Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Balan acuză reprezentanții puterii din județ că fac presiuni la aleșii locali PDL pentru a trece la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a dezvăluit vineri, într-o conferință de presă, că aleșii democrat-liberali sunt supuși unor presiuni din partea reprezentanților puterii din județ pentru a-i determina să treacă la PSD. Balan susține că la nivel de județ acționează echipe coordonate de șeful administrației județene, de prefect și de unii parlamentari ai puterii care abordează fiecare primar, consilier local sau consilier județean de la PDL cu diferite promisiuni, mergând de la alocarea de fonduri pentru localități și până la rezolvarea unor probleme personale.

”Am discutat cu câțiva colegi de-ai noștri care au fost abordați şi cărora li s-a promis că le vor fi angajate soțiile, copiii, că li se vor rezolva anumite probleme personale sau probleme pe care le au cu instituții ale statului dacă în această perioadă vor trece în curtea PSD. Dacă s-a putut face amnistierea datoriilor pe care unele categorii de persoane le aveau către stat ca urmare a greșelilor făcute de unele instituții, așa vor face și cu alte legi care astăzi pun probleme aleșilor locali”, a declarat Balan.

El a prezentat în cadrul conferinței de presă un mesaj telefonic primit de la unul dintre aleșii locali PDL, care avea următorul conținut: ”S-au băgat pesediștii în noi pe aici... ca peștii piranha... ne mănâncă... merg până la 2.500 de lei de consilier. Au început de marți seara”.

Președintele PDL Suceava susține că unele presiuni sunt elegante, altele brutale. Ioan Balan crede că acest mod de lucru va bulversa Consiliile Locale și va crea iluzia rezolvării unor probleme.

”Nu poți muta oamenii din buton, dintr-o parte în alta, în 45 de zile, fără să bulversezi lucrurile. Acei oameni au fost în campanii electorale, au avut adversități politice. Lucrurile nu se vor rezolva așa.Cum vor reacționa cei de la PSD când vor vedea că nou-veniții vor primi fonduri care consideră ei că li s-ar fi cuvenit lor? Ei uită că în spatele acestor manevre stau oameni care au atitudini, care au speranțe de la clasa politică, de la Guvern și care sunt total nemulțumiți. În afară de faptul că li se servesc minciuni și promisiuni, primesc creșteri de taxe și noi taxe. Referitor la toți acești bani care le sunt promiși primarilor din alte partide, știți că uneori rămâne doar promisiunea. Dar să zicem că ajung la primării: ei vin din calcule politice meschine și nu vin din calcule făcute pentru dezvoltarea comunităților”, a spus Balan.

 

Ioan Balan susține că ordonanța de urgență „este izvorâtă din golănie de partid și dusă la rang de act oficial de către Guvern”

El crede că ordonanța de urgență a Guvernului care dă voie unui ales local ca în termen de 45 de zile să-și aleagă partidul fără să-și piardă funcția, ordonanță care „este izvorâtă din golănie de partid și dusă la rang de act oficial de către Guvern”, va fi declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională.

„Stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu acei oameni care din aceste rațiuni mărunte, personale uneori, vor trece dintr-o parte în alta atunci când Curtea Constituțională va declara ordonanța neconstituțională, iar lucrurile vor trebui să revină la matcă. Cum vor rămâne acești oameni între scaune?”, a spus Balan.

El a declarat că PDL a luat hotărârea să nu participe ”la această degringoladă”, dorința fiind aceea ca partidul să-și conserve aleșii locali.  ”Nu ne trebuie nici un consilier local, județean sau primar de la alt partid pentru că dacă la un moment dat cetățenii județului au hotărât să-l crediteze pe un ales local cu voturi, au făcut-o având în spate o echipă, fie ea PSD, PNL sau PDL. Cred că cetățeanul în primul rând trebuie respectat”, a spus liderul democrat-liberal.

Balan a mai declarat că premierul Victor Ponta a amintit de această ordonanță pentru prima dată la Suceava și că s-a ținut de promisiune și a adoptat-o. ”E adevărat că e o promisiune care aduce prejudicii imaginii statului de drept, dar asta e viața, însă aș fi vrut să-l văd pe premierul Victor Ponta respectându-și promisiunile vizavi de finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură la aeroport și, de ce nu, la drumul Iacobeni - Borșa”, a precizat Ioan Balan.

El a mai spus că este curios să vadă ce vor face acei primari care au obținut un număr foarte mic de voturi pentru Gheorghe Flutur la alegerile din 2012 pentru șefia Consiliului Județean, dar au avut cele mai multe buletine de vot anulate. ”O cincime din buletinele de vot anulate la nivel național se găsesc în județul Suceava. Poate e doar o coincidență. Curios va fi de văzut după cele 45 de zile unde se vor situa acei primari care au obținut un număr mic de voturi pentru Gheorghe Flutur, dar în schimb au avut foarte multe buletine de vot anulate”, a mai spus Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan acuză reprezentanții puterii din județ că fac presiuni la aleșii locali PDL pentru a trece la PSD.
 Vizualizări articol: 2227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Balan acuză reprezentanții puterii din județ că fac presiuni la aleșii locali PDL pentru a trece la PSD3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Republica PSD trimis de
(30 aug 2014, 11:46:50
Dupa cucerirea Presedentiei,Republica PSD se va dezvolta majestuos.Republica PSD este o țară în care instituțiile nu funcționează în baza legilor și pentru principiile care au dus la înființarea lor, ci numai pe baza comenzilor politice executate cu precizie de politrucii plasați în posturi cheie.Republica PSD este o țară în care presa funcționează numai pentru a-l lăuda pe conducătorul iubit, pentru a explica inexplicabilul atunci când acesta comite vreo gafă prostească și mai ales pentru a linșa public pe oricine va mai avea curajul să-și ridice semne de întrebare incomode.PSD păstrează și azi gustul puterii absolute, e scris în istoria sa. Dovadă stă comportamentul PSD al ultimilor mai mult de doi ani. Comportamente ce păreau demult apuse au fost resuscitate. Ultima ordonanță care se află deja pe biroul premierului și prin care PSD momește primarii din alte partide este o mișcare în cheia tradiției comuniștilor obsedați de puterea absolută.
2.   Republica PSD trimis de
(30 aug 2014, 11:54:39
PSD, partidul-stat , exersat o vreme exercițiul democratic, a făcut spectacol pentru a adormi vigilența românilor, a simulat schimbarea la față. În spatele acestui spectacol, PSD a lucrat la deconstruirea sistemului democratic, lovind partidele, penetrându-le, slăbindu-le din interior, consolidându-și puterea.Victor Ponta își dovedește o dată în plus apetența foarte scăzută pentru respectarea regulilor democrației și tendința sa firească de a trișa, schimbând regulile jocului aflat în derulare. Marea miză a ordonanţei de urgenţă pentru aleşii traseişti, aprobată, joi, de Guvernul Ponta nu este cea a racolării primarilor, ci a consilierilor judeţeni şi a celor locali care stau în calea banilor pentru campania electorală.Nu este un secret că PSD a pierdut controlul prea multor consilii locale şi judeţene şi că nu îşi poate permite asta! Oricât te-ar ajuta primarul, dacă ai un consiliu ostil, acela îţi poate respinge taman acele proiecte sau investiţii care „generează” banii pentru campania electorală.Miza lui Victor Ponta este, aşadar, recâştigarea consiliilor care stau în calea banilor pentru partid! După ce racolează destui „sclavi” cât să pună mâna pe toate aceste consilii, atunci poate da cep la butoiul cu fonduri pentru campania electotală şi nimeni nu mai poate opri cursa lui Ponta către Cotroceni. O pot face doar alegătorii!
3.   Ptr.radumamii trimis de
(30 aug 2014, 16:09:58
ai perfecta dreptate ,dar cine oare sant vinovatii la catararea psd-ului?nu cuva PNL?
4.   Comentariu trimis de
(30 aug 2014, 21:27:33
vinovatii de ascensiunea psd-ului sunt pdl-ul care a guvernat dezastros tara atunci cand poporul le-a dat votul ( printre acei votanti am fost si eu atat in 2004 cat si in 2008) cat si pnl-ul care acum s-a aruncat in bratele pdl bagandu-si picioarele in voturile masive date de romani USL-ului .la ora actuala singura optiune de vot a romanilor este psd dreapta dand dovada de jigodism,lasandu-se manevrata de marinarul chior . pdl + pnl = DEZASTRU pentru Romania si ptr.romani.
5.   Republica PSD trimis de
(31 aug 2014, 09:05:53
Functia de comisar european este foarte importanta.Dacian Ciolos la Agricultura a avut o prestatie foarte buna,este o autoritate in materie si e foarte apreciat la Bruxelles.De aceea a si fost propus din nou.Aflu acum cu surprindere ca de fapt domnul Ponta a mai facut o propunere,pe doamna Corina Cretu.Nu mai inteleg nimic.Pai de fapt care e propunerea?Si cum a aparut distinsa doamna in context?Adica il inlocuieste pe Dacian Ciolos cu doamna ?Totul e o nebuloasa.Plus ca se incalca si legea care spune ca persoana nominalizata trebuie trecuta prin parlament.Inainte de a fi propusa si nu dupa ce este desemnata de UE.Pai daca e deja desemnata ce sens mai are s-o treci prin Parlament?Eu cred ca premierul nu poate numi o persoana pe un post atat de important de comisar european pe cine vrea muschii lui.Asa poate s-o numeasca si pe Bianca Dragusanu.Si la urma urmei,cine e Corina Cretu???
6.   Povesti amoroase trimis de
(31 aug 2014, 09:12:49
Intrebam retoric cine e Corina Cretu.Si atunci gandul m-a dus la cartile lui Alexandre Dumas cu regi si curtezane.Una din preocuparile importante ale doamnei a fost sa aiba un amor virtual cu Colin Powell, fost secretar de stat al Statelor Unite ale Americii .Corina Cretu i-a scris lui Powell: „Vremea buna sa te faca sa vii....”, mesaj la care el raspunde cu inteles: „Tu si vremea puteti face ca asta sa se intample”. Erau vremuri cand Corina tocmai ce implinea 44 de ani, iar Colin Powell 74 de ani. ,”Beau un pahar de vin cu mine, asa cum obisnuiai sa-mi zici (...). Nici macar o noapte nu merit din punctul tau de vedere? Pana la ce punct vrei sa ma vezi distrusa complet? Nu e cinstit, Colin, tu nu esti drept”.Si culmineaza Corina cu „Te-am iubit prea mult, prea multi ani. Tu ai fost cea mai mare iubire a vietii mele...”,
7.   Povesti amoroase trimis de
(31 aug 2014, 09:20:38
Povestea de iubire a Corinei Cretu mi-a adus aminte de o alta poveste de iubire.Dintre ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe si Teodor Baconschi,ambasador la Paris.
Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta. Gandindu-ma la tine, am evocat - si trait - momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din Australia.
Teodor Baconschi catre Manuela Vulpe
Uaaauuu ! Am ramas fara grai.
Sturlubatici copiii astia care au functii importante si salarii babane.Din banii cetateanului.Pentru ei viata e un vis si o petrecere continua.Din lipsa de ocupatie zburda fericiti in povesti de dragoste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei