Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pelerinaj

Racla cu moaştele Fericitului Ieremia Valahul a ajuns ieri la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rămăşiţele pământeşti ale Fericitului Ieremia Valahul, primul român ridicat de Biserica Catolică la cinstea altarelor, au ajuns, ieri, 22 mai, la Suceava. Racla a fost depusă în Biserica „Sfântul Ioan Nepomuk”.

Puţin după ora 17:00, zeci de credincioşi catolici şi ortodocşi au întâmpinat, în faţa Casei de Cultură, maşina cu racla în care se aflau moaştele Fericitului Ieremia, maşină însoţită de părinţii capucini.

Ceremonialul religios a fost condus de PS Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, însoţit de preotul - decan de Bucovina Ştefan Fabias, de la Biserica Catolică din Suceava, precum şi de alţi preoţii din cadrul Decanatului Catolic din Bucovina. S-au făcut rugăciuni şi s-a recitat sfântul Rozariu.

Pelerinii au însoţit racla cu moaştele Fericitului Ieremia până ce aceasta a fost aşezată în biserica catolică. La ora 18.00, a început Sfânta Liturghie Pontificală, prezidată de PS Petru Gherghel. Preotul capucin Eugen Giurgică a spus că Fericitul Ieremia avea o iubire deosebită pentru cei săraci şi pentru cei bolnavi.

„Lua mâncare de la bucătărie ca să o dea celor flămânzi, în care îl vedea pe Cristos prezent. La Napoli, în spitalul închinat Neprihănitei Zămisliri, s-a dedicat cu dăruire eroică îngrijirii bolnavilor timp de mai bine de 40 de ani. Aici a murit în ziua de 5 martie 1625, după ce se îmbolnăvise îngrijind un bolnav”, a spus preotul capucin.

După Liturghie, credincioşii au trecut prin faţa raclei cu sfintele moaşte.

 

Liturghie Pontificală

Astăzi, la ora 11:00, în Biserica Catolică din Suceava, se va oficia Sfântă Liturghie Pontificală. De la Suceava, racla cu moaştele Fericitului Ieremia va fi dusă, în jurul orei 15:00, în pelerinaj la Sanctuarul de la Cacica (cu popas la Sasca şi Baia, pentru că se presupune că Fericitul Ieremia Valahul s-a născut în această zonă).

La ora 18.00 va avea loc primirea raclei la Cacica, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, iar la ora 19.00 se va oficia Sfânta Liturghie.

„Ieremia Valahul este primul român care se ridică oficial la gloria altarelor catolice. El care în viaţa sa a realizat o sinteză armonioasă între patria naturală şi cea adoptivă, să contribuie acum, când e proclamat fericit, la promovarea păcii între naţiuni şi la unitatea creştinilor, arătând cu exemplul său drumul principal, adică: dragostea activă dintre fraţi!”, spunea Ioan Paul al II-lea, la 30 octombrie 1983, în ziua beatificării fericitului Ieremia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Racla cu moaştele Fericitului Ieremia Valahul a ajuns ieri la Suceava.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Racla cu moaştele Fericitului Ieremia Valahul a ajuns ieri la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei