Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Patru lideri naţionali ai PMP au fost prezenţi în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru dintre liderii naţionali importanţi ai Partidului Mişcarea Populară au fost prezenţi joi şi vineri în judeţul Suceava, în campanie pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai. Este vorba despre vicepreşedintele PMP, Teodor Baconschi, secretarul general, Cristian Petrescu, europarlamentarul Cristian Preda şi secretarul regional din Regiunea de Nord-Est, Gabriel Berca. În cursul zilei de joi, liderii PMP au vizitat Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, iar ieri au fost prezenţi la mai multe întâlniri electorale în Suceava şi Rădăuţi.

Prezent la o conferinţă de presă, vicepreşedintele PMP, Teodor Baconschi, a ţinut să precizeze că acest partid este singurul din România care creşte în preferinţele alegătorilor. „Suntem partidul preşedintelui Traian Băsescu şi toţi cei care îl susţin pe Traian Băsescu sunt chemaţi alături de noi la alegerile europarlamentare din data de 25 mai”, a ţinut să precizeze Baconschi. El a arătat că PMP este formaţiunea politică care apără statul de drept. Teodor Baconschi a precizat că PMP a avut o campanie puternică la nivel naţional şi a transmis electoratului că a vota acest partid la alegerile pentru Parlamentul European înseamnă a da forţelor de dreapta posibilitatea de a contracara „dictatura roşie a PSD”, dar şi menţinerea României pe „drumul corect”.

La rândul său, Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării, a amintit că în perioada în care această funcţie a fost deţinută de el şi de Elena Udrea, judeţul Suceava a primit 170 de milioane de euro, din care 140 de milioane de euro reprezintă fonduri europene. „Sucevenii au înţeles ce lucruri se făceau în acea perioadă şi ce nu se mai întâmplă acum în judeţ”, a subliniat Petrescu.

El a criticat actuala Guvernare, precizând că în locul a un milion de locuri de muncă noi, România are cu 50.000 de şomeri mai mulţi. „Actualii guvernanţi nu sunt preocupaţi de crearea de locuri de muncă, ci de ţinerea românilor în sărăcie pentru a-i putea manipula. Şi sper ca pe 25 mai alegătorii din România să voteze PMP, pentru că este partidul de care îşi leagă ultimele speranţe de mai bine”, a mai spus Cristian Petrescu.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gabriel Berca a criticat afişajul excesiv pe care îl foloseşte PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. „Este o disperare din partea lui Victor Ponta de a controla regiunile din toată România. De unde sunt banii pentru aceste materiale electorale? Şi aş vrea să-l întreb pe Victor Ponta de ce nu s-a mai plătit componenta română a subvenţiilor din agricultură începând cu luna februarie”, a declarat Berca. El a acuzat Guvernul PSD că în toate judeţele Moldovei exercită presiuni la adresa funcţionarilor publici şi a directorilor de instituţii pentru a face campanie candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Cristian Preda a ţinut să precizeze faptul că sunt organizaţii PSD care au primit ca sarcină să obţină 90% din voturile alegătorilor din anumite zone. „Asta deoarece PSD vrea să-şi asigure la nivel naţional o proporţie de peste 50% şi să încheie astfel şi problema alegerilor prezidenţiale. Din acest motiv le spunem românilor să iasă la vot în număr cât mai mare şi să contracareze aceste intenţii ale PSD. Asta cu atât mai mult cu cât de trei săptămâni, de când suntem în campanie, nici o persoană cu care am vorbit nu mi-a spus că o duce mai bine decât acum trei ani”. Preda a mai arătat că premierul Victor Ponta a pierdut războiul cu şomajul, având în vedere că nu şi-a respectat promisiunea de a crea un milion de locuri noi, însă în schimb aplică „filosofia socialistă” şi introduce noi taxe şi impozite.

Prezent la conferinţa de presă, preşedinitele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a anunţat că ţinta organizaţiei pe care o conduce este de a obţine un scor „cu două cifre” la alegerile europarlamentare şi peste procentul care va fi înregistrat la nivel naţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru lideri naţionali ai PMP au fost prezenţi în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Patru lideri naţionali ai PMP au fost prezenţi în judeţul Suceava3.357

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei