Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Balan susține că a depistat elemente grave de fraudare a alegerilor în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În birourile electorale ale secţiilor de votare reprezentantul PSD este în acelaşi timp şi reprezentant al altor trei partide, Partidul Alternativa Socialistă (PAS), Partidul Ecologist Român (PER) și Partidul Prodemo, aceasta fiind cea mai gravă situaţie de fraudare a alegerilor în judeţul Suceava. Declarația aparține vicepreședintelui regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, care a arătat că situaţia de la Suceava este de o gravitate extremă, subliniind că PSD merge pe principiul ”nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile”.

„Am avut informaţii pe parcursul ultimelor zile că PSD pregăteşte o fraudă de proporţii, dar nu mi-am imaginat că vom avea şi dovada scrisă”, a spus Balan. Liderul democrat-liberal a explicat că în procesele verbale pentru completareabirourilor electorale ale secţiilor de votare, după tragerea la sorţi, membrii PSD care fac parte din secţiile de votare respective se regăsesc de două, trei sau patru ori ca reprezentanţi ai PAS, PER şi Prodemo. Vicepreşedintele PDL a spus că, de drept, PSD are un membru în biroul secţiei de votare, iar în urma tragerii la sorţi pentru reprezentanţi ai altor partide, din partea acestora au fost înscrise aceleaşi persoane care reprezintă şi PSD.

„Avem procesele verbale de învestire a birourilor secţiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare şi număr de telefon în acelaşi timp şi reprezentant a două, trei sau patru partide. Situaţia aceasta ne formează convingerea că este o acţiune premeditată de fraudare a alegerilor”, a afirmat Ioan Balan.

 

„Informaţia noastră este că înţelegerea dintre PSD şi alte partide a fost să pună pe listele de reprezentanţi în secţiile de votare doar membri PSD”

Deputatul PDL a arătat că acum înţelege semnalul pe care premierul Victor Ponta l-a tras liderilor politici din Suceava când le-a spus că de voturile din acest judeţ depinde viitorul preşedinte al ţării.

„Informaţia noastră este că înţelegerea dintre PSD şi alte partide a fost să pună pe listele de reprezentanți în secţiile de votare doar membri PSD”, a spus Balan. El a adăugat că acum înţelege siguranţa cu care premierul Victor Ponta a declarat că va urmări alegerile de la televizor cu suc şi pop-corn.

„Acesta este exemplul suprem asumat de PSD că nu contează cine votează, ci cine numără voturile şi s-au asigurat că voturile vor fi numărate doar de PSD”, a declarat vicepreședintele PDL.

Ioan Balan a menţionat că dacă situaţia se regăsea doar în două sau trei secţii de votare se putea considera că este o scăpare, dar că sunt sute de secţii de votare în care reprezentantul PSD este acelaşi cu cel al altor partide, iar PDL are deja pentru câteva zeci de secţii de votare procesele verbale care confirmă frauda.

„Cer ministrului de Interne, care este direct răspunzător de buna organizare a alegerilor, să ia măsuri urgente şi să se intre în legalitate. Situaţia constatată în judeţul Suceava este extrem de gravă”, a concluzionat Balan. El a mai spus că a informat conducerea Alianţei Creştin Liberale privind această situaţie fără precedent din judeţul Suceava şi că a redactat, la sediul ACL, o sesizare către Biroul Electoral Central şi către celelalte instituţii competente în a verifica acest caz şi pentru a fi adoptate măsuri pentru intrarea în legalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan susține că a depistat elemente grave de fraudare a alegerilor în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 14 voturi
Balan susține că a depistat elemente grave de fraudare a alegerilor în judeţul Suceava2.7514

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei