„Modernizări în rețeaua cinematografică”
„Rețeaua cinematografică din județul Suceava se află într-un proces de continuă modernizare…În această lună, la cinematograful «Moldova» din Cîmpulung Moldovenesc s-au dat în folosință două aparate moderne cu redarea sunetului cu fotodiode, iar la «Doina» din Fălticeni și la cinematograful din orașul Siret s-au introdus redresori cu seleniu”.
„Zori Noi”, Anul XXIV, nr. 6870, Suceava, Ianuarie 1970.
„Vorbele”
„Vorbele sînt date ca să ascundă gîndurile, socotea Talleyrand înotînd în meandrele diplomației franceze din secolul XIX. Ba nu – vorbele sînt făcute ca să ascundă faptele – avea să-l contrazică realitatea românească a ultimelor patru decenii. Căci ani de-a rîndul, o logoree, mimetică și contagioasă, s-a instituționalizat cu putere de stat, cuvintele limbii române au fost golite de sens și s-au inventat altele fără, s-au «implementat» «cuvinte de ordine» pentru a fi «pe fază», fondul de cuvinte a fost redus la cîteva zeci proliferînd în schimb gestica sortită să suplinească lipsa de vocabular și cultură, s-a rostogolit oriunde și oricând o niagară de cuvinte fără un strop de idee, s-au exacerbat ditirambele dincolo de stadiul clinic normal admis, s-au inventat discursurile fluviu din care nu curgeau decît prostia și reaua credință. Și, reacție firească la fenomen, s-a instaurat și duplicitatea, mai exact, triplicitatea – între vorbă, gînd și faptă. A venit revoluția care n-a avut timp și nevoie de cuvinte. S-au adunat fluvii de oameni – nu de cuvinte, s-au înțeles din priviri – nu prin cuvinte, au luptat cu piepturile goale – fără cuvinte, au murit pe loc – cu ultimul cuvînt rostit prin fixitatea ochilor. Cel mai cutremurător cuvînt!”.
„România liberă” (ziar independent de opinie, informație și reportaj), Anul XLVIII, Nr. 14050 (Serie nouă nr. 16), Joi 11 ianuarie 1990.