Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ludovic Orban: „Scandalul dintre Băsescu şi Ponta este unul mimat, e ca un joc de wrestling”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de ieri, la Suceava, că scandalul dintre preşedintele României, Traian Băsescu, şi premierul Victor Ponta este unul mimat şi se aseamănă cu un joc de wrestling în care adversarii nu se lovesc, ci doar mimează acest lucru. Aflat în turneu electoral în judeţul Suceava, Ludovic Orban a spus că în loc de o dezbatere pe teme europene, românii au parte doar de un scandal ruşinos pentru România, „care nu s-a potolit nici măcar în ziua vizitei vicepreşedintelui SUA”.

„Românii au parte de o bălăcăreală ca la uşa cortului între Băsescu şi Ponta, care a acoperit orice dezbatere despre Parlamentul European. Asistăm la o parodie de luptă politică între doi oameni care sunt pe blat, care sunt angajaţi sub semnătură, într-un pact de coabitare”, a spus Ludovic Orban.

El a adăugat că întregul scandal dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu are un scop electoral. Orban a explicat că Victor Ponta nu vrea să scape România de Traian Băsescu, pentru a atrage de partea PSD cât mai mulţi români care nu îl suportă pe şeful statului. Deputatul PNL a explicat că la rândul său, Traian Băsescu se foloseşte de acest scandal pentru a atrage voturi „în lada de zestre, şi aşa subţire” a partidului Elenei Udrea şi Elenei Băsescu.

„Traian Băsescu joacă rolul de luptător împotriva PSD pentru a capacita voturile celor care nu-l mai suportă pe Victor Ponta. Şi este clar, Traian Băsescu şi Victor Ponta sunt bine înţeleşi, iar când a fost ceva de negociat în interesul lor comun au ştiut ca în spatele uşilor închise să-şi rezolve problemele personale. Iar această ciorovăială între ei a dezgustat foarte mulţi români”, a afirmat Ludovic Orban. El consideră că acest scandal va avea ca efect şi scăderea participării românilor la vot, ceea ce îşi doresc Traian Băsescu şi Victor Ponta. Orban a explicat că cei doi nu îşi doresc să aibă la vot oameni care votează raţional, ci doar „clientela politico-economico-electorală pe care o controlează”. Deputatul liberal a arătat că românii pot să voteze cu PNL, singurul partid care a prezentat un program al viitorilor europarlamentari ai acestei formaţiuni politice. Ludovic Orban a ţinut să precizeze că alegerile europarlamentare sunt importante pentru români, având în vedere că aproximativ 55% din domeniile vieţii din România nu mai suntem reglementate la nivelul Parlamentului naţional, ci la nivelul Parlamentului European, dând ca exemplu domeniul energetic, mediul, educaţia, sănătatea sau piaţa muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ludovic Orban: „Scandalul dintre Băsescu şi Ponta este unul mimat, e ca un joc de wrestling”.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ludovic Orban: „Scandalul dintre Băsescu şi Ponta este unul mimat, e ca un joc de wrestling”0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei