositi-l! Sanatate!
10.4  RE: Ce vrajeala :))))))) trimis de
(31 iul 2008, 23:22:48
da,daca e facut din columbeanitrolling on the floor)
11.   In Romania ... trimis de
(31 iul 2008, 12:31:34
Nu sunt mandru ca sunt roman si ca m-am nascut in Romania, dar in Romania cei afectati de ape primesc pana la 5000 de lei noi de la guvern. Iar in Romania cei care ii ajuta pe sinistrati nu sunt soldati in termen de 19 ani, sunt profesionisti platiti. Deci ... mai bine fatza de Ucraina.
11.1  RE: In Romania ... trimis de
(31 iul 2008, 15:20:52
300 de lei cei ce au avut apa in casa

5000 de lei cei ce au avut deces in familie
12.   Mda.. trimis de
(31 iul 2008, 12:51:33
E de apreciat vointa ucrainenilor. Insa si romanii s-au mobilizat, au inceput sa ajunga camioane cu ajutoare din tara, nu suntem chiar atat de delasatori. Iar faza cu podul..o cred intr-o oarecare masura. Daca ati citit cu atentie..au zis ca s-au rupt vreo 25 de poduri. La ritmul in care reconstruiesc..probabil ca la urmatoarea ploaie o sa se mai rupa odata podurile. La noi..de bine de rau..s-au rupt doar vreo 3-4 poduri..Marginea..Putna..Arbor

Suntem si noi varza...dar nici chiar asa cum se arata in articol.
13.   Pt.JEAN trimis de
(31 iul 2008, 12:52:43
Sa sti ca se poate construi un pod si �n doua zile,sunt traverse din beton gata turnate dinainte,deasupra pui dale de beton tot turnate din timp, am facut si noi asa ceva cu armata dupa inundatii din70,75, �n ardeal dar acuma la noi armata este desfiintata,cine sa mai faca,hotii si ce ce dorm �n parlament,cu salarii de milioane.Ne meritam sorta,suntem o natie de c.c.a.t.
13.1  RE: Pt.JEAN trimis de
(31 iul 2008, 12:57:25
de acord ca se pot face din traverse, dar pilonii tot trebuie turnati din beton!
13.2  RE: Pt.JEAN trimis de
(31 iul 2008, 13:10:49
jeane la culcare dobitocule , nu te bagi tu la calcule de rezistenta , armaturi , poduri , piloane ,calculul pilelor si culeelor !
13.3  RE: Pt.JEAN trimis de
(31 iul 2008, 13:45:55
ai dreptate... nu ma bag... te bag pe tine!
13.4  RE: Pt.JEAN trimis de
(31 iul 2008, 16:47:27
Si totusi, nu a auzit nimeni de beton pe baza de polimer?
14.   Nu-i chiar asa trimis de
(31 iul 2008, 13:01:47
Din cate am vazut prin presa, in Romania armata se zbate si scoate apa si namolul din case, in timp ce proprietarii caselor afectate sau vecinii care ar putea da o mana de ajutor, stau cu mainile in solduri si nu inteleg de ce nu vine insusi presedintele sau chiar Dzeu sa le faca ordine in bataturi.

Daca in Ucraina armata scoate sinistratii la liman, probabil se intampla cu contributia acestora!! Sa fim realisti, totusi ... avem si noi romanii un fel al nostru de-a ne plange de mila si de a astepta ajutor din cer...sau de la autoritati. In 2005 multe locuinte au fost inundate deoarece oamenii nu si-au curatat santurile din fata caselor si au considerat ca era de datoria armatei sau a primarului sa faca asta. Cred ca asta spune multe despre multi romani.
15.   Doi trimis de
(31 iul 2008, 13:42:53
NU cred ca 99 % din cei sinistrati stau cu miinile in sin. Mai mult ca sigur cei fff batrini si eventual citiva lenesi care nu stiu nici cum arata o lopata. Parerea mea e ca nu ati fost si nu ati vazut cum arata la fata locului. NOrmal ca atunci cind se intimpla viitura nu mai ai ce sa ii mai faci o data pornita doar sa incerci sa o tii in friu dar nu prea iese nici asta. Dupa ce sa terminat, lumea daca ati fi observat, a pus mina la treaba , proprietarii sinistrati. Oricum dupa un asemenea moment de urgie poti sa ajungi si la nebuni daca esti slab de inger. ce este drept la noi un pod dureaza si 2 ani sa il faca sau sa il repare pt ce de suntem in romania. daca cei de sus sar fi gindit si la noi muritorii de rind cel putin 50 % din dezastrul existent nu era dar la noi nimeni nu se gindeste sa construiasca ceva ci doar sa fure. Ce "a construit" ceausescu astia nu sunt in stare sa intretina nu sa mai si construiasca.
16.   Romanii sunt graguti cind fac dragoste trimis de
(31 iul 2008, 13:58:39
Ce sa mai vorbim de nemti , farncezi !? Romanii , sunt buni de dat sfaturi si de vorbit mult si cursiv si sunt f. draguti cind fac dragoste!
16.1  RE: Romanii sunt graguti cind fac dragoste trimis de
(31 iul 2008, 14:06:33
asta e cel mai tare comentariu pe care l-am citit in ultimul an pe netlaughing))))) bravo!
17.   Bazar trimis de
(31 iul 2008, 15:12:42
sunt tare suparata ca a fost inundat bazarul,stie cineva ,daca ramane pe loc sau il muta.

18.   Inexact trimis de
(31 iul 2008, 17:00:59
Toti cei care ati postat comentariu sunteti �ntr-o totala dezimformare. Noi nu mai avem armata, pentru ca asa s-a dorit!. O sa exemplific printr-un exemplu de pe vremea raposatului. �ntr-un exercitiu al Ministerului Apararii de pe vremea raposatului s-a facut o fortare a Dunarii pentru trecerea esaloanelor participate la manevre cu bacuri care au facut trecrea �ntr-o zi, fara incidente. Pe vremea inundatiilor din 2005, la Maracineni, pontonierii militari au facut si refacut podurile de trei ori, la trei viituri nu prea mari. Acum nu prea mai sunt militari sa faca ceva. N-ati vazut la inundatiile din nordul tarii: Nu au participat militari ci jandarmi si apararea civila cu o dotare precara.
18.1  RE: Inexact trimis de
( 1 aug 2008, 08:38:22
tu esti cel dezinformat plavane. nu mai avem armata dar s-a constituit in schimb, pentru situatii din astea I.S.U. - inspectoratul pt situatii de urgenta. ai auzit de asa ceva? e adevarat ca inca nu este suficient dotat si ii lipsesc resursele umane insa se va remedia si acest aspect in timp
19.   Inexact trimis de
(31 iul 2008, 17:03:48
Toti cei care ati postat comentariu sunteti �ntr-o totala dezimformare. Noi nu mai avem armata, pentru ca asa s-a dorit!. O sa exemplific printr-un exemplu de pe vremea raposatului. �ntr-un exercitiu al Ministerului Apararii de pe vremea raposatului s-a facut o fortare a Dunarii pentru trecerea esaloanelor participate la manevre pe pod cu pontoane care au facut trecrea �ntr-o zi, fara incidente. Pe vremea inundatiilor din 2005, la Maracineni, pontonierii militari au facut si refacut podurile de trei ori, la trei viituri nu prea mari. Acum nu prea mai sunt militari sa faca ceva. N-ati vazut la inundatiile din nordul tarii: Nu au participat militari ci jandarmi si apararea civila cu o dotare precara.
20.   ROMANU-I ROMAN trimis de
(31 iul 2008, 19:00:24
ROMANU-I ROMAN
21.   Obezii din armata romana trimis de
(31 iul 2008, 20:22:07
la placinte inainte!!!! armata romana nu e buna de nimic, in cay de un conflict fur ca iepuroii tinandu-se de burtile mari.
21.1  RE: Obezii din armata romana trimis de
( 1 aug 2008, 08:45:59
da de unde stii tu mai inteligentule? ai participat tu vreodata la un conflict si ai vazut militari "fugind ca iepuroii si tinandu-se de burta" ? despre militarii romani din irak, din afganistan si toate celelalte teatre de operatii stii ceva? probabil ai fost peacolo cand le bubuiau alora bombele la cur? mars la scoala plavane si decat sa postezi aiurea comentarii mai bine documenteaza-te. restabilirea ordinii in caz de calamitate revine mai nou...de cand suntem un stat european inspectoratului pt situatii de urgenta.

ce ma surprinde pe mine este ca desi ai acces la informatie (ai internet si calculator) preferi sa comentezi aiurea decat sa te documentezi cu privire la atributiile institutiilor si sa comentezi ca prostu de parca ai vazut tu de multe ori militari tinandu-se cu mainile de burta si alergand ca iepuroii. PROSTULE
22.   Varza trimis de
(31 iul 2008, 23:21:07
Suntem varza oameni buni !!! Tara asta este o tara neguvernata lasata in voia sortii !Avem granite iar in interiorul lor e un haos total , parlament-varza , guvern-varza , justitie-varza , armata-varza , sanatate-varza ,economie-varza, tot ceea ce a mai ramas,.......VARZA !Asta e o tara lasata in voia sortii ca frunza luata de vant !
23.   Unde e cel mai mare buget de la primarie? trimis de
(31 iul 2008, 23:34:54
sunt strazi varza si satul Suceava mai are si strazi neasfaltate ba TREZITI VA ca astia rad de noi...ALO BUGETUL CEL MAI MARE DIN ISTORIA SUCEVEI DIN CAMPANIE CE SE FACE CU BANII?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei