Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Teodor Baconschi: Parteneriatul cu Traian Băsescu este fundamental pentru noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, consideră că această formațiune reprezintă o speranță pentru electoratul român dezamăgit de celelalte partide politice. Prezent în Suceava, Teodor Baconschi a acordat un interviu în care a vorbit despre șansele PMP de a obţine la alegerile parlamentare peste 10% din sufragii, dar şi despre posibilele alianțe în perspectiva alegerilor pentru preşedinţia României.

 

„Mizăm deci pe un rezultat cu două cifre. Vom sări de 10% şi sperăm să trecem cât mai mult de acest prag”

- Domnule Baconschi, care credeţi că va fi rezultatul acestor alegeri şi cum percepe populaţia mesajul dumneavoastră?

-Partidul Mişcarea Populară este proiectul lui Traian Băsescu şi toţi alegătorii lui ne sprijină. Suntem optimişti pentru că am făcut campanie în toată ţara. Alegătorii ne primesc foarte bine, sunt dezamăgiţi de USL, iar celelalte partide nu se văd. Suntem singurul partid care face opoziţie reală la PSD şi prin urmare cred că lumea va distinge şi calitatea listei noastre, pentru că avem pe locuri eligibile trei foşti miniştri, oameni cu experiență internațională consolidată, cu intrări în Europa. Lumea înţelege că nu avem nevoie să trimitem neveste şi rude în Parlamentul European, ci oameni care pot lucra pentru România de îndată ce ajung acolo. Lumea e îngrijorată şi de ce se întâmplă în Ucraina, de când Putin a anexat Crimeea şi destabilizează ţara vecină. Suntem partidul cel mai euro-atlantic, avem şi intrările cele mai bune la europeni şi americani. Prin urmare cred că foarte multă lume se va trezi şi va veni la vot, pentru că e nevoie de opoziţie. E nevoie ca guvernarea proastă a lui Ponta să fie cât mai scurtă. Mediul de afaceri este foarte enervat pe taxele şi impozitele pe care le-a introdus guvernul socialist. Şi mizăm deci pe un rezultat cu două cifre. Vom sări de 10% şi sperăm să trecem cât mai mult de acest prag. PMP e mobilizat în toată ţara, avem şi vom încerca să limităm tentativele de fraudare a votului şi să fim cu ochii în patru ca să ne securizăm rezultatul.

 

- Cât de mult contează rezultatul obţinut de PMP pentru viitoarele alegeri prezidenţiale?

-Contează enorm, pentru că e vorba de un partid care creşte. PMP  nu s-a înfiinţat de nici un an, dar are foarte mulţi oameni noi, profesionişti şi români nemulţumiţi de vechile partide. Avem şi un program politic de dreapta care poate să dinamizeze şi creșterea economică. Deocamdată, din creşterea economică de anul trecut nimeni nu simte vreo ameliorare a propriei vieţi. Nivelul de trai a scăzut, sunt mai mulţi șomeri şi nu se fac investiţii. Iar firmele din toată ţara sunt hărţuite de controale abuzive din partea PSD. E o atmosferă de stat mafiot. Şi vedem că aliaţii lui Victor Ponta sunt baronii roşii din ţară, care sunt cu un picior în puşcărie şi care şi-l doresc preşedinte pentru a pune botnița pe justiție. Noi, cei din PMP, suntem cu Uniunea Europeană şi  cu SUA, avem contacte puternice şi cu PPE, familia politică cea mai importantă. Şi cred că suntem şi soluţia şi remediul la ce se întâmplă acum. România stagnează de când e guvernată de PSD. Orice progres a făcut ţara noastră în sfertul de secol de la revoluţie s-a bazat pe guvernări de dreapta. Noi avem intenţia de a confirma faptul că PMP este noua forţă de dreapta, care se află în ascensiune. Oamenii vin lângă învingători. Simţim că sunt şi ei conștienți de creșterea partidului, iar parteneriatul cu Traian Băsescu este fundamental pentru noi. Pentru că nu e parteneriatul doar cu un om de stat şi cu un om politic, care a  făcut enorm pentru ca România să nu o ia razna, ci e parteneriatul cu valorile pe care le-a apărat, în primul rând lupta împotriva corupţiei şi justiţia independentă. Prin urmare avem un context bun. Suntem o speranţă pentru electoratul dezamăgit şi confuz, pentru că PDL a făcut blat aproape peste tot cu PSD. Iar PNL se luptă cu PSD pe cadavrul USL. Realmente lumea e foarte confuză şi vede în PMP o alternativă reală la ce se întâmplă acum.

 

- După alegeri, cu care partide dintre PNL şi PDL puteţi avea un dialog mai deschis şi o posibilitate de a conlucra?

-Noi vrem o dreaptă unită împotriva PSD şi un candidat unic la prezidenţiale. Dar nu vrem o dreaptă tranzacţionistă cu oameni corupţi şi compromişi. Ne e greu să-l vedem pe Crin Antonescu, marele adversar al departamentul de stat de la Washington, drept candidat la şefia statului, într-un moment în care regiunea noastră este foarte tulburată de agresiunea Rusiei. Klaus Iohannis a spus că el nu candidează, iar PDL se află într-o derivă şi într-un declin care nu mai pot fi ascunse. Asta a făcut Blaga. S-a înconjurat de oameni cu rezultate electorale proaste, au afaceri pe dedesubt cu PSD. Iar aici, la Suceava, domnul Flutur încearcă să dea din aripi, dar şi-a pierdut viteza şi altitudinea. Şi în general se vede că PMP e viitorul, iar PDL este un produs expirat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodor Baconschi: Parteneriatul cu Traian Băsescu este fundamental pentru noi.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teodor Baconschi: Parteneriatul cu Traian Băsescu este fundamental pentru noi0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei