Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Onofrei propune ca în zonele de munte să fie alocată o cotă de lemn pentru sprijinirea şi păstrarea micilor afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidat pe locul şase al acestui partid pentru Parlamentul European, a anunţat că în calitate de europarlamentar va propune ca prin Programul Agricol Comun, cei care trăiesc din agricultură sau silvicultură să beneficieze de sprijin la fel ca cei din localităţile monoindustriale. Orest Onofrei şi-a declarat susținerea faţă de producătorii locali care se confruntă cu probleme legate de implicarea marilor jucători de pe piaţă şi consideră că soluţia pentru protejarea acestora este modificarea legislaţiei europene care să asigure protecţie afacerilor locale.

Onofrei a spus că atât fermierii, crescătorii de animale, dar şi cei care exploatează lemn trebuie să fie sprijiniţi, astfel încât aceste mici afaceri să nu fie falimentate de marii jucători de pe piaţă.

„Vorbim aici de poziţia dominantă a unor mari jucători care afectează afaceri mici, locale. Investițiile străine sunt dorite, dar ar trebui să se armonizeze cu ceea ce este pe piaţa locală, pentru că altfel vom vedea tot mai des o opoziţie faţă de Europa, faţă de marii investitori, cum că străinii vin să ne ia şi nu să ne dea şi mă refer aici, în principal, la resursele naturale, cum sunt gazele, petrolul sau lemnul”, a declarat liderul PDL Suceava. El a adăugat că intenționează să propună o legislație la nivel european care să-i apere pe micii investitori locali, prin care marii jucători, cei care deţin poziţii dominante în piaţă, să fie obligaţi să nu împiedice dezvoltarea micilor afaceri locale.

„Va fi nevoie să fie stabilită o cotă de lemn pentru micile afaceri locale. Nu se stabilește prețul, dar o anumită parte din masa lemnoasă trebuie să fie alocată doar întreprinzătorilor locali”, a explicat Orest Onofrei, care a mai adăugat că în caz contrar, micii întreprinzători, care au 10-15 angajaţi, vor ajunge în faliment, ceea ce va determina o problemă socială în această zonă.

„În zona de munte, de exemplu, creșterea animalelor şi exploatarea pădurii sunt principalele activităţi din care trăiesc oamenii, iar o poziţie dominantă a unei firme mari determină disfuncţionalităţi profunde cu implicaţii sociale foarte mari. Există riscul ca satele de munte să fie depopulate”, a spus Orest Onofrei.

Candidatul PDL pentru alegerile europarlamentare a mai afirmat că legislația europeană trebuie să decidă ca o parte din resursa locală să rămână acolo şi să fie exploatată de localnici, în condiţiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei propune ca în zonele de munte să fie alocată o cotă de lemn pentru sprijinirea şi păstrarea micilor afaceri.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei propune ca în zonele de munte să fie alocată o cotă de lemn pentru sprijinirea şi păstrarea micilor afaceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei