Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenție

Orest Onofrei îşi propune trei proiecte majore pentru mandatul de europarlamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în situația în care va ajunge în Parlamentul European îşi propune cel puţin trei proiecte majore. Onofrei a făcut referire în primul rând la intenţia sa de a promova un proiect prin care Uniunea Europeană să aprobe un program special pentru dezvoltare, şi nu doar a regiunilor sărace, cum este şi cea de Nord-Est din România, ci a întregii zone a graniţei de Est a UE.

„Mai ales în contextul a ceea ce se întâmplă la Estul României, trebuie un program special. Iar în acest context de dezvoltare a acestei regiuni o componentă importantă este infrastructura. Nu poţi să pretinzi că eşti parte a Uniunii Europene dacă nu poţi ajunge în Europa. Ori noi din Bucovina nu putem să ajungem nici în Bucureşti, nici la Cluj pe o autostradă. De aceea dezvoltarea acestor coridoare de transport Nord – Sud şi Est - Vest este extrem de importantă pentru această zonă”, a explicat candidatul PDL pentru Parlamentul European.

Orest Onofrei a adăugat că un alt proiect pe care îl va susţine va fi pentru dezvoltarea agriculturii, şi în special pentru dezvoltarea fermelor, pentru ca acestea să devină profitabile. El a făcut referire în special la dezvoltarea agriculturii ecologice, care se pretează foarte bine în zona Bucovinei.

„Cei din zonele preponderent agricole, ca şi cei din zonele mono-industriale, trăiesc doar dintr-o activitate, şi anume agricultura. Şi dacă nu conștientizăm că este nevoie de dezvoltarea fermelor şi de o finanţare a zonelor preponderent agricole, atunci vom avea aceleaşi probleme sociale uriaşe care sunt şi în zonele mono-industriale”, a mai spus Onofrei. Prim-vicepreședintele PDL Suceava a făcut referire şi la un proiect despre care a spus că a încercat să-l promoveze şi în Parlamentul României când a fost senator şi pe care acum va încerca să-l ducă la îndeplinire în Parlamentul European. Orest Onofrei a arătat că acest proiect vizează în mod direct fostele comune transformate în oraşe care, în urma obţinerii acestui statut, nu au mai avut acces la fondurile europene pentru dezvoltare din exercițiul financiar anterior.

„De mai bine de zece ani, zeci de localităţi din România sunt supuse unui boicot administrativ fără ieşire. Au fost obligate să se transforme din comune în oraşe, doar prin schimbarea plăcuţei de la intrare, şi au rămas la fel. Toate programele de finanţare care au fost până acum nu au putut asigura fonduri pentru aceste comune devenite oraşe. Ori eu cred că putem avea un program special de dezvoltare în noul exerciţiu bugetar pentru comunele transformate în oraşe, dar şi pentru celelalte comune mari care nu se încadrau în criteriile de până acum”, a explicat Orest Onofrei.

Pe de altă parte, el a precizat faptul că până în momentul de faţă a observat că partidele înscrise în campania pentru Parlamentul European au evitat să discute despre importanța acestor alegeri pentru români. Orest Onofrei a arătat că PDL are ca slogan  de campanie „Europa în fiecare casă”, iar acest lucru înseamnă că europarlamentarii PDL se vor lupta pentru a aduce bunăstare în casele sucevenilor şi ale românilor.

„Eu mi-am propus, dacă voi ajunge în Parlamentul European, să iniţiez şi să particip la demersurile necesare pentru ca Europa să fie într-adevăr în fiecare casă a bucovinenilor. Noi am avut mult timp ideea să încercăm să aducem acasă milioanele de români şi sutele de mii de bucovineni plecaţi în străinătate. Însă Europa este peste tot. Şi România ca parte a UE este peste tot. Şi atunci, pentru noi este important ca românii din ţară sau din afară să se simtă europeni. Şi pentru asta trebuie ca interesele lor să fie reprezentate corect”, a mai spus Onofrei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orest Onofrei îşi propune trei proiecte majore pentru mandatul de europarlamentar.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orest Onofrei îşi propune trei proiecte majore pentru mandatul de europarlamentar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vise trimis de
( 7 mai 2014, 11:40:29
Vise maica! Onofrei nici la barbut nu e bun. Prietenii stiu asta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei