Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2014 - Anul XIX, nr. 117 (5626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri europarlamentare

Aproape 580.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 580.000 de alegători din judeţul Suceava sunt aşteptaţi la urne duminică, 25 mai a.c., pentru a-i alege pe viitorii europarlamentari ai României. Secţiile de votare în care se desfășoară scrutinul pentru Parlamentul European vor fi deschise la ora 7:00, iar urnele de vot se închid la ora 21:00. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în judeţ sunt 579.577 de alegători, din care 301 nu au drept de vot. Florin Sinescu a precizat că pentru alegerile europarlamentare din judeţul Suceava au fost trimise 637.535 de buletine de vot. Prefectul a precizat că paza în cele 553 de secţii de votare din judeţul Suceava va fi asigurată de tot atâtea cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Poliţiei de Frontieră şi Școala de Jandarmi din Fălticeni. De asemenea, 270 de poliţişti şi 34 de poliţişti locali vor asigura ordinea publică în localităţile judeţului, la care se vor adăuga 54 de jandarmi care vor asigura  ordinea publică în Suceava, Gura Humorului, Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, dar şi în comuna Slatina.

La alegerile pentru Parlamentul European au fost amenajate 553 de secţii, cu 15 mai multe decât la alegerile pentru Parlamentul României, din anul 2012. Noile secţii au fost înfiinţate în Suceava (5), Fălticeni (3) şi câte o secţie în Salcea, Vicovu de Sus, Botoşana, Grăniceşti, Marginea, Râşca şi Zamostea.

Pe de altă parte, prefectul a precizat că programul de lucru la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a populaţiei va fi extins, aceste instituţii urmând să elibereze documente de identitate şi în cursul zilei de sâmbătă, 24 mai a.c., între orele 8:00 şi 16:00, dar şi duminică, 25 mai a.c., între orele 8:00 şi 21:00.

Florin Sinescu a amintit că pentru organizarea alegerilor din judeţul Suceava a fost alocată sumade 1,9 milioane de lei (19 miliarde de lei vechi).

Mai trebuie spus că în eşantionul pentru monitorizarea prezenţei la vot au fost incluse 109 secţii de votare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 580.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne.
 Vizualizări articol: 1464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 580.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei