Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

în municipiul Suceava

Lipsă de implicare din partea ANRSC

Click aici pentru VIDEO

Problema repartitoarelor se află în vederea Primăriei Suceava de mai multă vreme. Încă din luna noiembrie a anului trecut, am avut întâlniri repetate cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Suceava, în urma cărora am decis, de comun acord, să formăm o comisie de analiză a repartizării costurilor la încălzire în blocurile din municipiu.

Din această comisie fac parte reprezentanţi ai Primăriei, ai asociaţiilor de proprietari, ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ai Institutului de Metrologie şi ai societăţilor furnizoare de utilităţi, ACET şi Termica.

Un rol important în aceste analize l-ar avea ANRSC-ul, autoritatea care poate autoriza firmele de repartitoare, autoritatea care a aprobat normele de lucru privind repartizarea cheltuielilor la nivelul scărilor de bloc.

Din păcate, deşi Primăria Suceava a făcut o solicitare în acest sens, comisia de la ANRSC, care a fost prezentă, săptămâna trecută, în municipiul Suceava, s-a limitat la a efectua un control la societatea Termica.

Aşa cum se ştie, societatea Termica a fost amendată de echipa de control a ANRSC-ului, pe motiv că nu are întocmit un bilanţ energetic. Evident, Termica Suceava a contestat decizia de amendare pentru că are un bilanţ energetic, are o balanţă energetică întocmită la fiecare sfârşit de lună, dar care nu este avizată de instituţiile abilitate de ANRSC. În procesul verbal de constatare al ANRSC-ului, prima măsură stabilită este ca Termica să se adreseze unei societăţi abilitate să avizeze bilanţul energetic. Legea care obligă societatea de termoficare să-şi vizeze anual bilanţul energetic a intrat în vigoare în martie 2007, deci primul an se încheie la sfârşitul lunii martie 2008.

Potrivit directorului Termica Suceava, Constantin Plăcintă, nici o societate de termoficare din ţară nu are avizat bilanţul energetic.

Primăria Suceava va solicita, în continuare, sprijinul ANRSC, prin reprezentanţa de la Botoşani, pentru a putea face nişte verificări acolo unde sunt solicitări din partea cetăţenilor. Există unele anomalii în ceea ce priveşte facturile la încălzire şi la nivel naţional, deci Suceava nu face excepţie.

Comisia constituită de Consiliul Local Suceava va efectua verificări astfel încât să ne putem asigura că cetăţenii din municipiu nu sunt încărcaţi, în mod artificial, la plata facturii de încălzire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsă de implicare din partea ANRSC.
 Vizualizări articol: 9268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lipsă de implicare din partea ANRSC1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte