Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Propunere

Tiberius Brădăţan vrea ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru concursul „Sanitarii pricepuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local sucevean al PSD, medicul Tiberius Brădăţan, vrea ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru organizarea concursului şcolar „Sanitarii pricepuţi”. Tiberius Brădăţan a amintit în cadrul unei conferinţe de presă de proiectul pe care l-a susţinut personal, „Sănătate prin educaţie”, iar concursul „Sanitarii pricepuţi” ar putea să facă parte din acesta. „Proiectul <Sănătate prin educaţie>prinde contur din ce în ce mai bine. Este un proiect generos, care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar pentru susţinerea lui este nevoie şi de sprijinul primăriei. Ne dorim şi am avut discuţii preliminare cu primarul Ion Lungu să reactivăm la nivelul întregului municipiu acel foarte cunoscut concurs <Sanitarii pricepuţi>. Iar acest concurs presupune o implicare a copiilor în ceea ce înseamnă sănătatea în viitor”, a explicat Tiberius Brădăţan.

Consilierul local PSD a adăugat că îşi doreşte ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru toate unităţile de învăţământ în vederea organizării acestui concurs. Brădăţan a mai spus că a discutat deja cu reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare din Suceava şi cu membrii Consiliului medical din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” în vederea asigurării instructorilor care îi vor pregăti pe elevii care vor participa la concursul „Sanitarii pricepuţi”.

Pe de altă parte, el a propus ca în cadrul proiectului „Sănătate prin educaţie” să fie organizate cursuri de prim-ajutor pentru angajaţii din toate instituţiile publice din Suceava.

„Ne dorim ca oamenii să conştientizeze şi să nu ia în râs importanţa acestor cursuri”, a subliniat consilierul local social-democrat. 

De asemenea, Tiberius Brădăţan a declarat că în cadrul aceluiaşi proiect „Sănătate prin educaţie”, în şcolile sucevene ar putea fi efectuate o serie de investigaţii medicale pentru copii, cum ar fi analize oftalmologice sau studii de audiometrie. Brădăţan a precizat că aceste investigaţii nu ar urma să fie plătite de către părinţii elevilor şi ar avea ca rezultat inclusiv creşterea nivelului de educaţie şi a rezultatelor şcolare ale elevilor.

„După un studiu de audiometrie sau după examenele oftalmologice putem evalua dacă unii copii au nevoie să poarte ochelari sau dacă nu pot auzi bine ce se întâmplă la tablă, ceea ce duce la scăderea capacităţii de concentrare şi de atenţie şi, implicit, a rezultatele lor şcolare.Iar în urma unor astfel de investigaţii vom putea să corectăm astfel de probleme”, a declarat  Tiberius Brădăţan.

 

Cornel Grosar: “Suceava poate fi comparată cu un pacient care este dus la spital pentru o operaţie estetică”

Păstrând acelaşi registru medical, un alt consilier municipal al PSD, Cornel Grosar, a precizat în cadrul conferinţei de presă că Suceava poate fi comparată cu un pacient care este dus la spital pentru o operaţie estetică. „Împreună, noi, consilierii locali, formăm o echipă care încearcă să dea un chip acestui pacient. Atât cât ne pricepem, pentru că noi suntem medicii care au rămas în ţară. Cei care au ales să rămână. Suntem sau nu cei mai buni, dar vom vedea la final dacă pacientul are un chip mai frumos”, a declarat Cornel Grosar. El a subliniat că acest pacient care este Suceava are nevoie şi de suflet, acesta fiind şi motivul pentru care în ultimii ani a organizat diverse evenimente pentru promovarea valorilor sucevene. Pe de altă parte, el s-a declarat şi un susţinător al revitalizării sportului sucevean, subliniind că municipiul reședință de judeţ trebuie să înregistreze din nou performanțe în handbal, fotbal, rugby sau lupte greco romane. Cornel Grosar s-a declarat şi un susținător al dezvoltării învăţământului profesional, cu atât mai mult cu cât în momentul în care va fi deschisă zona industrială din Suceava va fi nevoie de forţă de muncă specializată.

Nu în ultimul rând, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă în care consilierii PSD şi-au prezentat priorităţile pentru acest an, un alt membru al deliberativului local, Geniloni Sfeclă, a spus că pentru acest an va susţine continuarea investiţiilor la unităţile de învăţământ din cartierul Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Brădăţan vrea ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru concursul „Sanitarii pricepuţi”.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiberius Brădăţan vrea ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru concursul „Sanitarii pricepuţi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei