Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2014 - Anul XIX, nr. 245 (5754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ordonanţa Dragnea”

Sute de aleşi locali suceveni au fugit din partidele care i-au propulsat în funcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Structura consiliilor locale din judeţul Suceava, rezultată în urma alegerilor locale din 2012, s-a modificat radical prin efectele Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/ 2014, supranumită „Ordonanţa Dragnea”, care a permis aleşilor locali, timp de 45 de zile, să-şi schimbe opţiunea politică în timpul mandatului. Cele mai multe transferuri, atât la primari, cât şi la consilieri locali, s-au făcut către PSD, iar marele perdant este PNL, ale cărui rânduri au fost decimate. Un număr însemnat de primari a pierdut PDL, unii dintre aceştia preferând să devină independenţi, iar alţii alegând direct calea PSD. Astfel, primarii PDL care şi-au declarat independenţa sunt cei din Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Ipoteşti şi Poieni Solca. De la PDL la PSD au plecat primarii din Dolhasca, Frasin, Berchişeşti, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Frătăuţii Vechi, Hânţeşti, Mălini, Stroieşti şi Vereşti. Liberalii au pierdut la rândul lor un număr mare de primari, de la PNL la PSD trecând primarii din Cornu Luncii, Crucea, Drăgoieşti, Frătăuţii Noi, Marginea, Ostra şi Preuteşti. Un alt primar important al PNL, cel din comuna Dumbrăveni, a preferat să-şi declare independenţa. De asemenea, primarul independent din comuna Vicovu de Jos s-a înscris în PSD. La finalul celor 45 de zile prevăzut în OUG 55, PSD Suceava „s-a îmbogăţit”  cu 18 primari. Pe de altă parte, trebuie spus că după expirarea termenului de transferuri politice, au ajuns să aibă consilieri locali partide care nici măcar nu existau la data alegerilor, în 2012, precum PMP şi PLR.

De remarcat este şi faptul că după cele 45 de zile, toţi aleşii locali din 29 de localităţi sucevene nu au luat în considerare prevederile Ordonanţei nr. 55/2014 şi au rămas în continuare independenţi sau în partidele din partea cărora au fost aleşi în anul 2012. Din declaraţiile secretarilor de primării şi ale primarilor, în cele 29 de localităţi nu s-a înregistrat nici o cerere de transfer către alte partide.

 

Statistic, situaţia de astăzi a aleşilor locali suceveni se prezintă astfel, în baza datelor furnizate telefonic de secretarii primăriilor şi de către primari:

Suceava- Primarul Ion Lungu a plecat din PDL pentru a deveni independent. Alţi trei consilieri de la PDL s-au declarat independenţi, la fel cum au făcut şi doi consilieri de la PNL şi unul de la PP-DD. Un singur consilier PNL a trecut la PSD.

Câmpulung Moldovenesc- Un consilier PDL şi unul de la PP-DD s-au declarat independenţi.

Fălticeni- Doi consilieri PDL şi unul de la PP-DD au trecut la PSD, iar un alt consilier de la partidul lui Dan Diaconescu a devenit independent.

Rădăuţi -Primarul PDL, Aurel Olărean, s-a declarat independent din arest. Un consilier UNPR, doi de la PDL au devenit independenţi. PSD a câştigat trei consilieri locali, doi de la PNL şi unul de la PDL.

Vatra Dornei -Primarul PDL, Ilie Boncheş, şi viceprimarul PRM s-au declarat independenţi. Aceeaşi opţiune au avut-o şi alţi cinci consilieri de la PRM, PNL, PDL, PP-DD şi PSD.

Broşteni -Un consilier independent şi doi consilieri de la PP-DD s-au înscris în PSD. Un alt consilier de la PP-DD s-a declarat independent.

Cajvana -Doi consilieri PP-DD au devenit independenţi.

Dolhasca -Primarul PDL, Maria Cojocariu, a trecut de la PDL la PSD. Doi consilieri PDL sunt de acum înainte independenţi, doi consilieri PP-DD au trecut la PNL, iar un consilier PDL s-a înscris în PSD.

Frasin -Primarul PDL, Marinel Bălan, s-a înscris la PSD. Bălan a trecut la PSD împreună cu viceprimarul şi cinci consilieri, toţi aleşi în 2012 din partea PDL.

Gura Humorului - Un consilier PP-DD a trecut la PMP, iar un consilier de la PDL s-a înscris în PNL.

Liteni - Viceprimarul PDL al oraşului şi-a declarat independenţa. De asemenea, doi consilieri PNL au devenit independenţi.

Milişăuţi -Viceprimarul liberal împreună cu doi consilieri PNL au devenit independenţi.

Salcea -Doi consilieri ai PSD au trecut la PDL, în timp ce doi consilieri ai PNL s-au declarat independenţi. Un alt consilier PNL şi doi consilieri ai PP-DD s-au înscris în PSD.

Siret -Un consilier al PNL a devenit independent. Liberalii şi-au păstrat numărul de consilieri după ce un reprezentat al PDL a trecut la PNL.

Solca - Trei consilieri PP-DD au devenit independenţi.

Vicovu de Sus –Viceprimarul PDL şi un consilier al aceluiaşi partid s-au înscris în PSD.

Adâncata -Un consilier PNL a trecut la PSD, iar un reprezentant al PP-DD a devenit independent.

Arbore –nu s-a înregistrat nici o cerere.

Baia –Patru  consilieri locali ai PP-DD au trecut la PNL, iar doi consilieri de la Partidul Verde s-au înscris în PSD.

Bălăceana –nici o cerere.

Bălcăuţi –nici o cerere.

Berchişeşti –Primarul, viceprimarul şi şase consilieri PDL s-au înscris la PSD. Un consilier al Partidului Ecologist s-a declarat independent.

Bilca -Doi consilieri PDL s-au declarat independenţi.

Bogdăneşti –Câte un consilier de la PRM şi PDL s-au declarat independenţi.

Boroaia -nici o cerere.

Bosanci -un consilier PP-DD s-a declarat independent, iar un alt reprezentant al aceluiaşi partid a plecat la PSD.

Botoşana -Un consilier de la Partidul Alianţa Socialistă a trecut la PDL. Un consilier de la PC s-a înscris în PSD.

Breaza -nici o cerere.

Brodina -Un consilier PDL a devenit independent.

Buneşti -Un consilier PP-DD s-a declarat independent.

Burla -viceprimarul PDL şi un consilier PP-DD au devenit independenţi. De asemenea, un consilier de la PNL şi unul de la PDL au trecut la PSD.

Cacica -nici o cerere.

Calafindeşti -viceprimarul PDL a trecut la PSD.

Capu Câmpului –primarul PDL s-a înscris în PSD.

Ciocăneşti -nici o cerere.

Ciprian Porumbescu –Primarul, viceprimarul şi alţi şase consilieri PDL au trecut la PSD. Alţi doi consilieri PP-DD s-au înscris în PNL.

Cârlibaba -nici o cerere.

Comăneşti -nici o cerere.

Cornu Luncii –Primarul, viceprimarul şi un consilier local, toţi de la PNL, au trecut la PSD. Tot în PSD s-a înscris şi un consilier al PDL.

Coşna - Viceprimarul PNL împreună cu doi consilieri liberali au trecut la PSD. Un consilier PP-DD a devenit independent.

Crucea -Primarul PNL a trecut la PSD. El a fost urmat la acelaşi partid de viceprimarul şi alţi patru consilieri, toţi de la PNL.

Dărmăneşti -Un consilier PNL a trecut la PSD.

Dolheşti -Doi consilieri PP-DD s-au înscris în PSD.

Dorna Arini -nici o cerere.

Dorna Candrenilor -Un consilier PP-DD a trecut la PNL.

Dorneşti -nici o cerere.

Drăgoieşti -Primarul PNL a trecut la PSD. Pentru acelaşi partid au optat şi viceprimarul PNL şi trei consilieri liberali. De asemenea, un consilier PP-DD a trecut la Partidul Liberal Reformator (PLR).

Drăguşeni -Un consilier PP-DD şi unul de la PNL au trecut la PSD.

Dumbrăveni - Primarul PNL s-a declarat independent, împreună cu alţi patru consilieri locali ai PNL.

Fântâna Mare -nici o cerere.

Fântânele -Un consilier de la Partidul Forţa Civică a devenit independent.

Forăşti -Uu consilier PP-DD a trecut la PMP, iar un consilier PNL s-a înscris la PSD.

Frătăuţii Noi –Primarul PNL al comunei s-a înscris în PSD, împreună cu un consilier liberal. De asemenea, PSD a obţinut încă doi consilieri prin trecerea unui consilier de la PP-DD şi a unuia de la PDL. Un consilier PNL, unul de la PP-DD, încă unul de la PRM şi-au declarat independenţa.

Frătăuţii Vechi -primarul PDL a trecut la PSD.

Frumosu -Un consilier PUNR a trecut la PDL, iar câte un consilier de la PP-DD şi PNL s-au declarat independenţi.

Fundu Moldovei -nici o cerere.

Gălăneşti – nici o cerere.

Grămeşti - un consilier local PNL a trecut la PSD.

Grăniceşti- nici o cerere.

Hânţeşti - Primarul şi cinci consilieri locali au migrat la alte formaţiuni politice. Primarul a părăsit PDL în favoarea PSD, la fel ca alţi doi colegi de-ai săi de partid, consilieri locali. Tot la PSD a migrat şi un consilier PP-DD, iar alţi doi consilieri de la UNPR au trecut la PDL.

Hârtop - nici o cerere.

Horodnic de Jos - Trei consilieri locali aleşi pe listele USL (doi de la PNL şi unul de la PC) s-au declarat independenţi, la fel ca şi un consilier local al PDL. Aceeaşi opţiune şi-a manifestat-o şi primul membru supleant de pe lista USL, membru PC.

Horodnic de Sus - viceprimarul PDL a trecut la PSD, iar un consilier UNPR a optat pentru PNL. Alţi doi consilieri, unul de la PDL şi unul de la UNPR, care au fost excluşi din partidele lor înainte de apariţia „Ordonanţei Dragnea”, s-au declarat independenţi. Ei sunt încă în funcţie deoarece Consiliul Local din Horodnic de Sus nu a luat încă act de solicitarea partidelor din care provin cei doi, de anulare a mandatelor. O hotărâre de Consiliu Local în acest sens s-a aflat de două ori pe  ordinea de zi, dar o dată CL nu s-a întrunit din lipsă de cvorum, iar a doua oară consilierii au refuzat să discute acest punct în şedinţă. Secretarul consiliului a solicitat un punct de vedere pe această temă Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava.

Horodniceni - un consilier local PP-DD a migrat la PDL.

Iacobeni - viceprimarul independent a optat pentru PDL, partid la care a mai trecut şi un consilier de la PP-DD.

Iaslovăţ - nici o cerere.

Ilişeşti - Doi consilieri PP-DD au migrat la PSD, iar un consilier PSD a trecut la PMP.

Ipoteşti - Primarul şi trei consilieri locali au devenit independenţi. Primarul a părăsit PDL, împreună cu doi dintre consilieri, iar un alt consilier a demisionat din PP-DD.

Izvoarele Sucevei - nici o cerere.

Marginea - Primarul şi doi consilieri au renunţat la carnetele de membru PNL în favoarea PSD şi un alt consilier PNL a devenit independent.

Mălini - Primarul PDL a trecut la PSD.

Mănăstirea Humorului - Un consilier PP-DD a migrat la PMP.

Mitocu Dragomirnei - Un consilier PDL s-a declarat independent politic.

Moara - nici o cerere.

Moldova Suliţa - Doi consilieri PNL au plecat la PSD, iar PDL a preluat un consilier de la PP-DD.

Moldoviţa - nici o cerere.

Muşeniţa - PSD are cu trei consilieri mai mult, doi preluaţi de la PRM şi unul de la PP-DD.

Ostra - Primarul şi trei consilieri au părăsit PNL în favoarea PSD. Tot pentru PSD a optat şi un consilier PP-DD.

Panaci - Viceprimarul PNL s-a declarat independent politic.

Păltinoasa - Şapte consilieri locali în funcţie şi un membru supleant de pe lista PNL şi-au schimbat opţiunile politice: cinci consilieri PNL au trecut la PSD, un consilier PNL şi unul PSD s-au declarat independenţi, iar supleantul de pe lista PNL a aderat la PSD.

Pătrăuţi - Trei consilieri PP-DD au migrat la PSD.

Pârteştii de Jos - viceprimarul ales ca independent s-a înscris în PSD.

Poiana Stampei - Doi consilieri PNL au trecut la PSD.

Poieni Solca - Primarul PDL s-a declarat independent.

Pojorâta – nici o cerere

Preuteşti - primarul şi patru consilieri locali au trecut de la PNL la PSD.

Putna - nici o cerere.

Rădăşeni - Un consilier PDL şi unul PNL s-au declarat independenţi.

Râșca - Doi consilieri PDL, unul de la PRM şi unul independent au trecut la PSD.

Sadova - nici o cerere.

Satu Mare - Doi consilieri PNL şi unul PDL au optat pentru PLR, partid încă neînregistrat sub acest nume.

Siminicea - nici o cerere.

Slatina - Un consilier local PSD a devenit independent.

Straja - nici o cerere.

Stroieşti - Primarul PDL şi doi consilieri PP-DD au trecut la PSD.

Stulpicani - nici o cerere.

Suceviţa - Viceprimarul PP-DD şi doi consilieri ai acestui partid s-au transformat în independenţi, iar un consilier PNL a migrat la PSD.

Şaru Dornei - Un consilier PP-DD a trecut la PSD.

Şcheia - Un consilier local PNL s-a declarat independent.

Şerbăuţi -nici o cerere.

Todireşti - Un consilier PP-DD a devenit independent.

Udeşti - Un consilier PDL a trecut la PSD.

Ulma - Un consilier UNPR a trecut la PMP şi unul de la PNL, la PSD.

Vadu Moldovei - Doi consilieri locali ai PDL au migrat la PSD, iar unul de la PP-DD la PNL.

Valea Moldovei - Doi consilieri PNL au migrat la PSD.

Vama– Un consilier PP-DD a devenit independent, un consilier PDL şi unul PRM au trecut la PSD.

Vatra Moldoviţei – nici o cerere.

Vereşti - Primarul, viceprimarul şi încă şapte consilieri au părăsit PDL în favoarea PSD şi unul de la PSD a migrat la PNL.

Vicov de Jos - Primarul, viceprimarul şi un consilier au renunţat la independenţă în favoarea PSD. Tot la PSD au migrat şi doi consilieri PP-DD.  Alţi doi consilieri PP-DD şi unul PSD au devenit independenţi.

Voitinel - Viceprimarul PNL a trecut la PSD. Dintre consilieri, unul a renunţat la PNL pentru PSD, altul a plecat de la PNL la PLR, unul de la PDL a devenit independent, la fel ca şi un consilier PPLC.

Volovăţ - Viceprimarul şi patru consilieri au părăsit PNL pentru PSD şi un consilier UNPR a devenit independent.

Vultureşti – nici o cerere.

Zamostea - Un consilier de la PER şi unul de la PNL au migrat la PSD.

Zvoriştea - Doi consilieri PDL au trecut la PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de aleşi locali suceveni au fugit din partidele care i-au propulsat în funcţii.
 Vizualizări articol: 3866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Sute de aleşi locali suceveni au fugit din partidele care i-au propulsat în funcţii2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ordonanta prostitutiei traseiste isi arata roadele trimis de
(21 oct 2014, 11:10:31
La nivel de tara in jur de 3000 de alesi locali au trecut in tabara puterii.Victor Ciorbea ,avocatul poporului,singurul care o puutea trimite la curtea Constitutionala n-a facut-o.In loc sa deserveasca poporul,el l-a deservit pe Ponta.Domnul Victor Ciorbea îi consideră probabil analfabeți pe toți cetățenii României, într-atât încât să nu înțeleagă că modificarea prin Ordonanță de urgență a unei legi și, aplicat în cazul în discuție, punerea unei legi între paranteze pentru 45 de zile, încalcă niște drepturi și libertăți a persoanelor publice. Ordonanta prostitutiei a mers la pachet cu 2 miliarde lei dat primariilor,bani proveniti de la investitii si coparticipari fonduri europene.
2.   Ordonanta prostitutiei traseiste isi arata roadele trimis de
(21 oct 2014, 11:20:08
Timp de 45 de zile România a fost în zona crepusculară în care şantajul la aleşii locali a devenit regula.Incepând cu 1 septembrie, ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta adoptată cu sfidarea Constituţiei, alegătorilor, societăţii civile, opoziţiei a aruncat o perdea de fum peste tot ce înseamnă democraţie românească.Presiunile exercitate de PSD la adresa primarilor şi consilierilor locali, au devenit intolerabile odată cu intrarea prostituţiei politice din zona interdicţiei în ceea a normalităţii prin efectul unei ordonanţe de urgenţă.”Ai trecut sau nu” a devenit salutul cu care au fost întâmpinaţi aceşti aleşi timp de 45 de zile, iar în cealaltă parte a balanţei au stat fonduri, contracte, slujbe ale lor şi familiilor, precum şi orice altceva mai poate arunca în ecuaţia şantajului maşinăria partidului stat.

3.   Ordonanta Prostitutie traseiste trimis de
(21 oct 2014, 11:31:16
Eu ca cetatean al unei tari UE si NATO imi doresc asa:ca ordonanta sa ajunga la Curtea Constitutionala.Daca CC o va declara nula atunci cei 3000 de alesi locali isi vor pierde functiile si in 2015 vom avea alegeri locale partiale.Ordonanta mai poate fi atacata in contencios administrativ.De asemenea se poate face plangere penala contra domnului Victor Ciorbea.
4.   Comentariu trimis de
(21 oct 2014, 11:32:41
ACEASTA ORDONANTA A FOST BINEVENITA IN CONDITIILE IN CARE UN INTREG PARTID A FOST ABSORBIT DE UN ALTUL (PDL , A CARUI CONDUCERE VREA SA AJUNGA DIN NOU LA CIOLAN SI SI-A SCHIMBAT PARUL DAR NARAVUL BA , A FOST ABSORBIT DE PNL)FARA CA CEI CARE AU FOST ALESI LOCALI SA FIE INTREBATI DACA DORESC ACEST LUCRU SI PACALIND ELECTORATUL .
5.   Toe Departed -Cartita trimis de
(21 oct 2014, 11:47:40
Cred ca ati vazut cu totii filmul The Departed cu Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson.Era vorba de o cartita infiltrata in Politie de un grup mafiot.Ei bine ,filmul e o bagatela fata de ce mizerii vedem ca se intampla in politica romaneasca.Domnul Hrebenciuc,avand o banuiala ca ar fi urmarit,l-a rugat pe prietenul sau,generalul Iliescu sa-l ajute.Domnul general ,foarte serviabil,a aflat informatii de la cartita sa din DNA cum ca domnul Hrebenciuc ar fi urmarit iar convorbirile telefonice ascultate.In schimbul acestui serviciu i-a cerut domnulu Hrebenciuc sa-i angajeze fata,sa intervina pe lângă diverse persoane influente pentru a le determina să menţină în funcţie o anumită persoană, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare si sa îl destituie pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din funcţia pe care o exercita (din cauză că persoana respectivă avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel.
6.   Toe Departed -Cartita trimis de
(21 oct 2014, 11:55:12
Domnul Hrebenciuc a intrat in panica cand a auzit ca este urmarit de DNA .Si atunci a luat legatura cu tanarul Sova.Viorel Hrebenciuc ii promite lui Dan Sova ca il sustine la presedintia PSD in fata lui Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, in schimbul scaparii de puscarie.Adica Dan Sova sa initieze legea amnistiei si gratierii
ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.
ŞOVA DAN: Toţi!
ŞOVA DAN: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.
7.   The Departed -Cartita trimis de
(21 oct 2014, 12:00:43
Acum am si eu cateva intrebari:Cum Dumnezeu anumiti oameni au acces la informatii DNA si SRI si au cartite in aceste servicii.Generalul Iliescu este un fost sef SPP dar probabil ca mai sunt multi altii.Ce fel de servicii avem daca securitatea lor e varza?
Legile facute de parlament si ordonantele de urgenta pe ce criterii se fac?Pentru
a apara interesele unor grupari mafiote sau in interesul cetatenilor si al tarii?
8.   Martea neagra a Parlamentului trimis de
(21 oct 2014, 12:21:03
In decembrie 2013 USL a reusit sa acorde o superimunitate parlamentarilor si alesilor locali.Parlamentarii Puterii au votat prevederi care ciuntesc Codul Penal, si pina la promulgare ramasesera doar doua filtre: presedintele si Curtea Constitutionala. USL a incercat sa impuna si o lege a lobby-ului si una a amnistiei si gratierii unor categorii largi de infractori, dar au renuntat in fata unei puternice opozitii publice.Martea neagra a Parlamentului va ramine in memoria recenta ca o lovitura puternica la adresa institutiilor statului de drept.Din fericire Judecatorii CCR au decis ca modificarile la Codul Penal adoptate de Camera Deputatilor in 10 decembrie 2013 sunt neconstitutionale.Unul dintre aceste proiecte viza controversata "superimunitate" a senatorilor si deputatilor, care - daca s-ar fi aplicat modificarile - nu ar mai fi putut fi anchetati de DNA. O doua modificare importanta a Codul Penal urmarea dezincriminarea conflictului de interese, astfel incat un parlamentar care comitea infractiuni de serviciu sa nu mai fie anchetat de DNA.
9.   PSD cel mai corupt partid din istoria post 1989 trimis de
(21 oct 2014, 12:31:33
Citeva cifre relevante:
Din cei 40 de sefi de Consilii Judetene, 7 PSD-isti au ori au avut probleme cu legea (Adrian Duicu, Mircea Cosma, Nicusor Constantinescu, Ion Prioteasa, Gheorghe Bunea Stancu, Marian Oprisan, Constantin Nicolescu, plus Liviu Dragnea - in mandatul trecut). Adica aproape 20% din totalul sefilor de CJ-uri.
In Parlament, statistica e infioratoare: Din cei 11 parlamentari trimisi in judecata, 7 sint de la PSD; din cei 17 parlamentari urmariti penal, 13 sunt de la PSD. Si statistica nu-i include pe condamnatii Adrian Nastase ori Catalin Voicu, dar nici lotul Microsoft sau lotul Padurilor (Ecaterina Andronescu, , Viorel Hrebenciuc, Dan Sova).
Mai sint si primarii de mari orase: Radu Mazare (Constanta) si Constantin Boscodeala (Buzau), europarlamentarii Dan Nica sau Adrian Severin
10.   Sa nu ne imbatam cu apa chioara trimis de
(21 oct 2014, 12:48:09
Sa nu credem ca aceasta campanie anticoruptie initiata de DNA va fi un succes rasunator si va eradica coruptia din tara.In Italia in operatiunea" Mani Pulite "au fost anchetati in jur de 12.000 persoane,au fost acuzate 450 si doar 10 au ajuns in inchisoare.Procurorul Di Pietro, simbolul operaţiunii, a fost atacat, pus sub acuzare el însuşi A fost declarat nevinovat, s-a retras totuşi . Cînd magistraţii se apucă să aplice legea pentru ei, politicienii îşi folosesc puterea pentru a scoate dinţii legilor şi a-şi prelungi imunitatea de facto. După ce şi-au revenit din şocul iniţial, parlamentarii au încercat să schimbe legile după care operau magistraţii.
Opoziţia politicienilor a fost în mare parte încununată de succes. Guvernele şi parlamentarii italieni au reuşit să complice şi să lungească procedurile judiciare, astfel încît să intervină prescripţiile, şi au schimbat pedepsele din condamnări la închisoare, în condamnări cu suspendare.MORALA:jJUSTITIA NU POATE SCHIMBA DE UNA SINGURA O TARA.

11.   Traseismul lor este murdar ca la fete pe centura! trimis de
(21 oct 2014, 18:31:10


Traseismul politic este supapa parvenitilor, a carieristilor. Toti traseistii, trepadusii sunt o apa si-un pamint. Doar bunul simt si educatia, daca este, ar avea pentru unii puterea de a nu se compromite definitiv! Uite cum se ajunge sa fim condusi de asemenea specimene, care nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor.
Practicarea traseismul lor este murdara ca prostitutia fetelor de pe centura!

11.1  RE: Traseismul lor este murdar ca la fete pe centura! trimis de
(21 oct 2014, 19:29:46
Adevarurile astea din romania nu "e corecte". "Nu e partide" istorice care sa aiba coloana vertebrala. Astea e produsul miasmelor securitatii perpetuate dea lungul jalnicei perioade post comuniste in care isi bat stapanii joc de noi cu "democrasi".
11.2  RE: Traseismul lor este murdar ca la fete pe centura! trimis de
(21 oct 2014, 19:35:26
Prefer partidu batranicios si depasit , "dacat" zmeii securitatii de tip nou care imi invata tineretu sa actioneze in litera golaniei , tupeului, egoismului si turnatoriei de tip nou.
12.   Consilieri locali :)) trimis de
(21 oct 2014, 20:34:36
Am citit cu atentie articolul si ca sa vedeti cata cultura politica are romanul: la Botosana un consilier P.A.S. (un partid ce se vrea continuatorul p.c.r-ului) a trecut la PDL, adica de la extrema stanga la dreapta. Probabil consilierul respectiv nu are habar ce este stanga sau dreapta in politica, ci cum sa manipuleze vreo 3 babe sa-l mai voteze....:)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei