Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supărări

Problema furnizării căldurii şi apei calde în Rădăuţi a creat disensiuni în rândul organizaţiei locale a PDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect extrem de important prin care s-a evitat o situaţie critică în Rădăuţi, aceea de a lăsa un oraş întreg fără căldură şi apă caldă, a provocat mari supărări. Faptul că Mirela Todorese, consilier local din partea PDL, a votat în favoarea proiectului prin care s-a aprobat un credit care să permită SC Servicii Comunale SA Rădăuţi să achite restanţele de 2,7 milioane de lei către Nord Gaz, dar şi suma de 1,9 milioane de lei către ANAF, l-a nemulţumit profund pe primarul Aurel Olărean.

În condiţiile în care acest credit nu ar fi fost aprobat, rădăuţenii erau puşi în situaţia de a nu mai primi căldură şi apă caldă după ce firma Nord Gaz a trimis o notificare la primărie prin care anunţa că începând din data de 2 martie va sista furnizarea gazului metan către SC Servicii Comunale SA.

De altfel, restanţele acumulate de această societate, al cărei acţionar este chiar Consiliul Local Rădăuţi, provin de la o serie de lucrări din programul „Utilităţi şi Mediu la Standarde Ridicate”, neachitate de administraţia condusă de Aurel Olărean.

Chiar şi aşa, cu sabia lui Damocles deasupra capului, edilul din Rădăuţi a fost împotriva aprobării creditului care a lăsat în viaţă nu doar SC Servicii Comunale SA, ci şi întreg oraşul, iar votul dat în favoarea proiectului de către consilierul PDL Mirela Todorese nu a fost digerat prea bine.

„Am votat liber, având convingerea că aşa este corect pentru rădăuţeni şi pentru formaţiunea politică din care fac parte. Votul a fost liber exprimat, conform Constituţiei României şi cu jurământul pe care l-am făcut atunci când am fost validată consilier. Majoritatea colegilor din Biroul Permanent al PDL Rădăuţi şi colegii consilieri sunt în asentimentul meu, dar poate că unora le-a fost teamă sau unii nu au înţeles cât de gravă putea fi întreruperea căldurii în municipiu în plin sezon rece, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autorităţile locale”, a declarat consilierul local Mirela Todorese.

Aceasta a menţionat că nu doreşte să se implice în războiul dintre primarul Aurel Olărean şi directorul SC Servicii Comunale SA, Nistor Tătar, iar singurul principiu după care s-a guvernat la votul din şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută a fost acela de a fi în sprijinul comunităţii care i-a acordat încrederea la alegerile locale din 2012.

Mirela Todorese a făcut trimitere şi la politica PDL şi pe care a reafirmat-o de mai multe ori şi Gheorghe Flutur, anume că legea trebuie respectată, iar deciziile politice luate să fie în ajutorul cetăţenilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problema furnizării căldurii şi apei calde în Rădăuţi a creat disensiuni în rândul organizaţiei locale a PDL.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Problema furnizării căldurii şi apei calde în Rădăuţi a creat disensiuni în rândul organizaţiei locale a PDL4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei