Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sărbătoare

Moaştele Sf. Pantelimon, în procesiune pe străzile Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Racla cu moaştele Sf. Pantelimon şi racla cu moaştele Sf. Mucenic Epictet şi Astion au fost scoase duminică, 20 iulie, la ora 12:00, din Biserica Sf. Ilie, în procesiune pe străzile Fălticeniului. Racla cu moaştele Sfântului Pantelimon, „ocrotitorul bolnavilor” a fost depusă, timp de o săptămână, în Biserica „Sf. Ilie”.

 

Popas la Biserica „Sf. Pantelimon”

Câteva sute de credincioşi au participat ieri la un eveniment religios special pentru locuitorii Fălticeniului. Moaştele Sf. Pantelimon şi cele ale Sf. Mc. Epictet şi Astion au fost purtate într-o procesiune religioasă pe arterele principale ale municipiului, prilej cu care moaştele au fost duse la Biserica „Sf. Pantelimon” din curtea Spitalului Municipal Fălticeni. Aici, preoţii au ţinut un scurt moment religios. Bolnavii au trecut pe sub racla cu moaştele celor doi sfinţi, cu nădejdea că se vor însănătoşi. Procesiunea s-a oprit, apoi, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, după care a traversat Bulevardul Revoluţiei - Piaţa „Nada Florilor” şi s-a întors înapoi la Biserica „Sf. Ilie”.

Cele două racle au fost însoţite de un sobor de preoţi, mai mulţi credincioşi care ţineau în braţe prapori şi icoane, steaguri tricolore, precum şi mulţimea care participase dimineaţă la Sfânta Liturghie, săvârşită în Biserica Sf. Ilie. Pe tot parcursul procesiunii, preoţii au stropit credincioşii cu agheasmă.

Cuvântul de învăţătură de la sfârşitul Liturghiei a fost ţinut de preotul protopop de Fălticeni Constantin Patrolea. Acesta i-a îndemnat pe credincioşi să fie iubitori cu cei din jur, să fie iertător, să facă cele plăcute lui Dumnezeu.

 

O săptămână de pelerinaj

Moaştele Sf. Pantelimon au ajuns la Fălticeni pe 15 iulie, la ora 18:00, la troiţa din faţa Bisericii „Sf. Ilie”, prin bunăvoinţa Arhiepiscopiei Tomisului. În prezenţa ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, la sosirea moaştelor s-a oficiat o slujbă religioasă. Miercuri şi vineri, un sobor de preoţi a oficiat Sfântul Maslu pentru bolnavi, iar în dimineaţa zilei de joi

s-a ţinut Slujba Acatistului Sf. Pantelimon.

Sf. Mc. Pantelimon, pomenit la data de 27 iulie, era din cetatea Nicomidei şi se numea Pandoleon, însă, fiind botezat, a primit numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”, primind, totodată, şi darul facerii de minuni, ca doctor fără de plată.

Moaştele Sf. Mc. Pantelimon au fost aduse din Orientul Apropiat şi donate Catedralei din Constanţa, şi au ajuns pentru o săptămână la Fălticeni, la solicitarea credincioşilor şi a preotului paroh al Bisericii „Sf. Ilie”, Ionel Marian.

 

Sf. Pantelimon - ocrotitorul bolnavilor

Preotul Ionel Marian a spus că „nu ne rămâne decât să ne rugăm. Să-i avem mereu la inimă pe aceşti sfinţi mucenici, să ne rugăm lor şi să avem nădejdea că rugăciunile noastre vor fi ascultate. Dacă nu ar exista sfinţii, în zadar ne-am osteni!”. Aşa cum a spus şi ÎPS Teodosie, când a adus racla cu moaştele Sfântului Pantelimon la Fălticeni, „Sfântul a poposit în mijlocul nostru ca să ne aducă daruri de tămăduire şi să primească rugăciunile şi cererile noastre şi să le ducă lui Hristos”. Credincioşii din Fălticeni au atins racla sfinţilor cu nădejdea că se vor vindeca de tot răul, mai ales că „Sf. Pantelimon este considerat ocrotitorul bolnavilor”.

La procesiune au participat şi oameni politici, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie şi deputatul PD-L Romică Andreica. Buna desfăşurare a ceremonialului religios a fost asigurată de Jandarmeria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaştele Sf. Pantelimon, în procesiune pe străzile Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Moaştele Sf. Pantelimon, în procesiune pe străzile Fălticeniului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atunci Biblia este mincinoasa? trimis de
(21 iul 2008, 15:17:27
Singurul Mijlocitor intre OM si DUMNEZEU ESTE DOAR IISUS HRISOS-ASA CUM SPUNE CUVANTUL BIBLIEI-si nicidecum sf.Pantelimon,sf.Balta alba,sf. Colentina sau sf.Ferentari...
1.1  RE: Atunci Biblia este mincinoasa? trimis de
(21 iul 2008, 17:18:56
Majoritatea clopotarilor is surzi. Dar daca nu vrei sa auzi macar pune mana si citeste din faptele apostolilor sa vezi cum ieseau bolnavii din case ca macar umbra Sf-ului Petru sa-i umbreasca si sa le dea sanatate.

Dar ce sa-i spui unuia ca tine care stie doar una si buna.

Daca nu cinstesti moastele si nu iubesti pe aproapele tau poti sa-i dai tu cu Iisus mult si bine inainte . . . Mantuirea e in fapte nene si nu un aberatii sectare!
2.   Ilustrule "necunoscut si las" trimis de
(21 iul 2008, 18:11:57
Petru era cel mai tare dintre ucenici si era in viata ! Daca vei citi in Faptele apostelilor in relatarea intalnirii lui Petru cu Corneliu,acesta din urrma i se arunca la picioare inchinandu-i se lui Petru. Apostolul insa il apostrafa pe Corneliu si-i spune "SCOALATE, SI EU SUNT OM " !(FAPTE ,10 CU 26) Deci NICI INSUSI SFANTUL PETRU NU ACCEPATA INCHINAREA OAMENILOR INAINTEA OAMENILOR CI NUMAI LUI DUMNEZEU !!! Asa ca nu mai fi prost si habotnic ci pune mana si citeste Biblia nu mai pupa poala popii ca o pupi degeaba ! Alta gogomanie pe care o afirmi este ca :"mantuire e prin fapte". Spata-te pe ochi si trezeste -te din prostie! MANTUIREA E NUMAI UN ROD AL CREDINTEI,E UN MARE DAR DE LA BUNUL DUMNEZEU,MAI SECTARUL PROSTIEI CE ESTI ! OPRESTE-TE O DATA DACA NU LE AI CU ASTEA SI MAI STUDIAZA !
2.1  RE: Ilustrule "necunoscut si las" trimis de
(21 iul 2008, 18:40:48
Din cate cunosc Domnul le-a dat putere celor 12 apostoli ca sa faca minuni- aici si chestia cu umbra,dar asta nu inseamna ca ei a cerut ca lumea sa li se inchine. Este exclus asa ceva. Mai documentati-va inainte de a face afirmatii nefondate doar de dragul de a apara o doctrina care nu prea are conotatii scripturistice .N este cazul pentru asa ceva. Toate lucrurile dintr-o anumit cult trebuie raportat la Dumnezeu, la Sfanta Scriptura.
2.2  RE: Ilustrule "necunoscut si las" trimis de
(21 iul 2008, 18:41:28
Din cate cunosc Domnul le-a dat putere celor 12 apostoli ca sa faca minuni- aici si chestia cu umbra,dar asta nu inseamna ca ei a cerut ca lumea sa li se inchine. Este exclus asa ceva. Mai documentati-va inainte de a face afirmatii nefondate doar de dragul de a apara o doctrina care nu prea are conotatii scripturistice .N este cazul pentru asa ceva. Toate lucrurile dintr-o anumit cult trebuie raportat la Dumnezeu, la Sfanta Scriptura.
3.   Lui prostia la surzi trimis de
(21 iul 2008, 18:17:44
Daca ai dreptate spune tu unde ai gasit ca trebuie sa ne rugam la ciolane de om,indiferent ca sunt curioasa ,sa stii !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei