Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Onofrei despre afișele cu „USL trăiește!”: Este un fel de a ţine mortul ascuns în casă pentru a primi pensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul sucevean de pe locul şase pe listele PDL pentru alegerile europarlamentare, Orest Onofrei, a ironizat în cursul zilei de ieri modul în care actuala conducere PSD a judeţului promovează Bucovina, cât şi mesajele folosite de social-democraţi în campania electorală. Prim-vicepreşedinte al PDL Suceava, Orest Onofrei a declarat că prin folosirea unor afişe electorale cu mesajul „USL trăieşte!”, PSD încearcă să profite de ceva cu care „românii au fost păcăliţi în trecut”. Onofrei a spus în cadrul unei conferinţe de presă că PSD susţine că USL trăieşte, deşi această uniune „este moartă”.

„Este un fel de a proceda la fel ca unii care ţin mortul ascuns în casă pentru a-i lua pensia în continuare. Şi asta fac ei: PSD, de fapt, vrea să ia pensia”, a declarat Onofrei. Pe de altă parte, candidatul PDL pentru Parlamentul European a afirmat că modul în care Bucovina este promovată de actuala conducere PSD a Consiliului Judeţean Suceava s-a transformat într-un adevărat kitsch. Orest Onofrei a subliniat faptul că în perioada în care CJ Suceava a fost condus de Gheorghe Flutur, Bucovina a fost promovată şi cunoscută cum nu a mai fost niciodată în istoria ei, „probabil nici pe timpul austriecilor”.

„De doi ani asistăm la un fel de kitsch, de surogat la promovarea Bucovinei. Un fel de epigoni de-ai lui Gheorghe Flutur, care încearcă cum se pricep ei şi, mai ales, cum nu se pricep, să promoveze Bucovina. Uneori ajung în derizoriu şi transformă Bucovina în bâlci. Teme pe care Gheorghe Flutur şi PDL le-au propus în judeţul Suceava, cum ar fi <Paşte în Bucovina>, <Hora Bucovinei>sau <Crăciun în Bucovina>şi multe altele, au fost mutilate de către cei care actualmente conduc Consiliul Judeţean, transformându-le în bâlci”, consideră Onofrei.

El a făcut referire în special la intenția președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, de a organiza în cadrul “Horei Bucovinei” de anul acesta un spectacol pirotehnic, în care 25 de cascadori ar fi urmat să-şi dea foc în acelaşi timp pentru a stabili un nou record de Guiness Book. „Ce legătură au nişte cascadori care vor să ajungă în Guiness Book cu spiritul bucovinean? Apoi, Lumina Sfântă nu mai vine de la Ierusalim, ci de la Bacău, pe roţi. Noi, bucovinenii, suntem învăţaţi că dacă nu poţi să faci un lucru, nu te apuci de el. Şi dacă nu poţi să faci un lucru mai bine decât l-au făcut alţii, lasă-l aşa. Nu putem să le mutilăm în felul acesta”, a mai spus Orest Onofrei.

El a adăugat că recent a aflat că şi Ştefan cel Mare e PSD-ist. Candidatul PDL la alegerile europarlamentare a făcut referire la mutarea Sălii Tronului la Iulius Mall Suceava, considerând că acest lucru este „un gest ridicol, ieşit din comun”, chiar dacă economic sau pe o anumită perioadă de timp este de folos sau ar avea o explicaţie.

 „E ca şi cum ar trebui să continuăm şi să-l ducem pe Suleyman Paşa în bazar, Iosif al II-lea la Kaufland, pe Napoleon la Carrefour, şi pe Alexandru Cuza la Protecţia Consumatorilor, pentru că şi aşa era cu ocaua mică. Iar pe Vlad Ţepeş la Consiliul Judeţean ca să-i aducă pe aceşti copii amatori cu picioarele pe pământ sau de fapt să-i ridice puţin, pentru că altă soluţie nu există. Şi am o mare rugăminte la Cătălin Nechifor, care nu e un băiat care nu înţelege: Să nu-şi bată joc de Bucovina”, a declarat Onofrei. El a mai precizat că astfel de acţiuni de promovare ar trebui să înceteze pentru ca judeţul Suceava să nu mai ajungă subiect de discuţie în emisiunile de can-can şi de divertisment. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei despre afișele cu „USL trăiește!”: Este un fel de a ţine mortul ascuns în casă pentru a primi pensie.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei despre afișele cu „USL trăiește!”: Este un fel de a ţine mortul ascuns în casă pentru a primi pensie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Barbut trimis de
( 7 mai 2014, 19:38:35
Onofrei e bun doar la barbut. Mergi si te culca pocaila ca nu te baga nimeni in seama!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei