Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reorientare

Băişanu îşi negociază trecerea la UNPR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele lui Alexandru Băişanu în fruntea PNL Suceava par a fi numărate. Potrivit unor surse credibile, preşedintele liberalilor suceveni îşi negociază trecerea la UNPR, partid aflat în arcul guvernamental alături de PSD şi PC. Activitatea politică a lui Alexandru Băişanu nu este văzută cu ochi buni de conducerea PNL, motiv pentru care situaţia de la Suceava a fost discutată recent.

Una din nemulţumiri este legată de faptul că Băişanu nu s-a implicat suficient de mult pentru a schimba majorităţile din Consiliul Judeţean şi diferite consilii locale din judeţ, dar şi pentru a-i sprijini pe cei de la PDL să obţină posturi de viceprimari sau de vicepreşedinte la CJ Suceava.

Alexandru Băişanu nu a fost de faţă la discuţiile care l-au privit, motiv pentru care conducerea centrală a PNL va redeschide subiectul, cel mai probabil astăzi. Liderii liberali în frunte cu Klaus Johannis se află zilele acestea în zona Moldovei, iar miercuri ar urma să ajungă la Botoşani, nu înainte de a trece şi pe la Suceava.

Scopul declarat al liberalilor este acela de a se asigura că voturile care vor veni de la Suceava cu ocazia alegerilor prezidenţiale din această toamnă vor fi suficiente pentru candidatul ACL, Klaus Johannis.

Iar cum la ultimele alegeri europarlamentare scorul obţinut de organizaţia condusă de Alexandru Băişanu nu a fost nici pe departe cel aşteptat la nivel central, nu este exclusă o debarcare a actualului lider judeţean al PNL.

Cu acest spectru deasupra capului, Alexandru Băişanu negociază la sânge trecerea la UNPR, urmând ca dacă va face acest pas să-şi conserve şi o serie de avantaje. Unul dintre acestea este postul de director al Casei de Asigurări de Sănătate, funcţie ocupată momentan de Adela Băişanu, soţia preşedintelui PNL Suceava.

Trecerea lui Alexandru Băişanu la UNPR s-ar putea să nu fie un gest singular, ştiut fiind faptul că foarte mulţi dintre cei care îl susţin îi sunt fie rude, fie prieteni foarte apropiaţi. Acest lucru este posibil fără nici un fel de consecinţă, iar Ordonanţa adoptată recent de Guvern care permite traseismul politic vine ca o mănuşă.

Cu acest „bagaj” de oameni în spate negocierile vor fi extrem de dure, iar Alexandru Băişanu va încerca să obţină cât mai multe avantaje din partea conducerii centrale a UNPR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu îşi negociază trecerea la UNPR.
 Vizualizări articol: 2979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Băişanu îşi negociază trecerea la UNPR2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un liberal convins trimis de
( 2 sep 2014, 11:56:22
Un adevărat urmaș al Brătienilor. Liberal pur-sânge, născut pentru a fi mereu la putere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei