Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Convingere

Corneliu Vadim Tudor: „Sunt ultranaţionalist pentru patria mea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, s-a aflat ieri la Suceava, în cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Întâlnirea a avut loc în sala mică a Casei de Cultură, iar în faţa membrilor şi susţinătorilor au luat loc şi o parte dintre ceilalți candidaţi pentru un loc în Parlamentul European, respectiv Victor Iovici, Cristian Stănescu şi Ionela Alina Alupoae, dar şi preşedintele interimar al filialei Suceava a PRM, Saveta Ionesi.

Corneliu Vadim Tudor a arătat că românii se află în faţa unui ciclu electoral important pe care Victor Ponta şi Traian Băsescu încearcă să-l fraudeze cu scopul de a-şi împărţi mandatele de europarlamentar.

„În toate ţările din Europa partidele naţionaliste sunt într-o creştere formidabilă, numai în sondajele din România aproape că nu există. Vă spun răspicat să nu credeţi în sondaje, pentru că partidul nostru are minim 10%. Unii au spus că eu aş fi extremist, dar adevărul este că sunt ultranaţionalist pentru patria mea”, a arătat liderul PRM.

Corneliu Vadim Tudor i-a atacat pe politicienii care şi-au trimis rudele, soţii sau fiice, în Parlamentul European şi a menţionat că „numai eu am apărat interesele românilor la Bruxelles şi Strasbourg, chiar dacă nimeni nu a popularizat acest aspect”.

 

Cere Ucrainei să înapoieze ceea ce deţine ilegal

Referindu-se la situaţia tensionată din Ucraina, Corneliu Vadim Tudor le-a cerut românilor să nu se lase atraşi în retorica anti-Putin şi anti-Moscova.

„De ce Ucraina nu dă înapoi ceea ce deţine ilegal, dacă tot a venit ora adevărului. Bucovina de Nord este unde nu trebuie, iar pentru România cel de-al Doilea Război Mondial nu s-a încheiat, pactul Ribbentrop-Molotov fiind în vigoare şi astăzi. Să se unifice măcar nişte familii din Basarabia şi Bucovina de Nord cu rudele din România, dacă altfel nu se poate”, a mai spus preşedintele PRM.

Cât despre Moldova, Corneliu Vadim Tudor a pronosticat că în maxim 1-2 ani de zile aceasta se va uni cu România.

Preşedintele PRM a arătat că a ţinut în mod special să ajungă în Bucovina, unul din motive fiind acela că data unirii acestei regiuni cu România Mare, 28 noiembrie, coincide cu ziua sa de naştere.

Un alt punct atins a fost acela al autonomiei Ţinutului Secuiesc. Verdictul lui Corneliu Vadim Tudor s-a rezumat la un singur cuvânt: „Niciodată”, explicând că dacă se va ajunge la o astfel de ipoteză „le vom tăia apa, curentul şi aerul”.

De altfel, la intrarea în sala unde s-a întâlnit cu membrii PRM şi cu simpatizanții săi, Corneliu Vadim Tudor a fost întâmpinat cu pâine şi sare şi a primit o eşarfă tricoloră, o traistă şi un ştergar bucovinean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corneliu Vadim Tudor: „Sunt ultranaţionalist pentru patria mea”.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Corneliu Vadim Tudor: „Sunt ultranaţionalist pentru patria mea”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei