Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Slujbă arhierească

Arhiepiscopul Tomisului şi Arhiepiscopul Sucevei, prezenţi ieri la hramul Bisericii „Sf. Dumitru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au oficiat ieri, împreună cu un sobor numeros de preoţi, Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Dumitru” Suceava, în ziua hramului. La sfârşitul Liturghiei, arhiereii au oficiat o slujbă de mulţumire pentru terminarea lucrărilor la biserica suceveană. Este vorba de lucrările de refacere a şarpantei şi a acoperişului Bisericii „Sf. Dumitru”, mai exact, înlocuirea învelitorii de tablă zincată cu tablă de cupru. La slujba de ieri, au participat sute de credincioşi, unii dintre ei ascultând Liturghia din curtea bisericii, înfruntând vremea capricioasă.

Enoriaşii au adus în această zi de hram, după cum este tradiţia, colaci, colivă, vin, pentru pomenirea celor adormiţi, dar şi prăjituri, fructe, untdelemn, vin, pâine, pentru sănătatea celor care poartă numele Dumitru.

 

Şarpanta a fost extinsă cu un metru, pentru protejarea picturii şi contraforturilor

După cum ne-a explicat pr. paroh Nicolai Horga, lucrările la Biserica „Sf. Dumitru” au fost executate de firma RESTACO. Primăria Suceava a ajutat Biserica „Sf. Dumitru”, anul trecut, cu 45.000 de lei, pentru lucrările de refacere a şarpantei şi acoperişului, iar în acest an s-au aprobat 50.000 de lei. Banii au fost repartizaţi în două tranşe, 10.000 şi 40.000 de lei. Restul banilor pentru lucrări provin din donaţiile credincioşilor şi din contribuţia enoriaşilor bisericii.

Preoţii care slujesc la această biserică, pr. paroh Nicolai Horga, pr. prof. Aristarch Cojocar, pr. Mihai Iulian Florea, pr. Iustinian Remus Cojocar, pr. Adrian Duţuc, sunt sprijiniţi în permanenţă de Consiliul şi Comitetul Parohial.

Lucrările de refacere a şarpantei şi de înlocuire a tablei de pe biserică au început în anul 2007. S-a înlocuit circa 1.100 mp de tablă zincată cu tablă de cupru de foarte bună calitate, provenind de la un furnizor din Braşov, care prezintă garanţie de lungă durată.

Preotul paroh Nicolai Horga a mai completat că şarpanta a fost extinsă cu un metru, folosindu-se lemn de esenţă tare - stejar, pentru protejarea picturii şi contraforturilor. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a participat, şi acum şase ani, pe 20 iunie 2004, la o slujbă arhierească, alături de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi PS Ioachim, Episcop Vicar al Episcopiei Romanului, când a fost resfinţită Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava, după restaurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopul Tomisului şi Arhiepiscopul Sucevei, prezenţi ieri la hramul Bisericii „Sf. Dumitru”.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Arhiepiscopul Tomisului şi Arhiepiscopul Sucevei, prezenţi ieri la hramul Bisericii „Sf. Dumitru”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar Arhiepiscopul Tomisului? trimis de
(28 oct 2010, 05:04:26
Stiu, Inalt Prea Sfintitul e din zona, dar de ce este afisat mereu, cu ostentatie, de puterea actuala - fiindca despre asta e vorba, despre invitatia facuta de actuala administratie a Sucevei - atat timp cat cazul sau, cu acea inregistrare video a unui act de coruptie, precum si cel mai recent, cu proprietatile manastirii din Dorna Arini, inca nu sunt clarificate din punct de vedere juridic? Cui face bine acest lucru?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei