Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurări

Tronsonul şoselei de centură a Sucevei dintre DN 17 şi DN 2 va fi gata până la sfârşitul acestei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a anunţat în cursul zilei de ieri că un prim tronson al şoselei de centură a Sucevei va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Narcis Neaga a făcut această afirmaţie în prezenţa premierului româniei, Victor Ponta, cei doi fiind vineri într-o vizită la Botoşani şi Suceava, alături de autorităţi locale şi judeţene din cele două judeţe. Întrebat când va fi gata şoseaua de centură, Narcis Neaga a spus că pentru început va fi finalizat tronsonul care leagă DN 17 de DN 2.

La întrebarea ziariştilor de ce nu au început deja lucrările chiar dacă vremea a permis acest lucru, Narcis Neaga a spus că a fost o organizare proastă din partea constructorilor. „Începând de luni, veţi vedea că vor începe lucrările. Trebuiau să înceapă pe 7 mai, dar a fost o organizare proastă din partea constructorilor. Până la sfârşitul lunii o să vedeţi că va fi gata breteaua dinspre nord a centurii, iar până la finele lunii septembrie 2014 va fi gata şi restul. Constructorii au avut probleme cu utilajele, cu agregatele, motive s-au găsit”, a declarat Narcis Neaga.

La rândul său, premierul Victor Ponta a spus că nu autorităţile centrale ar trebui să fie certate pentru că unele firme nu îşi fac treaba. „Eu vreau să spun: nu ne mai certaţi pe  noi. Noi organizăm licitaţia, dar cine o câştigă o face conform legii, şi rareori câştigă conform deciziei CNADNR. Se contestă mai departe, şi apoi la Curtea de Apel. Noi facem ceea ce ţine de noi”, a declarat Ponta. El a precizat că dacă un constructor nu îşi face treaba conform contractului, nu primeşte bani.

Pe altă parte, premierul României a afirmat că foarte multe probleme în derularea unor lucrări de infrastructură apar şi din cauza prevederilor legale cu privire la achiziţiile publice. Victor Ponta a spus că foarte multe lucrări sunt câştigate de firme care oferă preţul cel mai mic, iar apoi nu mai pot finaliza investiţiile pentru că „nu mai sunt în stare”. „Apoi firmele intră în insolvenţă, pentru că legea insolvenţei stă şi ea blocată la Curtea Constituţională de către colegii liberali şi de domnul Băsescu. Dar încet-încet le vom debloca pe toate”, a afirmat Victor Ponta.

El a arătat că din punctul său de vedere problemele din achiziţiile publice ar putea fi rezolvate dacă ar exista un echilibru între preţul cel mai mic şi capacitatea unei firme de a realiza lucrarea pentru care licitează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tronsonul şoselei de centură a Sucevei dintre DN 17 şi DN 2 va fi gata până la sfârşitul acestei luni.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tronsonul şoselei de centură a Sucevei dintre DN 17 şi DN 2 va fi gata până la sfârşitul acestei luni5.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei