Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Democrat-liberalii cer înfiinţarea unei comisii care să verifice cauzele întârzierii lucrărilor la aeroport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii suceveni, prin vocea liderului consilierilor judeţeni PDL, Vasile Ilie, cer înfiinţarea unei comisii care să verifice cauzele care au dus la întârzierea lucrărilor de modernizare a aeroportului de la Salcea. Vasile Ilie a declarat că din comisie ar putea face parte consilierii judeţeni care sunt de profesie constructori. Democrat-liberalul a făcut o analiză a stadiului lucrărilor la 31 iulie a.c., constatând că stadiul fizic este de doar 20,06%, iar stadiul decontărilor de numai 8,41%.

„Proiectul trebuia să se finalizeze într-un an şi jumătate. Dacă se continuă în ritmul acesta mai sunt necesari patru ani de zile pentru a se încheia lucrările şi încă 13 ani pentru a se termina şi decontările la aeroport”, a spus Vasile Ilie. El a apreciat că banii alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean pentru mitingul aviatic Bucovina Air Show programat pentru 30-31 august, în sumă de 50.000 de lei, ar trebui daţi constructorului care lucrează la modernizarea aeroportului. „Nu suntem de acord să alocăm bani pentru un show aviatic, ci suntem de acord să dăm banii la constructori pentru că nu au primit de foarte mult timp astfel încât să continue lucrările inclusiv pe timp de noapte pentru a recupera întârzierile. Să se ia exemplul Iaşiului, unde lucrările la aeroport s-au finalizat înainte de termen”, a spus Vasile Ilie.

De altfel, consilierii judeţeni ai PDL au votat împotriva proiectului privind alocarea de fonduri pentru organizarea evenimentului Bucovina Air Show, aflat la a treia ediţie. „Noi alocăm doar 50.000 de lei pentru mitingul aviatic. Or, cu aceşti bani nu facem nimic semnificativ la aeroport. Eu cred că abordarea lor e greşită şi ideea de show aviatic nu are nici o legătură cu ideea de show politic pe care nu o agreez. Bucovina Air Show este un eveniment de promovare aflat la a treia ediţie. Anul trecut au venit peste 20.000 de oameni, dintre care mulţi turişti. Deci este un eveniment viabil. Cei de la PDL doresc ca CJ să nu mai facă nici un eveniment de promovare şi vor să anulăm toate evenimentele gen Crăciun în Bucovina, Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei, Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle, Târgul Meşterilor şi celelalte evenimente de promovare a zonei”, a declarat în replică preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii cer înfiinţarea unei comisii care să verifice cauzele întârzierii lucrărilor la aeroport.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Democrat-liberalii cer înfiinţarea unei comisii care să verifice cauzele întârzierii lucrărilor la aeroport3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei