Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2014 - Anul XIX, nr. 51 (5560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Sanda-Maria Ardeleanu se împotriveşte închiderii mai multor şcoli din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a făcut ieri o declarație politică în Parlamentul României în care a spus că este împotriva închiderii şcolilor, inclusiv din judeţul Suceava. Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că în județul Suceava, la începutul anului școlar 2013-2014, din 822 de unități școlare, aproximativ 600 nu dețineau autorizație de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, iar la nivel național situația stă la fel de dramatic. Ea a subliniat că majoritatea unităților neautorizate sunt în mediul rural și nu îndeplinesc reglementări în vigoare privind dotarea cu grupuri sanitare, apă curentă, apă conformă chimic și bacteriologic şi nu au un număr suficient de cabine raportat la numărul de elevi.

„Nu am informații ca această situație să se fi schimbat. Am însă certitudinea că autoritățile locale, în speță primăriile, marea majoritate din fonduri mai mult decât modeste, au făcut și fac mari eforturi pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Ne-am convins însă cu toții că nici un primar, oricât de bine intenționat, de gospodar, cum ne place nouă să spunem în politică, de preocupat de Educație ar fi, nu poate face minuni”, a spus deputatul PDL de Suceava. Ea a spus că, din punctul său de vedere, în Educaţie este nevoie de un miracol, subliniind că mulți primari, ordonatori de credite pentru școlile din localitățile pe care le conduc, privesc cu neputință și deznădejde cum la nivel de Guvern nu se face nimic pentru şcoala românească. „Este incredibilă discrepanța dintre politica Guvernului condus de Victor Ponta, dintre politica de la nivelul ministerului de resort condus de un ministru care are cu totul alte preocupări și politica unei primării care oferă felia cea mai bogată din bugetul sărac pe care îl are către școală, primărie care, deși cu frică de Dumnezeu, ia de la Biserică și dirijează fonduri tot către școală”, a mai declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a arătat că soluţia nu este de a se închide şcolile şi s-a declarat convinsă de faptul că autoritățile se vor lupta pentru fiecare elev în parte și vor face eforturi la nivel local şi presiuni la nivel de Guvern astfel încât anul școlar 2014-2015 să nu înceapă sub presiunea unor desființări de unități școlare.

„Nu sunt adepta construcțiilor în zadar, recunosc nevoia unui anume pragmatism și renunțarea la proiecte fără sfârșit, începute și abandonate de miniștri inconștienți și fără viziune, dar nu cred că România de astăzi își permite să închidă școli. Personal nu aș încuraja autoritățile locale să închidă școlile, oricât de bine arată această măsură pe hârtie din punct de vedere financiar”, a spus Ardeleanu. Ea ţinut să mai precizeze că PDL susţine în Parlament alocarea a minim 5% din PIB pentru Educație și 1% pentru Cercetare prin Constituție, ceea ce ar reprezenta o garanție că în România nu se vor închide școli şi că unitățile de învățământ vor beneficia de modernizările necesare autorizării, iar elevii vor face performanță sub îndrumarea unor cadre didactice corect remunerate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu se împotriveşte închiderii mai multor şcoli din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanda-Maria Ardeleanu se împotriveşte închiderii mai multor şcoli din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei