Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Onofrei a anunţat că în calitate de europarlamentar va sprijini localităţile în care singura activitate este agricultura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onforei, care candidează pentru Parlamentul European pe un loc pe listă considerat eligibil, a anunţat că în calitate de europarlamentar intenționează să susţină şi să promoveze o legislaţie pentru sprijinirea localităţilor care trăiesc doar din agricultură. Orest Onofrei a făcut această afirmaţie în cadrul unei întâlniri electorale la Vatra Dornei, la care au participat câteva sute de membri şi simpatizaţi ai democrat-liberalilor, precum şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, europarlamentarul Monica Macovei, liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, Ioan Balan, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, şi liderul filialei locale a PDL, Mircea Rusu.

 

„Din codrul bucovinean nu a rămas nici rumeguşul măcar”

Orest Onofrei a subliniat faptul că judeţul Suceava şi întreaga ţară se pot dezvolta prin agricultură şi turism, acestea fiind două domenii care trebuie să beneficieze de sprijin din partea viitorilor europarlamentari. Făcând referire la zona de munte a judeţului Suceava, liderul PDL a precizat că aceasta „trăieşte doar din agricultură şi codru”. „Codru care nu e frate cu românul. Codrul este frate cu austriacul şi noi trebuie să spunem aceste lucruri. Şi ar trebui ca atât Parlamentul României, cât şi Parlamentul European să promoveze legea antitrust. Noi am stimulat investițiile, pentru a atrage investitori. Însă investitorii care vin nu trebuie să ne omoare pe noi. Aceste zone de aici şi oamenii trăiesc din aceste lucruri, din pădure, însă din codrul bucovinean nu a rămas nici rumeguşul măcar”, a spus Onofrei.

Pe de altă parte, el a explicat că va propune ca prin Politica Agrară Comună să fie protejate localităţile care trăiesc numai din agricultură. Orest Onofrei a spus că astfel de zone se aseamănă cu zonele monoindustriale.

„Dacă moare industria dintr-o zonă moare şi localitatea. Dacă moare agricultura din zona Dornelor, murim noi, ca zonă. În zilele astea, noi sărbătorim urcatul oilor la munte. Dacă o ţinem tot aşa, s-ar putea să comemorăm plecarea oamenilor la oraş, plecarea muntenilor la vale”, a declarat Onofrei, care a mai adăugat că „din acest motiv eu cred că în calitate de parlamentari europeni putem să promovăm acele legi prin care să convieţuiască şi cei care investesc şi cei care locuiesc în zona de munte, pentru că asta înseamnă dezvoltare armonioasă”.

 

Liderii democrat-liberalilor suceveni îi îndeamnă pe alegători să voteze lista PDL pentru a trimite în Parlamentul European un sucevean

Prezent la Vatra Dornei, liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe alegătorii din zona de munte a judeţului să voteze lista PDL pentru Parlamentul European, subliniind că viitorii europarlamentari ai acestui partid vor fi cei care vor sprijini proiectul prin care Bucovina să devină un pol de dezvoltare turistică. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a criticat actuala putere din România, precizând că, sub guvernarea PSD, judeţul Suceava este uitat, fiind „o pată albă care lipsește din orice strategie a socialiştilor”.

„Haideţi să fim realişti. Au fost ei vreodată prietenii muntelui? Nu. Ce au promis de au obţinut 70% şi ce au dat românilor în aceşti ani. Şi eu cred că dumneavoastră trebuie să vorbiţi mult despre ce s-a făcut în mandatul trecut şi de ceea ce au omorât cei care conduc acum, după ce am plecat eu de la Consiliul Judeţean”, a declarat Flutur. El a arătat că viitorii europarlamentari ai PDL se vor lupta şi pentru promovarea unui program pentru intabularea terenurilor pe fonduri europene.

În acelaşi timp, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, le-a transmis alegătorilor din zona de munte a judeţului că democrat-liberalii au cei mai performanţi europarlamentari, subliniind în mod special activitatea Monicăi Macovei, despre care a spus că singură a făcut mai multe legi în Parlamentul European decât toţi reprezentanţii PSD şi PNL la un loc.

Ioan Balan a spus că, dacă alegătorii îşi vor da votul pentru PDL, vor trimite în Parlamentul European un sucevean, pe Orest Onforei. El a arătat că alegătorii au posibilitatea să voteze şi PSD şi PNL, însă în această situaţie nu vor face altceva decât să le trimită în Parlamentul European pe soţiile liderilor celor două partide, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu.

„Pe 25 mai vă rog să vă faceţi timp şi în număr cât mai mare să mergeţi şi să vă arătaţi susţinerea pentru PDL, votând cea mai corectă şi bună listă pentru europarlamentare”, a mai precizat liderul PDL Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei a anunţat că în calitate de europarlamentar va sprijini localităţile în care singura activitate este agricultura.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei a anunţat că în calitate de europarlamentar va sprijini localităţile în care singura activitate este agricultura5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bine de stiut... trimis de
(14 mai 2014, 17:11:15
Stim cu totii ca "pdl-ul" s-a topit, iar tu europarlamentar nu ve-i ajunge niciodata, dar mai mult de atat nu te poti compromite.PDL-LE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei