Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pelerinaj

Sute de credincioşi de stil vechi au întâmpinat ieri Icoana “Umilenie” – Făcătoare de minuni adusă din Rusia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de credincioşi de stil vechi au înfruntat frigul şi ninsoarea şi au întâmpinat ieri, în jurul orei 15:30, Icoana „Umilenie” - Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de minuni, adusă din Rusia, la Biserica de stil vechi Sf. Ioan cel Nou din cartierul George Enescu. Cu lumânări aprinse în mâini, cu prapori şi icoane scoase din biserică, ca la un mare eveniment religios al parohiei, credincioşii au ieşit în procesiune în curtea bisericii. Oamenii s-au închinat Icoanei Maicii Domnului şi şi-au pus diferite dorinţe: vindecare de boli, s-au rugat pentru sănătate, pentru binele familiei şi al ţării.

 

„O binecuvântare de la Dumnezeu”

Delegaţia din Rusia care a adus Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de Minuni în procesiune la Suceava a fost întâmpinată de preotul paroh al bisericii de stil vechi, Constantin Mercore, împreună cu sutele de credincioşii. Icoana a fost aşezată în mijlocul Bisericii de stil vechi Sf. Ioan cel Nou, pentru ca toţi credincioşii care vin la biserică, inclusiv astăzi, să se închine Făcătoarei de Minuni. În biserică, s-a oficiat aseară, în prezenţa credincioşilor, slujba de priveghere în cinstea Maicii Domnului.

Preotul paroh Constantin Mercore a spus în faţa credincioşilor că este o binecuvântare de la Dumnezeu faptul că această icoană a ajuns la Suceava: „Ne bucurăm cu toţii extrem de mult de această binecuvântare şi mulţumim delegaţiei din Rusia că a ajuns la noi cu icoana. O icoană izvorâtoare de mir, care s-a zugrăvit singură pe o parte şi la care s-a închinat şi Sf. Serafim de Sarov, icoană care a făcut un pelerinaj prin România, în mai multe localităţi. Cu darul şi ajutorul Lui Dumnezeu a ajuns şi în parohia noastră”.

 

„Nu se ştie când va mai ajunge la noi o astfel de icoană – făcătoare de minuni”

Un credincios care a participat ieri la procesiune, Dorel Paicu, ne-a spus: „Mulţumim Bunului Dumnezeu că a ajuns icoana la noi. Este o binecuvântare şi pentru municipiul Suceava, pentru toţi creştinii ortodocşi, faptul că a ajuns la noi aceasta sfântă icoană. Nu se ştie când va mai ajunge la noi o astfel de icoană – făcătoare de minuni, astfel că trebuie să ne închinăm şi să o preţuim. Credincioşii pot să citească istoricul acestei icoane, care este inedită. Icoana este izvorâtoare de mir. Credincioşii sunt aşteptaţi şi astăzi să se închine la icoana făcătoare de minuni, la biserica din cartierul George Enescu”.

 

Spre seară, icoana va ajunge la Fălticeni

Astăzi, în Biserica de stil vechi Sf. Ioan cel Nou din cartierul George Enescuse va face Sfânta Liturghie. În acest timp, credincioşii pot să se închine Maicii Domnului şi Icoanei Făcătoare de Minuni. Abia după ce toţi credincioşii din biserică se vor fi închinat Icoanei Făcătoare de Minuni, delegaţia din Rusia va pleca spre municipiul Fălticeni, la Biserica de stil vechi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din str. Mihail Sadoveanu, nr. 3. Seara se va face slujbă de priveghere în cinstea Întâmpinării Domnului.

Conform programului de pelerinaj cu icoana Maicii Domnului „Umilenie” (sursa: www.mitropoliaslatioara.ro), în această biserică icoana va sta până după Sfânta Liturghie, din ziua de vineri, 17 februarie, când se va face procesiunea plecării icoanei către Rusia, prin Vama Siret. Icoana din Rusia a ajuns pe pământ românesc pe 27 decembrie 2011. Ea a parcurs peste 14.000 de kilometri, în procesiune, prin mai multe ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de credincioşi de stil vechi au întâmpinat ieri Icoana “Umilenie” – Făcătoare de minuni adusă din Rusia.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de credincioşi de stil vechi au întâmpinat ieri Icoana “Umilenie” – Făcătoare de minuni adusă din Rusia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei