Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

în municipiul Suceava

Planuri de modernizare a centrului Sucevei

Click aici pentru VIDEO

Primăria Suceava a alocat, în bugetul pentru anul 2008, sume consistente pentru realizarea unor Planuri Urbanistice Zonale şi pentru actualizarea Planului Urbanistic General.

Primul supus dezbaterii publice este PUZ zonă centrală. Este un Plan Urbanistic Zonal care, ca şi coordonate, îşi propune să creeze în Suceava două nuclee, două centre administrative: un nucleu de interes regional, având ca principal obiectiv de interes public clădirea Consiliului Judeţean şi a Prefecturii, şi un nucleu de interes municipal, având ca principale obiective clădirea Primăriei municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi, bineînţeles, noul Centru de afaceri pe care îl vom ridica pe actualul amplasament al Stadionului Areni. Sunt propuneri pe care le discutăm cu cetăţenii Sucevei, urmând ca PUZ-ul să fie supus aprobării Consiliului Local. Dacă aceşti piloni vor fi aprobaţi, cred că se va contura o nouă dimensiune urbanistică a municipiului.

La fel de importante sunt şi propunerile privind realizarea unor parcări subterane şi supraterane, precum şi a unor sensuri unice în Suceava. Mă refer la posibile parcări subterane în zone precum Stadionul Areni - 382 de locuri, parcul de lângă Policlinica Areni - 126 de locuri, magazin Bucovina - 106 locuri, zona cuprinsă între strada Vasile Bumbac şi bulevardul Ştefan cel Mare - 290 de locuri, Hotel Bucovina - 190 de locuri, Casa de Cultură (lateral şi esplanadă) - 296 de locuri (100+196), Autogară - 164 de locuri, parcarea din faţa Pieţei Centrale - 105 locuri. De asemenea, în funcţie de ritmul lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, ne propunem să amenajăm parcări de reşedinţă, supraterane, pe strada Lecca Morariu, în zona blocurilor B1 şi B2 (30 de locuri), pe strada Tipografiei, în zona blocurilor A4 şi A5 (79 de locuri), în zona cuprinsă între strada Alexandru cel Bun şi bulevardul Ştefan cel Mare, lângă blocurile A2, H1, H2, H3 (193 de locuri).

Prin studiul de trafic efectuat pentru zona centrală, sunt propuse şi câteva sensuri unice, pe strada Mihai Viteazu, în zona Policlinicii, pe strada Mărăşeşti, în zona blocului Areni, dar şi schimbarea sensului unic pe breteaua 6 noiembrie, între strada Mihai Viteazu şi strada Mărăşeşti.

Acest Plan Urbanistic Zonal conţine şi alte modificări. Credem că este un lucru benefic pentru a clarifica divergenţele care există pe linie de urbanism. Dacă acest PUZ va fi aprobat de Consiliul Local, va fi mult mai uşor de lucrat din punct de vedere urbanistic pentru că vom avea astfel o busolă, o matrice, în funcţie de care se vor şti exact condiţiile pentru realizarea construcţiilor în zona centrală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planuri de modernizare a centrului Sucevei.
 Vizualizări articol: 9585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Planuri de modernizare a centrului Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcari reale nu stii sa faci? trimis de
(15 feb 2008, 12:22:59
Stadionul iti sta in gat, ca buna spaga iti mai aduce...Carute cu ghivece de flori ,gunoi si glod peste tot si caini vagabonzi ,taranoi imputit,asta ai inteles tu din "muncipalitate".Bati campii cu parcarile subterane intr-un oras care pluteste pe acumularile din panza freatica.

Numai sa darami stii!

2.   Pe noi nu ne intreaba nimeni? trimis de
(15 feb 2008, 15:21:07
Dl.Lungu chiar nu va mai saturati? Un parc stiu nu aduce atatia bani, pamantul e foarte scump in zona dar avem asa putine parcuri..In tarile civilizate ale Europei , in SUA e un scandal monstru daca se incearca stricarea unui colt verde. Parcul de la SFM ar putea fi amenejat si ar fi o oaza de verdeata binevenita. Arhitectii astia cand proiecteaza cartiere sau parcari subterane ca aici nu ar trebui sa ia in calcul si spatiu verde? Numai betoane?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte